Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy...

WĄTRÓBKA!!!

Polecane posty

Gość Pomocy...

Jak przygotowac watróbkę drobiową?

na gotowanie, ale ok namoczyć w mleku na 2 godzi, potem sól, pieprz i na patelnię proste jak drut w kieszeni

Gość 7 kier
powycinaj te żyłki, dokładnie umyj, potem solidnie obtocz w mące i połóż na patelni z zimnym olejem. Gdybyś położyła na rozgrzanym tłuszczu- będzie strzelała i możesz się poparzyć. posól ją dobrze i posyp majerankiem (z dwóch stron i nie załuj go) Na końcu dodaj dużo cebuli do smażenia i zeszklij ją na małym ogniu. Bedzie pyszna:)

Gość Pomocy...
dzieki...a moze jeszcze jakis ciekawe propozycje??

Gość Pomocy...
wlasnie a ta make trzeba dodac;/?? bo w sumie to nie dodalam i tak wrzuciłam na ruszt!!!

Gość Pomocy...
hmmm...no nie wiem...wydawalo mi sie ze wlasnie drobiowa jest lepsza a tym bardziej delikatniejsza ale w sumie sie nie znam na tym za bardzo

Gość 7 kier
no tak, wtedy powstaje pyszna chrupiąca skórka. Aaa- i jak mąka, to już nie bułka tarta!

ja raz próbowałam zrobić i coś musiałam sknocić, bo wyszedł mi sos, wszystko się rozwaliło 😭 zresztą ostatnio słyszałam że wątróbka jest bardzo niezdrowa, więc w nosie mam takie żarcie :p

Jesli się umie przygotowac to wieprzowa jest mięciutka i pyszna. Trzeba tylko krótko samżyc im dłużej się smaży tym bardziej ona twardnieje.

Gość Pomocy...
kurcze teraz mi maz mowi ze watrobe sie na koniec przyprawia a ja juz to zrobila;/....zle bedzie?? no i cos sie z nia stanie jak w mace nie obtoczylam;/??