Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PANIpodrozniczka

Paszport wymiana

Polecane posty

W tym roku planuje wyjechac w systemie Camp America do USA na wakacje. Paszport wyrabialam jakies 7 lat temu (mam taki granatowy ) jednak moj konsultant powiedzial, zejuz powinnam miec nowy, gyz moze byc problem np z uzyskaniem wizy badz wjazdem do Stanow. Czy ma racje? Czy macie jakies informacje odnosnie tego tematu? Jakie są koszty wyrobienia obecnie paszportu? Czy w ogole moge wymieniac paszport jak tamten mam wazny? Ponoc pretekst to odchodzaca folia ale jak jest naprawde???

o tak takie sprawy jak bąbelki na folii lub odchodząca folia mają dla nich znaczenie. Ja żadnych problemów z wizą nie miałam, ale powtarzam, ze to było dawno temu. skoro jeddziesz z campamerica to znaczy ze jestes sstudentką nie wiem czy wszędzie ceny paszportów są takie same, ale u mnie w srednim mieście 70 zł dla studenta ( w ub. roku )

Tzn z tego co konsultant mi mowil, chodzilo o to,ze zdjecie moze byc maloakyualne i przez to lepiej z wiza nie ryzykowac. Choziaz wiadomo,ze takich dokumentow nie wymienia sie co pol roku, wiec sama nie wem w czym problem :) i sama nie wiem, czy powinnam starac sie o nowy paszport, tzn w moim ta folia jeszcze nie odchodzi, byl starannie przechowywany od chwilii wydania w domu. Jak radzicie?

moje zdjęcie w ogóle mnie nie przypominało, starałam się o wizę z 8 letnim paszportem i zdjęciem z czasów kiedy miałam włosy ścięte na chłopca :P a przed wyjazdem miałam za ramiona :D skoro konsultant radzi to lepiej wymienić i mieć swięty spokój :) ja bym wymieniła lepiej tak niż potem jeszcze raz jezdzic do ambasady i się starać o wizę. jak ja byłam to jedna dziewczyna nie dostała, bo miała dwa imiona a w paszporcie wpisane nie w tej kolejnosci :(

Aha :) swoja droga to ciekawe, w jaki sposob ambasada przyznaje wizy ? No musze sie zabrac w takim razie do robienia nowego paszportu,zeby pozniej zbyt dlugo nie czekac....

pytają Ciebie np o to czy ktoś z Twojej rodziny jest w USA, mam nadzieję , że wiesz co odpowiedziec :classic_cool: ;) Dlaczego chcesz tam jechac itp, jesli nie podpadniesz z odpowiedzia i papierami dostajesz wizę, paszport odsyłają po kilku dniach do domu :)

w sumie to byłam na resorcie 13 tygodni, ludzie świetni, praca tez fajna bo urozmaicona gorzej z szefostwem :P zbyt mili ludzie to to nie byli , byłam w stanie Wisconsin obok Illinois, USA jest cudowne :) tylko tyłek mi urósł :P