Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aska27gw

Jak nauczyć dziecko jeść mleko z butelki?

Polecane posty

Gość aska27gw

Witam. Mam problem,za miesiąc wracam do pracy,a moja 4,5 miesięczna córcia nie chce nauczyć się jeść mleka z... butelki. Karmię piersią,ale jestem zmuszona powrócić do pracy, więc butelka będzie niezastąpiona.Dodatkowo mała ma alergię pokarmową,więc muszę wprowadzić mleko HA,próbuję już kilka dni i totalna klęska.Mała nie chce chwycić smoczka z butelki,próbowałam już różnych smoczków,ona je wypluwa językiem,zaczyna potwornie krzyczeć i aż mi się zanosi,boję się,by mi się nie udusiła,bo tak wstrzymuje oddech,normalnie szok! Zaczęłam od mleka Nann2 HA sama już nie wiem,czy to mleko jej nie smakuje, czy to problem smoczka? Błagam o pomoc.Mam zmienić mleko?Choć jak odciągnęłam swój pokarm do butelki, to mała też nie chciała pić.Co mam zrobić?POMOCY....

Gość NICIA jestes naiwna kicia
czyli dziecko bedzie głodne i juz poczeka az wrócicsz z pracy skoro praca wazniejsza od dziecka to idz i pracuj

Gość aska27gw
nie prosiłam cię o poradę na ten temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Praca nie jest ważniejsza jak byś chciała wiedzieć! Jednak nie stać mnie na to by zostać w domu, jeśli nie rozumiesz, to nie, takiej porady mi nie trzeba, po prostu tu nie pisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aska27: miałam podobny problem ,tylko troszkę później,jak mała miała 7- miesięcy musialam zacząć brać pewne leki,które wykluczały karmnienie piersią.. plakałyśmy obie:ona z głodu ja z bezsilności,bo nie umiała ciągnąć z butelki ale po kilku próbach\"załapała\" cierpliwość i powolutku ,będzie dobrze..to tylko kilka godzin,gdy się przegłodzi..jak za długo,to karm maleńkimi porcjami łyżeczką...

Gość Nie denerwuj sie..............
Olej takie docinki. Madra osoba tego nie napisala, a skoro inteligencja nie grzeszy to nie warto sie nia przejmowac. Jak z moja corka mialam ten sam problem. Jak miala 4 miesiace chcialam odstawic ja od piersi. Nie bylo latwo. Kupilam specjalny smoczek w ksztalcie piersi, silikonowy i najdrozsze mleko z mozliwych i co? Mala oczywiscie nia chciala pic. Gdy ja zmusilam po wielokrotnych proboach - zwymiotowala... Rece mi opadaly, coraz to nowe mleko kupowalismy a pic dalej nie chciala. W koncu po wyprobowaniu kilku rodzai mleka postanowilismy kupic do nastepnej proby najtansze mleko. Jak zawsze przetrzymalam mala troche z jedzeniem zeby zglodniala i podalismy jej butle. O dziwo.... Wypila do ostatniej kropli. A najdziwniejsze jest to, ze przedtem nawet odciagnietego z butli wypic nie chciala. te mleko widocznie jej zasmakowalo no i po wielu probach przystawienie butki w koncu sie do niej przyzwyczaila. Zycze Ci powodzenia.

Gość aska27gw
serdeczne dzięki :-) pozdrawiam