Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana18latka

spóźnia mi się okres.

Polecane posty

Gość załamana18latka

Witam. Piszę do Was bo już nie wiem co mam ze sobą zrobić. Tydzień temu w pt. kochałam się moim chłopakiem 1szy raz, tzn. nie wiesz czy to można nazwać kochaniem się :] - ja byłam jeszcze dziewicą, on miał już to dawno za sobą - wszedł we mnie z gumką ale że byłam bardzo ciasna to Jego penis ciągle wypadał. - później wzieliśmy prysznic i zachciało nam się znowu, wtedy wszedł we mnie na moment bez gumy, ale to był moment (wyglądało to bardzo podobnie jak za pierwszym razem). Zdarzenie to miało miejsce w pt., tydzien temu a okres powinien się pojawić jakieś 2,3 dni temu i go nie ma ? jestem zdruzgotana, nie mam pojęcia co mam robić. Czy możliwe że jestem w ciazy ? - z reguły takie pytania mnie śmieszyły, że głupie naiwne młode dziewczyny pytaja o takie rzeczy ale teraz jestem sama w takiej sytuacji i wiem, jak im było trudno. mam nadzieje że ktoś mi doradzi, pomoże. proszę poważnie potraktować mój problem. z góry dziekuję. M.

jak dla mnie: 1. nie jesteś w ciąży (kochałaś się jakieś 3-4 dni przed @ a to okres niepłodny) - poczytaj o cyklu 2. stres z tego powodu opóźnia @

Gość załamana18latka
canberra okres powinien się zjawić 6 stycznia a kochałam się 28 grudnia więc to jest 10 dni a nie 3,4. stres jest owszem, i do tego biorę antybiotyk od trzech dni. To może też wpłynąć na zmiany ?

"Zdarzenie to miało miejsce w pt., tydzien temu a okres powinien się pojawić jakieś 2,3 dni temu" - to pisz precyzyjnie może co? jeżeli tak wygląda sytuacja to kto wie? 10 dni to sporo a jeśli przesunęła ci się owulacja to wszystko możliwe w zasadzie jak już minęłaś termin @ to zrób zwykły test ciążowy antybiotyk owszem może mieć wpływ ale ja np. nigdy nie miałam przesunięć niezależnie od leków, wyjazdów itp. wszystko zależy od organizmu

Gość ja stara baba
dziewczyno nie martw się przy takim seksie jak opisałaś jest bardzo małe prawdopodobieństwo na pocieszenie powiem Ci, że ja mam niezwykle regularne miesiączki od wielu lat i rzadko się spóźniam - ale takie przesunięcia 2-3dni to normalka, to nie jest zegarek - końcem tego roku też już zaczęłam bać się ciąży, a okazało się, że okres przesunął mi się o cały tydzień. Coś takiego zdarzyło mi się pierwszy raz od 7 lat (mam notatki :-) Antybiotyk i leczenie może też wpływać na jajeczkowanie, a więc i na okres. Nie denerwuj się poczekaj jeszcze spokojnie, teraz nic nie zmienisz. Jakby nie było @ do tygodnia to zrób test, ale ja bardzo wątpię byś była w ciązy. Mam @ od 11 roku życia i trochę młodszą córkę jak Ty. Nie martw się. Wahania długości cyklu mogą być różne i róznie mieć powody. A na przyszłość nie ma wkładania na chwilę bez prezerwatywy, bo Twoje psychiczne samopoczucie jest ważniejsze niż chcenie. 🖐️