Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rosecotton

Tabletki antykoncepcyjne BARDZO WAZNE

Polecane posty

Witam Wszystkich, Wiem ze tematow jest duzo, przejrzalam, spedzilam duzo czasu na czytaniu, ale przeciez kazdy wie ze roznie ludzie na tabletki reaguja, a mojego zapytania nie znalazlam, tak wiec otwieram nowy temat. Od poniedzialku biore tabletki YASMINELLE i dodaje ze sa to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Jak narazie nie zauwazylam nawet najdrobniejszej zmiany- oby tak dalej, poza tym ze duzo sikam:-) Moze jest to za wczesnie? Po jakim czasie wystepuja jakies objawy? zdaje sobie sprawe ze u niektorych nie wystepuja. PRzejde do pytanie glownego i waznego. Na ktore poszukuje odpowiedzi. PRzez 6 miesiecy bralam antybiotyk tetralysal,ktory obiza dzialanie yasminelle, z tego wzgledu odlozylam branie tych tabletek-yasminelle do czasu skonczenia mojej kuracji antybiotykowej. Kuracje skonczylam w niedziele,a w poniedzilek dostalam okres i wzielam pierwsza tabletke yasminelle. wiec zaraz po skonczeniu kuracji. Wydaje mi sie ze antybiotyk utrzymuje sie we krwi jeszcze przez kilka dobrych dni i zastanawiam sie czy po jego odstawieniu i zaczeciu brania tabletek antykoncepcyjnych w pierwszy dzien okresu moge byc 1000 choroniona. Gdybym zaczela brac tabletki 2 tygodnie po odstawieniu antybiotyku nie mialabym watpliwosci ze tak ale wiem przeciez ze antybiotyk nie znika tak odrazu, a utrzymuje sie jeszcze we krwi. Bardzo prosze udzielenie mi odpowiedzi na to pytanie przez osobe poinformowana. Dziekuje bardzo.

Gość sdjkdjkf
ja bym sie zabezpieczala dodatkowo przez cale pierwsze opakowanie. bo antybiotyk jeszcze napewno jest we krwi, a pierwsze pigulki sa najwazniejsze. moze skonsultuj z ginekologiem?

Zazwyczaj przyjęte jest że jeśli bierze się antybiotyk to należy zabezpieczać się w trakcie jego brania oraz 7 dni po zakończeniu brania tegoż antybiotyku. Ale skoro to są pierwsze tabsy,to może też wolała bym zabezpieczać się przez to pierwsze opakowanie.

Gość alabama whitman
zabezpieczaj sie dodatkowo wczasie brania pierwszego opakowania,bo z lekami to nigdy nic nie wiadomo;)

ok dziekuje a bierze ktos zwas yasminelle? Mieliscie jakies objawy po pierwszych tabletkach? jesli tak to jakie?

Gość alabama whitman
oj tam,nie doszukuj sie tak,bo zaraz bedziesz wszystkie mozliwe u siebie zauwazac;) :) wiadomo,moze byc plamienie,bole glowy,piersi itd.badz dobrej mysli:)

hehehe to samo mowi moj chlopak, ze jak tak bede dalej czytac to co ludzie mieli to znajde w sobie te wszystkie objawy...:-) WIem ze ma racje. Wiec staram sie byc dobrej mysli bo narazie tabletke dobrze znosze..i oby tak dalej. dziekuje bardzo za odpowiedzi.

Gość boni666 999
Powiem tak. Yasminelle to moje pierwsze tabletki...teraz zaczynam juz 5 opakowanie. na poczatku byłam nimi zachwycona bo naczytałam sie o tych wszystkich strasznych skutkach ubocznych a ja po tych tabletkach czułam sie ok. Bolał mnie trochę biust i głowa ale poza tym nic...tak było przez pierwsze opakowanie. od drugiego opakowania zaczeły mnie bolec jajniki ale gin powiedział ze nie wie czemu i ze trzeba przeczekac, bola mnie do tej pory - to taki lekki bol jak przy jajeczkowaniu wiec zaczełam troche schizowac, za to cycki ju nie bolały. w 4 opakowaniu tak mnie zaczał bolec biust, boli nadal ze ledwo go dotykałam ale chyba bol ustepuje powoli, poza tym przytyłam ale dlatego ze mam wiekszy apetyt po nich i widac mi starsznie zyły i czesto boli mnie brzuch po prawej stronie -choc nie wiem czy to wina tabletek...mam nadzieje ze cie nie nastraszyłam- kazdy reaguje inaczej ja np ani razu nie miałam plamien ale za to co innego mi dokucza...wiec po prostu obserwuj sie a w razie watpliwosci do ginekologa i na badania tak najlepiej

Witajcie :) Ja biore tabletki Yasminella od 3 miesicy i jestem zadowolona,choc 1 miesiac i 2 bywało rożnie .Teraz juz sie organizm przystosował .Robiłam badanie po 2 miesiacach i badani kontrole tez sa bardzo dobre . rosecotton >>> Skonsultoj sie ze swoim lekarzem jesli chodzi o ten antybiotyk,ginekolog powinien ci to wyjascic jak byłas u niego.

Badania kontolne i wsłuchiwanie sie w swoj organizm to bardzo waze .Te tabletki tez maja swoje zalety ,nie maja az tylu skutków ubocznych .Sa 4 generacji ,maja mała dawke hormonów i co istotne nie zatrzymuja wody .Badzcie dobrej mysli ,tylko trzeba sie pilnować i obserwować i jak sie cos dzije to od razu do lekarza.

Gość agusia 86
ja brałam tabketki 2 lata później przestalam ale teraz bylam na wizycie i jednak zdecydowalam sie dalej zaczać je brać skoro wtedy nie maialam zadnych skutkow ubocznych to czy teraz bede miala czy podczas pierwszego opakowanie musze sie dodatkowo zabezpieczac

hej dziewczyny! Ja mialam robione badania hormonalne zanim zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne. Moj ginekolog widzial test i dobral mi wlasnie yasminelle,zeby tez podwyzszyc jeden hormon, ja prosilam o takie, ktore zawieraja jak najmniejsza dwake hormonow i pytalam o skutki,ale jak wiadomo kazdy organizm reaguje inaczej. Ja oczywiscie bede wszystko obserwowac, terazto moze za wczesnie zeby cos mowic bo jestemdopiero po 4 tabletce i ZADNYCH zupelnie jak narazie zmian nie zauwazylam. Chcialabym zeby tak dalej bylo. Nie jestem w Polsce wiec mojego ginekologaw najblizszym czasie nie zobacze. pozdrawiam wszystkich, co do antybiotyku to powiedzial mi ze moge brac po odstawieniu ale nie spodziewalam sie ze dostane okres zaraz po odstaiweniu i oczywiscie uwazalam ze to za maly czas,bo przeciez powszechnie wiadomoze antybiotyk utrzymuje sie we krwi, tak wiec dla komfortu psychicznego bede dodatkowo sie zabezpieczac do czasu skonczenia pierwszego opakowania. Dziekuje wszytskim za odpowiedzi.

a kiedy tabletka nadaje sie do odstawienia,? czy mam sienie zrazac pierwszymi objawami negatywnymi tj jak bol piersi, glowy, czy wymioty? :/