Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marceliona

jak odkurzyc mieszkanie bez odkurzacza???pomocy!!!!

Polecane posty

Gość marceliona

w mieszkaniu ktore wynajmuje nie ma odkurzacza,nie stac mnie teraz zeby go kupic a dywany jakos musze odkurzyc a pomyslu nie mam jak,poradzice!

Gość ty sarenka melisę se pij
ja bym poprosiła właściciela o dostarczenie odkurzacza do mieszkania.

Gość marceliona
daruj sobie takie wypowiedzi,po co wogole sie odzywacie skoro tylko wyzywacie!pieknie to o was swiadczy,forum jest zeby uzyskac jakas pomoc,wiec skoro nie chcesz poradzic nie odzywaj sie

Gość open
jak popsul sie mi odkurzacz wzielam zwykla zmiotke i tak caly tą zmiotka "zamiatalam" i jakos sie wyczyscil

Gość kasia z podlasiaaaaaaa
ale jestes tepa ja pierdole, jak jolka z big brothera.

ale mojej glupoty nie przebijesz!!! ja zlizuje jezyczkiem caly brud z dywanu-zaznaczam iz najczesciej robie na nim rzadka kupcie :P

my też mieszkamy na wynajmowanym - jeszcze :P - i tez nie mamy odkurzacza. zwykła miotła wystarcza, a jakie bicepsy będziesz miała jak tak ze 2 razy w tygodniu wielki dywan poodkurzasz :)

i po huj ten podszyw, zerknij z dystansu na swoje pytanie. "jak odkurzyc mieszkanie bez odkurzacza" lol , na co liczylas ze ktos powie ci jak zrobic domowy odkurzacz, albo ze ktos doradzi wciagac nosem bród. żenua i jeszcze ten podszyw.pfff

Gość do Marceliny
W marketach jest taki mop "niebieski" z gąbki wlaśnie niebieskiej ,który się wyciska taką wajhą.Bardzo dobrze "odkurza"dywany na mokro z włosów sierści itp. Ja mimo posiadania odkurzacza często korzystam z tego mopa,jak chcę wysprzątać na błysk.

Gość facet też sobie znajdzie
odkurzacz można kupić za 150 zł

Ja odpowiem trochę do śmiechu, a trochę serio, w stareńkiej jakiejś książce (lata chyba 50) o utrzymaniu domu, było, żeby odciśnięte z wody, ale wilgotne fusy z herbaty rozsypać po jednej stronie dywanu, przemieść je na drugą stronę i to miało bardzo dobrze dywan oczyszczać. Zaznaczam, że porady nie wypróbowałam ;) Były też instrukcje w tej książce, jak zrobić prysznic z konewki, oraz, żeby nie wietrzyć pościeli na balkonach, bo mogą pluskwy lecieć z górnych pięter :)

Gość derdyy
sarenka - spadaj do psychiatry a nie udzielaj sie na forach. do autorki : mozesz zmiatac mala miotelka i potem na szufelke ( uciazliwe bardzo ale dywan mozna odkurzyc) albo wytrzepac dywan na trzepaku . to ostatnie jest duzo bardziej skuteczne. :)

Gość poszukaj odkurzacza w lumpeksi

Gość purystaortografista
sarenka - inteligentko - tępaku nie tempaku

Gość weż zwiń ten brudny dywan
i go schowaj, jak nie masz gdzie, to go wrzuć pod okno, pod ścianę może za łożko lub kanapę (zwinęty w rulon) gołą podłogę łatwiej ci będzie zamiatać, jak się wyprowadzisz to właściciel już sam wymyśli jak go odkurzyć bez odkurzacza :D może właściciel zechce go zabrac, moze mozesz zniesc dywan do piwnycy lub na strych ? gorzej jeśli to przymocowana na stałe wykładzina dywanowa

Gość weż zwiń ten brudny dywan
też wynajmuje mieszkanie ale u mnie tylko kafle i panele na podłodze, więc łatwo mi je myć i zmiatać

Gość tuurma uśmiałam się
:D

Gość ja tam odkurzacza nie używam
Wyszoruj dywan szczoteczką (taką zwykłą do szorowania kłaków z bluzek). Kurz, który zostanie z tego na podłodze zmieć miotłą (nie pod dywan:P). Jeżeli dywany nie są zbyt ciężkie, to wynieś je na trzepak, wytrzep, podłogę zmieć i umyj.