Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto zna odpowiedź

To wkoncu kto byl pierwszy małpy czy Adami Ewa?

Polecane posty

Gość kto zna odpowiedź

Gość DO rota DODA
najsampierw byłam ja!

Gość synowa nimfomanka
a niech mi ktos powie taka rzecz: najpier niby byl adam i ewa i mieli kaina i abla. i co dalej? kain i abel z ewa ten teges...? toz to zabronione!

Gość synowa nimfomanka
najpierw*

Gość
Czytaj biblie :D Najpierw Bóg stworzył ziemię a potem wszystko to co na niej. :P

synowa nimfomanka "najpier niby byl adam i ewa i mieli kaina i abla. i co dalej?" zawsze jeszcze była Lilith :classic_cool: pierwsza żona adama :D a tak pozatym to tam pisze o "mieli synów i córki" więc mieli z kim :O

Gość
Niestety wg bibli małpy były pierwsze.. :( http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=1 24 Potem Bóg rzekł: «Niechaj ziemia wyda istoty żywe różnego rodzaju: bydło, zwierzęta pełzające i dzikie zwierzęta według ich rodzajów!» I stało się tak. 25 Bóg uczynił różne rodzaje dzikich zwierząt, bydła i wszelkich zwierząt pełzających po ziemi. I widział Bóg, że były dobre. 26 3A wreszcie rzekł Bóg: «Uczyńmy człowieka na Nasz obraz, podobnego Nam. Niech panuje nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym, nad bydłem, nad ziemią i nad wszystkimi zwierzętami pełzającymi po ziemi!» }

Gość no to tak było...
na początku był bóg potem stworzył świat i przyrodę min zwierzęta które ewoluowały ... po milionach lat bóg stwierdził że stworzy coś podobnego do niego czyli człowieka (nie dał mu żadnej mocy ale obdarzył rozumem i pięknym wyglądem) oczywiście nie stworzył tylko Adama i Ewy bo to za mało ale być może to oni pojawili sie jako pierwsi (kto to wie... :o) stworzył zatem kilka plemion (każde było inne i żyło na swojej ziemi) z czasem ludzie przemieszczali się i ... to długa historia :|

Peiwrsze były małpy, ale to nie oznacza, że Biblia kłamie. Po prostu w Biblii jest to pokaze obrazowo :P :P (jak pani katechetka nam powiedziałą na zajęciach, że tak naprawdę nie było Adama i Ewy i tej całej histortii z jabłkiem, to parę dziewczyn zrezygnowało z religii < hahaha >)

Gość świat od a do z
Bóg stworzył : potem ...płazy...gady...dinozaury...ssaki...małpy Bóg stworzył (2) : człowiek Człowiek stworzył człowiek(genetycznie) ... co dalej ?