Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_in_red21

cialo po porodzie

Polecane posty

a ja przytylam 18 kilo w ciazy.teraz tydzien po porodzie zostalo mi jeszcze 8 , nie mam zadnych rozstepow.fakt smarowalam sie uparcie dwa razy dziennie, a czasami brzuch i piersi czesciej maslem kakaowym i oliwa z oliwek i robilam masaze rekawica silozowa brzuszek jeszcze mi sie do konca nie wchlonal, bede musiala pocwiczyc jak juz bede mogla tylko teraz patrze ze od karmienia zrobia mi sie chyba na biuscie, ale to mozna operacyjnie usunac wiec niech mala je ile chce

Hej Przyłączę się do dyskusji. Z ciałem po porodzie myślę, że bywa różnie, ale dużo zależy od kobiety. Mnie nie udało się uniknąć kilku rozstępów na brzuchu, ale np. co do kilogramów nie mam problemów. Obecnie, 23 dni po porodzie ważę 2 kg mniej niż przed ciążą. NIe ma się co nakręcać i straszyć. Każda kobieta jest inna. Pozdrawiam

Gość Kuraiko ale przecież
wiesz doskonale, że do szczupłego wyglądu to tobie sporo brakuje i chyba nei masz co do tej kwestii wątpliwości? pamiętam jak pokazałaś foto swojej sylwetki w topiku, gdzie inni mieli zgadywać ile ktoś waży i mierzy - każdy dodawał Ci z 10kg, bo masz taki typ budowy, krępy jesteś najlepszym przykładem na to jak BMI ma się nijak do rzeczywistego wyglądu

moj boze, wazac 58 kilo przy swoim wzroscie tez jestem pewnie spaslakiem. ok, bylam spasiona jak wazylam 85 kilo i teraz panicznie boje sie przytyc a ciaza jawi mi sie nie jako piekny okres w zyciu a jako odebranie mi figury nad ktora ciezko pracowalam. wyobrazam sobie czasem, ze jak zobacze choc jeszcze jeden rozstep gdziekolwiek to sie chyba zabije. cwicze i mam nadzieje, ze to pomoze zachowac figure. mam jeszcze takie pytanie - czy w ciay mozna cwiczyc? - wiem, ciaza to nie choroba ale czasem jak tu czytam topiki przypadkowo to nie mozna nic prawie w ciazy rbic a najlepiej isc na L4 widzac dwie kreski na tescie. czy mocne miesnie brzuch sprawiaja ze brzuch jest mniejszy?

Gość lady in red jeśli figura i wag
a ma dla ciebie aż takie znaczenie jak piszesz, to przynajmniej na razie daruj sobie ciążę i dziecko, jesteś jeszcze NIEGOTOWA na macierzyństwo

Wydaje mi się, że każda ciąża niesie ze sobą wiele niespodzianek i że generalnie nie służy ciału, ale mimo to często zdarza się, że nie odbija się na nim aż tak źle jakby się wydawało i w wielu przypadkach osoby widzące kobietę w stroju kąpielowym na plaży albo na basenie nie domyślają się, że mogła ona przebyć ciążę. To pocieszające. Poza tym jest inny problem. Ciało i tak z wiekiem stopniowo traci młody wygląd i trzeba to zaakceptować, by z godnością przeżyć całe życie.

Lubię tą stronę - Shape of a mother Podoba mi się, że kobiety tam mają wysokie poczucie własnej wartości i nie wstydzą się swoich ciał (choć starają się o nie dbać). Wydaje mi się jednak, że ciała Polek po ciąży są zasadniczo bardziej estetyczne, niż Amerykanek, niczego im oczywiście nie ujmując.

Gość lady in red jeśli figura i wag
nigdy się nie odchudzałam, bo zawsze byłam idealnie szczupła więc na dobrą sprawę powinnam mieć takie same wątpliwości: co z moją idealną figurą, którą utrzymywałam całe życie? teraz jestem na tyle dojrzała, że nie obchodzi mnie to czy przytyję 10, 20 czy 50 kilo, bo dziecko jest dla mnie najważniejsze

juz byl podobny temt, nawet z lucklady wklejalysmy swoje zdj przed i po porodzie ja tam nie widze u siebie zadnej roznicy po porodzie, dla mnie te zdjecia sa jak kosmos nikt z moich znajomych nie wyglada az tak drastycznie moja mama po 4 porodach nie ma ani jednego rozstepu a po porodach wazyla mniej niz przed ciaza moj brzuch wyglada tak samo jak przed ciaza, piersi tak samo, jedynie pod nimi moge wyczuc rozstepy, ktore golym okiem nie sa widoczne

