Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxladydReaMxx

PierCing...D co MyśLicie?

Polecane posty

Gość xxladydReaMxx

CO myślicie o przekuwaniu ciała? ucho, pęmpek, jezyk:D co sie wam najabardziej podoba;P przede wszystkim PĘPEK !!! Piszcie.

Ja chcę sobie na wakacjach pępek przekłuć :) Mam już 3 dziurki w jednym uchu i jedną w drugim. Chciałam przebić sobie nos, ale zrezygnowałam

Gość xxladydReaMxx
aha, aha;D :) ja mam 4 dziurki w jednym uchu.. a pempek chce przebic teraz zeby miec wygojony na wakacje.. tylko chcialam sie dowiedziec wszystko co i jak...:D

Ja o tym dużo czytałam. Może na swoje urodziny przebiję, ale to pod warunkiem, że jeszcze ze 2 kg zrzuce :) To się przebija igłą, najlepiej w studio tatuażu i piercingu. Ale u nas jest kosmetyczka, która też się tym zajmuje. Potem trzeba tą dziurke przemywać maścia tribiotic czy jak to się tam pisze i dobrze jest przepłukiwać solą fizjologiczną.

Ja o tym dużo czytałam. Może na swoje urodziny przebiję, ale to pod warunkiem, że jeszcze ze 2 kg zrzuce :) To się przebija igłą, najlepiej w studio tatuażu i piercingu. Ale u nas jest kosmetyczka, która też się tym zajmuje. Potem trzeba tą dziurke przemywać maścia tribiotic czy jak to się tam pisze i dobrze jest przepłukiwać solą fizjologiczną.

Gość xxladydReaMxx
tez czytalam ze masiac tribiotyc czy cos takiego;] ja wlasnie tez bede przebijac u kosmetyczkiii chyba bo tu gdzie mieszkam nie ma studia tatuazuu.. a do Kraka mi sie nie chce jechac. Tylko wlasnie jakos tak dziwnie sie boje.. hehe;p no ale mam nadzieje ze bedzie mi sie ładnie goic a ty kiedy chcesz przebic?

Ja też się trochę boję. Ale chyba tego bólu i igły :) Moje ur. przypadają na 27.04. więc pewnie wtedy. A ty?

Gość Bizneswoman
Co myślimy? Głupota roku, głupkowaty wymysł dzieci;]. Mojej znajomej córka zrobiła sobie te "cudo". Profesjonalnie, w studio piercingu, fachowcy. I co? Zabieg był bardzo bolesny, nic nie chciało się goić, wyglądało fatalnie, ropa... (podobno najlepsze studio piercingu w mieście). No i dziewczyna teraz ma... To tylko głupota moim zdaniem. Jeżeli myślisz, że dzięki temu kolczykowi będziesz "fajna" to się mylisz. To tylko moja opinia. Proszę nie karcic.

A ja tam sobie dwa lata temu na 23 urodziny zrobilam kolczyk w pempku i jestem bardzo zadowolona :D Mialam do wyboru studio tatuażu i kosmetyczkę, zdecydowalam się na kosmetyczkę i nie żaluję :) A samo przekucie mnie osobiście wogóle nie bolalo :) Ale może nie mialo czasu bo robilam to na 0,5 godziny przed trudnym i ważnym egzaminem z termodynamiki i chyba bardziej się nim przejmowalam niż samym przekuciem :p Myślalam też o przekuciu języka ale jednak się na to nie zdecyduje. Boję się że mi będzie się szkolow na zębach niszczylo.... Ale za to mam uszy przekute po dwa razy każde :)

Gość wieś mentalna i tyle
czym się róznią dziewczyny z miasta od tych ze wsi? -te z miasta mają w pępku kolczyk.... a te ze wsi kleszcza :P

Gość lllllllllllllllllllllllll
a ja dziś przebiłam nos :)

Gość igiełkaaa
Powiem tak. Nigdy mnie przekłuwanie ciała nie kręciło. Ani mojego, ani innych. Zawsze byłam przeciwko wszelkiej maści piercingom i tatuażom. Do momentu, kiedy zauważyłam, że mój instruktor salsy ma piercing w języku. Z przerażeniem stwierdziłam, że to mnie kręci. :))

Gość Kala92
Kolczykw pekuu jest zajebisty:D

groosia---> Ja kiedys chcialam w brodzie,ale teraz stwierdzilam,ze w wardze ladniej wyglada-warga to ciut ponizej ust...I wybralabym lewa strone...bo w prawej to mam w nosie

