Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkanie

troche nietypowo

Polecane posty

Gość mieszkanie

sorry ze tutaj z takim tematem wyskakuje ,ale napisalam na forum prawnym i nikt sie nie odezwal,szukam w necie ,znalazlam pobiezne informacje .moze ktos zna odpowiedz na nurtujace mnie pytanko:D Mam pytanie.Od kilku lat wynajmuje swoje mieszkanie ,zmieniaja sie lokatorzy,nigdy wczesniej nie meldowalam ich na czas tymczasowy.Od stycznia mam nowych lokatorow,przy zalatwianiu wszelkich formalnosci,zadna ze stron nie wspomniala o tym ze bedzie meldunek czy nie ,teraz oni chca zebym ich zameldowala na okres tymczasowy.Ja sie nie zgodzilam z powodow bezpieczenstwa,bo rozni sa ludzie ,czasem np.nie placa i wtedy jest lepiej takich lokatorow sie ,,pozbyc,,wiem to z doswiadczenia. Moje pytanie -czy jestem zobowiazana zameldowac moich lokatorow,czy to nie jest konieczne ,jakie groza ewentualnie konsekwencje?serdecznie pozdrawiam.

Gość mieszkanie
??

Gość mieszkanie
???

Gość jagiełłó
Odprowadzasz podatek od tej działalności?

Gość też wynajmuję mieszkanie
osobie która jest zameldowana gdzie indziej i nie żąda żadnego meldunku. Każdy najemca powinien być gdzieś zameldowany. Obecnie MSWiA ponoć pracuje nad ustawą znoszącą meldunki tymczasowe. Ustawa o ochronie praw lokatorów, wg. opinii prawników preferuje prawa lokatora, więc uważaj z tym. To jest podejrzane, ja bym nie meldował pod żadnym pozorem tych osób. Poszukaj innych klientów.

Po pierwsze to Ty jestes na uprzywilejowanej pozycji,na mieszkanie znajdzie sie wielu chetnych, wiec w razie czego nie ustepuj. Jesli umowa jest juz podpisana to musieli sie zapoznac z jej warunkami, a skoro je podpisali to znaczy ze zaakceptowali, wiec nie maja najmniejszej podstawy do tego aby oczekiwac meldunku. Powiedz im to otwarcie i uwazaj .

Gość mieszkanie
dziekuje za odpowiedzi.Wlasnie najbardziej boje sie tego,ze jak ich zamelduje to mi sie szybko nie wyprowadza.a mieszkanie chce wynajac jeszcze na jakies 2 lata a potem je sprzedac. nie odprowadzam podatku bo nawet nie rozliczam sie w Polsce w umowie nic nie bylo o jakimkolwiek meldunku.