Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara881

Sposób na suche włosy?

Polecane posty

Gość sara881

Mam problem z suchymi i zniszczonymi włosami. Znacie może jakiś dobry kosmetyk póki co uzywam szamponu i odzywki nabłyszczającej raz w tygodniu waxu i raz w tygodniu maski kallos przed kazdym myciem nakładam nafte z olejkiem rycynowym, po umyciu pryskam je elseve nutri blask na końcówki nakładam jedwab podsuszam pryskam glisskurem zółtym susze do końca i nakładam dove z jedwabiem. myje wlosy co 3 dni:) codziennie nakładam również odzywki naturii miód z cytryną. znacie moze jeszcze jakeis dobre kosmetyki do zniszczonych włosow które możeci mi polecic? wlosy sa długie i farbowane;/

Na suche włosy to woda :P A tak poważnie to i tak wielu rzeczy używasz. poszukaj w necie maseczki domej roboty o ile wiem niektóra potrafią zdziałać cuda

a moze za duzo tego uzywasz? wystarczy dobry szmpon i odzywka za splukiwaniem, pozniej po podsuszeniu jakas odzywka w sprayu, albo jedwab. raz na kilka dni maska. polecam profesjonalne kosmetyki do wlosow z regyly dzialaja lepiej niz te ze sklepu.

dokładnie - idź do sklepu typowo fryzjerskiego i dobierz serię porządnie nawilżającą (mycie, odżywianie, modelowanie) a nie skacz od produktu do produktu wg mnie to co używasz obciąża ci włosy na maxa, a w dodatku sporo tych kosmetyków których używasz nie nawilża tylko nabłyszcza a to różnica już nie mówiąc że ich różny skład może twoje włosy zniszczyć na amen

Zgadzam sie z wenezuelą, biosilk jest rewelacyjny, troche drogi ale bardzo wydajny. A domowy sposób który zamienił moje siano (trwała, rozjaśnianie z czarnego na blond, włosy szorstkie i grube z natury) w normalne, zdrowe i miękkie włosy to: dwie łyżki oliwy z oliwek sok z połówki cytryny jedno żółtko śmierdzi jak nie wiem, ale nic trudnego, potem tylko wymieszać, nałożyc na suche lub lekko wilgotne włosy, i owinąc ciepłym ręcznikiem, takim prosto z gorącego kaloryfera, zostawić na ok. 45 min. Ja robię raz w tygodniu, zawsze sprzątam z tą maską na głowie, na efekty czekasz do miesiąca, potem tylko profilaktycznie. Polecam

Dziwia mnie te wszystkie zachwyty nad biosilkiem,bo dla mnie to gowno jakich mało.Nic nie działa.