W wieku 14 lat przekłułam sobie pępek - za granicą, na wakacjach, w dobrym salonie. Byłam pierwszą szczęśliwą posiadaczką kolczyka w mojej okolicy i robiłam wielką furorę:D Jednak później go wyjęłam, bo coś zaczęło mi się paprać, zresztą wtedy w mojej mieścinie nawet nie było w sklepach takiego wyboru kolczyków, jak obecnie. Teraz, po wielu latach, już bym raczej tego nie zrobiła. Kolczyk w języku wydaje mi się niehigieniczny (zbierają się pod nim resztki jedzenia, zdziera szkliwo, a niektórym po przekłuciu tak puchnie język, że przez tydzień nie mogą mówić). Natomiast podoba mi się kolczyk nad górną wargą - jakaś mała cyrkonia, albo coś podobnego, jednak nie zrobiłabym sobie kolczyka w twarzy, bo później zostałby na dłuższy czas ślad

Gość martusia17
ja mam kolczyk w pepku juz rok, nadal mi sie podoba i nie zaluje ze go sobie zrobilam, tylko ze mi przebila kolezanka ale bardzo szybko mi sie zagoil, wiec jesli chcesz zeby ladnie wygladal to zrob go sobie jak najszybciej, bol jest bardzo maly, tylko przez chwile czujesz lekkie uczucie bolu ale jak juz widzisz ze masz kolczyk to zapominasz o bolu... musisz sobie przemywac tribioticiem, no i ja czasami przemywalalm woda utleniona. na poczatku przez przynajmniej miesiac nie wyjmuj kolczyka bo mozesz go wyjac i spowrotem nie wlozyc. ja wyciagnelam dopiero po 1,5 m-ca bo sie balam ze nie wloze spowrotem.Pozdraiam i zycze zeby szybko sie zagoil jesli wogole go zrobisz :)

Gość xxLadyDrEamxx
zrobie, zrobie napewno;) W poniedzialek idem;)

Ja mam kolczyk w nosie to było moje marzenie :) ale na pępek bym sie nie zdecydowała

Warga to ciut ponizej ust,a broda to ....to po srodku ;) Haha ze mnie to tlumacza nie da :D ale tak mowili w salonie kosmetycznym:)

Gość wiolfil
Bezpłatne przekłucie brody, nosa, języka, brwi w profesjonalnym gabinecie z wykfalifikowanym instruktorem we Wrocławiu. zainteresowane osoby proszę o kontakt.

Gość Bodhi
a ja mam podwojnie przekluty pepek, standardowo na gorze i jeszcze na dole :) dolna dziurka to nowy nabytek i sie generalnie ciagle goi, dlatego nie moge sobie jeszcze pozwolic na przelozenie zamierzonego kolczyka przez obie, ale juz nie dlugo. mam jeszcze tatuaz na biodrze wiec efekt bedzie piorunujacy :D

Szczerze to mi się to bardzo podoba :)) Na razie mam tylko 3 kolczyki w jednym uchu a drugim jednego. Ale mam zamiar sobie coś jeszcze przebić, ale to może później bo mam 16 lat i rodzice się nie zgodzą.

Gość KaYoko
Fajny jest piercing ja ze za 2 lata robie septum ;) W nosie x'D A może jeszcze zrobie 2 kolczyki w chrzastce w uchu ? Hmmm ..

Gość martuska969
Do Pani BiznesWomen powiem tak : Myślę, że jest Pani osobą dorosłą i nie pozwoliła by Pani zrobić kolczyk w pępku (nie wspominając juz o innych miejscach) swojemu dziecku... W sumie to rozumiem... Większość rodziców na to nie pozwala swoim dzieciom... Ale proszę niech Pani nie mówi, że to bolesne... Wcale tak nie jest... Jest to ukłucie trwajace nie dłużej niż 2 sekundy, więc bólu w taki krótki czas nawet się nie czuje... To co czułam przy przekłuwaniu pępka mogę nazwać "ukąszeniem komara"... A to, że córka Pani koleżanki miała takie problemy z kolczykiem w pępku świadczy tylko o tym, że nie dopilnowała prawidłowej higieny przekłutego miejsca... Więc nie jest to wina piercera tylko jej samej... Tak to jest kiedy dziecko brudnymi rękoma dotyka przekłutego miejsca lub jego okolic... Po przekłuciu należy pępek smarować maścią "tribiotic" rano i wieczorem oraz przemywać solą fizjologiczną... Unikać przez pewien czas kontaktu tego miejsca z wodą... Minie miesiąc i będzie ładnie zagojony...

Gość martuska969
Dziś idę na przekłucie języka, więc za kilka dni opisze wam wrażenia... O szkliwo się nie martwię bo w dzisiejszych czasach jest dostępnych wiele kolczyków z różnych materiałów, które tego szkliwa nie niszczą... I mówię wprost, że jeśli ktoś chce sobie zrobić kolczyk gdziekolwiek to najlepiej robić w salonach tatuażu i piercingu, nie u kosmetyczek... One na tych rzeczach znają się najmniej...

Gość ewelajna222222
mi robila kolezanka w pepku i w jezyku kolczyka i jest oki naprawede szybko sie zagoilo