Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEPEWNA DZIS

BOL BRZUCHA, BIEGUNKA I WYMIOTY- POMOCY!!!

Polecane posty

Gość Anka1237
Kup sobie lakmil, jest właśnie na wymioty i biegunkę przy zatruciach. Będziesz się lepiej czuła.

Gość radaaaaaa
1.łyżeczka sody oczyszczonej rozpuszczonej w szklance wody wypić 2. zażyć stoperan, kupisz w aptece bez recepty 3.sucharki i leciutka herbata dokąd nie nastąpi poprawa, by nie odwodnić organizmu

Gość gość
zgodzę się z przedmówcą, bo probiotyki są niezastąpione w walce z biegunką, warto mieć w apteczce

Gość gość
idz ty lepiej do lekarza na pogotowie ,bo kazdy cie leczy i daje rady po swojemu A co ty jestes krolik doswiadczalny?? ,zaraz bedziesz miala tysiac innych dolegliwosci!!

Gość gość
Trzeba pamiętać o nawadnianiu, zawsze mam w domu elektrolity, należy pić dużo, małymi porcjami. Acidolac podaję 3 razy dziennie, do tego dieta.

Gość gość
przy takich dolegliwościach nie jest trudno o niedobór potasu, a co za tym idzie zmęczenie i osłabienie. trzeba koniecznie pamiętać o uzupełnianiu mikroelementów, nawadnianiu można np. pić specjalną wodę, jak ustronianka z potasem. samo odwodnienie może być bardzo niebezpieczne.

Gość gość
probiotyki, orsalit, smecta. sporo wody niegazowanej, ale małymi porcjami, żeby od razu nie zwrócić.

Gość gość
Jest Ci potrzebny multilac synbiotyk. Problemy żołądkowe zostaną zlikwidowane. Dobre szczepy bakterii poradzą sobie w tej sytuacji. U mnie się sprawdziło.

Gość gość
na jednorazowe problemy zoladkowe wystarcza tabletki - jesli jednak problem sie powtarza to trzeba udac sie do lekarza dlatego polecam udac ie do www.chirurgiakrakow.com.pl/ - to swietny specjalista.

Gość gość
Cześć, to co opisujesz to typowe objawy celiakii. Żadna tam zróżnicowana dieta... celiakia to trwała nietolerancja glutenu a z tego co piszesz wszystko co zjadłaś ma gluten https://www.google.pl/search?q=bruck+turner&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=fz3yV4z0Hsav8wfui5CAAQ

Gość gość
Hej.moja.ukochana.ma.tak.samo.i.to.jest.nowotwor.pozdrawiam tez sie.meczy.kazdego.dnia

Gość bojko
Przy biegunce trzeba jak najszybciej działać, to całkowita podstawa. Poczytajcie tutaj - http://stopbiegunce.pl/ostra-biegunka-na-co-zwracac-uwage-podczas-choroby/ ? Pamiętajcie, że biegunka zawsze wymaga odpowiedniego podejścia, szybkiej reakcji. Nieleczona może zaprowadzić do szpitala, a już szczególnie wymaga szybkiego działania w przypadku dzieci.

Gość gość
My w domu staramy się dbać o jelita, jemy avokado często ( które ma dużo antyoksydantów), dziennie dużo wody pijemy no i przyjmujemy probiotyki - http://www.proviterol.pl/ ;)

Gość pinia

samoleczenie w przypadku długotrwałych dolegliwości chyba nie jest najlepszym pomysłem... ruszać do lekarza a jeśli do specjalisty państwowo za długie kolejki (pewnie tak) to prywatnie a najlepiej jsli masz jakiś pakiet. zdrowie najważniejsze

Gość caro

oczywiście że tak, nie ma co czekać i się zastanawiać. Prywatne wizyty tio teraz podstawa ale jeszcze lepiej mieć pakiet medyczny i wszystko pod ręką

Gość moniczka

w pakiecie zdecydowanie najlepiej i najtaniej w ogólnym rozrachunku, a jeśli ktoś odwiedza lekarzy regularnie to tym bardziej

Gość nika

a polecicie jakiś pakiet? 

Gość hania

coś w tym jest. ja od kiedy w pracy mam darmowy pakiet medyczny to bez problemu dostaję się do specjalisty 

Gość nika

@hania a jaki to pakiet dokładnie?

Gość rowerowa

ja też bym się dowiedziała czegoś o takich pakietach. Jaki to? ma to sens? 

Gość olka

pakiety mają sens bo najbardziej się opłacają. masz dostęp do różnch specjalistów i badań i jest za to po prostu jedna opłata a nie za każdą wizyte z osobna

Gość finezja

@olka Ty z jakiegoś pakietu korzystasz?

Gość olka

@finezja mam pakiet rozszerzony przez medipakiet i mogę polecić

Gość finezja

@olka  dzięki za podpowiedź. i rzeczywiście to się sprawdza? nie czekasz długo na wizyty czy badania?

Gość olka

czeka się krótko  a jest duży dostęp lekarzy, w zależności czego pottzebujesz. Są też opcje podstawowe jesli nie musisz mieć aż takiego wyboru specjalistów