Gość hiacyntka
nie oglądajcie tych zdjęć, bo zniechecaja do czegoś, co jest dla kobiety najpiękniejszym przezyciem - do ciąży. a tycie czy rozstępy to sprawa indywidualna. oczywiście można sobie pomóc - smarować się jakimiś specyfikami no i dużo ruchu - zarówno w ciąży jak i po ciaży :)

Evi: Czy ja dobrze widzę, że jesteś w ciąży :-) ??!! Gratulacje :-) Widziałam różne brzuszki i znalazły się też bardzo poorane rozstępami, które po pewnym czasie zupełnie zbielały i nie wyglądało to źle, a nawet jak wyglądało, to trudno. Mnie to chyba nie zniechęca. 2 ciąża jest podobno bardziej ryzykowna dla wyglądu skóry, a mimo to nie chciałabym rezygnować z niej w przyszłości. Wierzę, że nadal można być i czuć się atrakcyjnie. Nie będę biegać po wybiegu, a na plaży jak by się coś komuś nie podobało, niech nie patrzy. Mężczyzna kocha całą kobietę, nie samo ciało. Liczę na to, że cały ten przesadzony w reklamie kult ciała przeminie i stanie się niemodny, bo to on jest odpowiedzialny za poczucie frustracji.

nigdzie nie napisalam, ze planuje ciaze - szczerze powiedziawszy nawet nie jestem pewna czy dzieci chce miec. ale moj chlopak, przyszly maz chyba chcialby a przynajmniej tak mowi. nie sadze, ze zostawilby mnie bo mam rozstepy albo dlatego, ze przytylam 20 kilo bo kochal mnie wlasnie wtedy gdy wazylam sporo wiecej niz teraz. ale ja sama wiem jak ciezko akceptuje sie cialo, kiedy ono nijak nie przytaje nawet do sredniego, przecietnego ciala. jestem juz w takim wieku - 24 lata - ze sporo moich kolezanek ma dzieci lub jest w ciazy. czasem z nimi rozmawiam i szczerze to slysze co innego niz czytam na roznych stronach. moja kolezanka w ciazy nie utyla duzo ok. 15 kilo. ale zrobily sie jej okropne rozstepy, zostal wal skory na brzuchu. siedzi i placze i mowi, ze wlasnego dziecka nienawidzi za to co jej zrobilo z jej figura. ze cale zycie wygladala jak czlowiek a teraz nawet spodniczki nie moze nalozyc. mowi, ze ciaza to koszmar, ma zylaki na nogach, hemoroidy i powypadaly jen piekne wlosy. nie ma co owijac w bawelne - wyglada okropnie i sama to widzi. mam kolezanke, ktora w ciazy utyla duzo, tak ze ludzie nie poznaja jej na ulicy. wyglada jak monstrum. roznie bywa z tymi ciazami i zastanawiam sie jak to sie ma do gernow. moja przyszla szwagierka ma siostre i matke - obie otyle do granic mozliwosci. jej siostra urodzila tylko jedno dziecko, w wieku dwudziestu kilku lat i jest strasznie gruba. notmiast moja szwagierka po dwoch porodach, po 30stce wyglada lepiej niz niejedna licealistka. nie widze ego faldu na brzuchu ani ohydnych rozsteppow.

Gość pikulary
hiacyntka ma racje- sport, ruch, odpowiednie odżywianie i nawilżanie ciała - u mnie akurat krem na rozstępy gerbera zadziałał, a po ciąży to olejek dla dzieci.

Gość do myszki
ty jestes pospolita dziewucha a twoj man jest oblesny

Gość binia
Ja urodziłam ponad rok temu i cały czas dochodzę do wagi sprzed ciąży. Jedyne co to że nie mam żadnych rozstępów. Myślę że to dlatego, że przez całą ciążę smarowałam się kremem przeciw rozstępom gerbera. Tak więc ciało nie wygląda najgorzej, ale niestety jeszcze muszę zrzucić 2,5 kg.