Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pistacja00

Nie wiem czy zrobić sobie tipsy

Polecane posty

Gość pistacja00

Wkurzają mnnie moje paznokci,zapuszczam je kilka miesięcy a potem 2 mi sie łamią i muszę wszystkie skracać.Zastanawiam się czy może zrobić sobie naturalnie wyglądające,niezbyt długie tipsy,ale to chyba jest niehigieniczne no i bardzo niszczą się naturalne....Co zrobić?

Gość ononononononononon
eee... jak dla mnie to juz stalo sie tandeta i chlopaky wymieniaja to jako cecha blacharstwa ktora kojarzona jest tylko z lozkiem.... wyjatkiem jest jakas okazja :)

Gość pistacja00
No właśnie wiem że to jest uznawane za tandetę,ale krótkie wyglądają czasem ładnie,a na moje nic nie pomaga.Zeby używać ciągle odżywek musiałabym ich nie malować,a łyse brzydko wyglądają.Niby są twarde a i tak się brzegi odłamują

Gość ononononononononon
oszustka to byl zabieg specjalny heh nie odbieraj rzeczywistosci taką jaką Ci sie ja podaje

A moje paznokcie sie rozdwajają i łamią, odżywki mi nie pomagają i wszystko jest do dupy!😡 Tez zastanawiam sie nad tipsami...

\"stosuj odżywki, połykaj witaminy, wcieraj oliwkę\" Taa... Słyszałam to milion razy... I każdy polecał inny specyfik. A tu chuj, od urodzenia mam słabe i już się z tym pogodziłam, więc nikt mnie nie przekona, że jakiś cudowny specyfik wpłynie na to, że będą mocne, gładkie, nie będą się łamać ani rozdwajać i nie pozadzierają się przy najbardziej zwyczajnych czynnościach... Nie to, że namawiam, żeby zrobić sobie tipsy. Ale na moje paznokcie naprawdę nic nie działa (pominę w ogóle fakt, że mają brzydki kształt...), więc jeśli chcę je mieć ładne, to muszę się ratować sztucznymi. Miałam już tipsy nie raz i wcale nie wyglądały tandetnie. Inna sprawa zrobić sobie szpony we wszystkich kolorach tęczy, inna sprawa takie, które nie są bardzo długie, w delikatnym kolorze czy french. Mam wrażenie, że wszyscy jak słyszą \"tipsy, akryl, żel\" to od razu widzą paskudne szpony z ponaklejanymi hologramami w różowym kolorze i do tego domalowane jakieś brokatowe wzorki, a przecież to nie od razu to oznacza. A co do niszczenia naturalnej płytki?? Cóż, moim i tak nic już nie zaszkodzi...

Tandetą nie jest sam tips, jeśli dobrze zrobiony, tylko te świecidełka przyklejane do niego i żenujacy poziom higieny :O zauważalny u niejednej pani...

desiree ale masz podejście to tak jak nie myję się bo i tak się pobrudzę ja też mam słabe, bo cienkie i delikatne, ale dzięki takim zabiegom zdrowe po długim czasie dopiero widac efekt, oczywiscie odpowiednia dieta tez ma znaczenie, moze potrzebujesz trochę więcej wytrwałosci ;)

Gość alka12
ja tez robilam ale na swieta tipsy zelowe ,po tygodniu juz sie brzydkie zaczely robic.teraz mam paznokcie w okropnym stanie.nie polecam tipsow.za tydzien pojde na samo manicure.

Blizej znan mi Pani poszła kidyś zrobić tipsy. W trakcie zabiegu była wielokrotnie molestowana aby przykleić te błyskotki, a to gwiazdki, a to listki, a to co innego :D Oparła się i efekt był bardzo ładny.

Gość Wpadka
Ja mam tipsy, ale o normalnej długości, nie jakieś tam szpony i zawsze mam zrobiony french, także do kiczu im daleko. Do tego mam taką specjalną maszynkę i zawsze sobie czyszczę brud, który wlazl pod. Dzięki temu zawsze są ladne i czyste. I nieprawda, że tipsy niszczą paznokcie, tylko trzeba je zrobić w profesjonalnym salonie i broń boże nie ściągać samemu!!!

Gość pistacja00
A czy to prawda że tipsy śmierdzą?Koleżanka mi mówiła coś takiego,że pod paznokcie wchodzi jedzenie i gnije .ale jak to,przecież spod paznokcia da się chyba wyjąć,nie?

Jezeli masz slabe paznokcie to nie polecam tipsow ! przeciez to bardzo je niszczy i oslabia ! Ja mam bardzo mocne pznokcie naturalne ale przez to ze noszę żele, są zniszczone i bardzo slabe. Teraz zdecydowalam się je odregenerować, jak narazie są już troche mocniejsze. Teraz musze je ladnie wypielegnować i bede nakladala zel na wlasne paznokcie a nie na tips .... zastanawiam sie tez nad jedwabiem :)

mi sie nie podobaja tipsy jak kolezanka miala zrobione bardzo długie to pytalismy czy nic jej nie wchodzi pod paznokcie przy podcieraniu tyłeczka :P

Gość Wpadka
Nic nie śmierdzi. No chyba, że Twoja koleżanka się nie myje. Czasem brud wgryzie się w materiał z którego tips jest zrobiony i są trochę brudne, ale wystarczy kupić sobie takie elektryczny zestaw do paznokci i można to bez trudu wyczyścić. :)

Wpadka --> przed zrobieniem tipsow paznokcie są przeciez spilowywane i poddawane dzialaniu kleju ! dlatego są bardzo oslabione ... trzeba poczekać aż odrosną

==> Oszustka Ciekawe porównanie muszę powiedzieć... Ja wcale nie napisałam, że nic nie używam, tylko że nic nie pomaga. Ale mam wrażenie, że wywalam kupę kasy na odżywki itp tylko dla czeystego sumienia, że coś z tym próbuję robić. I o jakiej wytrwałości mówisz?? Kilkanaście lat to jeszcze za krótko jak mam rozumieć?? ==> pistacja00 Tak tak, koleżanka ma rację :) Jak jej pod naturalnego paznokcia jakiś brudek się dostanie (jedzenie przede wszystkim :) ) to też tak chodzi, aż jej zgnije :)

Gość pistacja00
No to już nie chcę tipsów skoro tak niszczą.Ale co zrobić żeby wreszcie zapuścić swoje długie i na dłużej niż parę dni?? :(

Gość Wpadka
Delicious, tak są spiłowywane, ale moje pomimo tego wcale się nie zniszczyły. Najczęściej niszczą się przy samodzielnym odrywaniu. Wiele kobiet tak robi, znudzą im się i odrywają same, zamiast wydać parę złotych i zrobić to w salonie. A potem płaczą, że zniszczone. :)

W salonie zdejmują chyba acetonem więc w domu też można samej to zrobić, moja koleżanka, która jest kosmetyczką mówiła, ze się moczy waciki w zmywaczu do p. potem owija paznokcie, potem zawija się w folię aluminiową a potem chyba po ok 1/2 h się odsuwa akryl patyczkiem czy jakos tak ;)

No fakt, odrywanie samemu jest bez sensowne. Mi zawsze zdejmuje kosmtyczka, ale muszę przyznać ze i tak są słabe ...

Gość Wpadka
Ja też mam żele i pani, która mi je robi zawsze ściąga delikatnie i bezboleśnie. :) Delicious, to nie wiem czemu mi się nie niszczą :)

Moze Twoja Kosmetyczka jest lepsza :) Albo mialam tak mocne i grube paznokcie ze teraz nie mogę sie przyzwyczaić do cieńszych :P