Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytacz pospolity

Co sądzicie o Emo?

Polecane posty

Gość Pytacz pospolity

.

Gość julek z koziej wólki
ano nico bo niejstemy z gimnazjóm

Gość Michalikq
Źle trafiłeś pytaczu, tutaj siedzą zdesperowane kury domowe a nie znawcy czegokolwiek, tutaj siedzą miłośniczki seriali tasiemcowych w stylu klan - to je interesuje, spytaj czy lubią bezy itp. to jest klub niewyrzytych kur domowych i nic więcej

Gość
ja nic nie mam do tych młodych ludzi :p sama kiedyś dziwnie się ubierałam i "wyrosłam" na grzeczną kurkę domową

Gość Kazio co kauł wywozi ze stajny
a no nic ...pierd !!!...pierd !!! ... :classic_cool: wymalowani jak na halowen,ubrani jak na pogrzeb,częst świry albo samobójcy ale trafiają się wyjątki,muzyka coś jak punk tylko że bardziej dziecięca i psychiatryczna ... ogólnie jedna wielka schiza :) lepiej Kazka posłuchać ... dwańaście groszy proszę nie płacz ... :classic_cool:

Gość Smutny Owczarek Collie
Punki to dekle - degeneraci, emo to dusze artystyczne oto różnica. Punki to maczopodobne koguty z woreczkiem kleju na mordzie Emo to subtelne i wrażliwe istoty niedostosowane do tego chorego świata. Zresztą powstał portal o emo pytaczu pospolity giebnij się na www.emo.xorg.pl bo tutaj naprawdę nikt cie nie poinformuje o prawdzie na temat emo

Gość
i znowu kolejny temat o emo :/ a co można sądzić o pozerach? :/

pozerzy zawsze będą... ale większość emo to nie pozerzy - bo trudno jest udawać emo

Gość
no tak, hm, pokaż mi emo z biednej rodziny :P żeby obalić stereotyp, że to tylko bogate dzieciaki... no tak - niewielu ludzi potrafi to udawać, to zbyt tragiczne :P

z biednych rodzin też się będą rekrutować, ale fakt że więcej jest skejtów co nie oznacza że nie zaczną być emo, w biednych rodzinach często są dużo wrażliwsi i ciekawsi ludzie (o bogatszym wnętrzu) niż z bogatych, ale nie chce uogólniać.

A ja tam uwazam ze ci ludzie maja poprostu swoj styl. Kazdy ma inny gust kazdy lubi sluchac innej muzyki i robic inne rzeczy. Wydaje mi sie ze to co nie ktorzy sadza o emo jest zupelnie nie wazne. Bo po co sluchac innych jak mozna sluchac siebie i kierowac sie swoim rozumem :)

Gość
no nie chodzi mi o wrażliwość. sama wrażliwość to jeszcze nie emo. o przynależności do subkultury (bądź pseudosubkultury:P) świadczą jeszcze określone gadżety, ubiór. jakoś nie wierzę, że nastolatek z biednej rodziny będzie miał kasę na: - fryzjera przynajmniej raz na dwa miesiące - kosmetyki do włosów - farbę do włosów - Conversy za 200zł :P - ciuchy typowe dla emowców, czyli z galerii handlowych, owszem na targu też są ale mniejszy wybór - masę przypinek (czy jak to się tam nazywa) - gadżety typu markowa torba, portfel, aparat cyfrowy do robienia sobie uduchowionych zdjęć - nowe okulary :P heh ja np chciałabym wyglądać jak gotykówa, a po prostu nie mam na to kasy

Gość kausSsia
do smutngo owczarka collie czy jak tam sie to pisze nie wiesz nic o punkach to sie nie wypowiadaj a nie udajesz wielkiego znawce emo i punkow emo nie sluchaja punkrocka tylko rocka gotyckiego a to duza roznica no ale ty pewnie sluchasz jeszcze fasolek wiec tego nie zauwazasz co yslę o emo -wyrosna z tego a puni nigdy nie zgina!!

Gość Vena
Wasze opinie o emo sa rozne ja sie wam dziwie... Pewnie nie znacie tych ludzi a ich oceniacie... A pozatym mowicie ze emo to pozerzy haha to sa ludzie ktorzy sa bardzo uczuciowi maja fajny styl i nie patrza na to co mowia o nich inni ludzie... Mam wielu znajomych emo i sadze ze to sa ludzie godni podziwu... Emo to nie tylko styl dla dzieci... Znam wielu doroslych ktorzy tez przewijaja sie w stylu emo... Emo wcale nie musi byc osoba ktora ma duzo pieniedzy... Oczywiscie sa to osoby zadbane, ale moim zdaniem to dobrze... Jedyna rzecz jaka mi sie niepodoba u tych ludzi to taka ze 40 % obgryza paznokcie... Pozdrowiena

Ja nie mam nic przeciwko emo...nawet wiecej...podziwiam odwage bo w tych czasach kazdy kto sie wybija nad reszte jest traktowany nie raz bardzo nie przyjemnie...sama jestem wrazliwa tolerancyjna itd. czytajac opisy ideologi emo itp. doszlam do wniosku ze miedzy mna a nimi jest wiele podobienstw-i nie chce slyszec glupich tekstow typu...tez sie tniesz?- :) tylko ja sie po prostu tak nie ubieram i nie slucham tylko takiej muzyki.:)

Powiem tak :) Niech kazdy ubiera sie jak chce slucha czego chce je co chce i robi co chce ...poki swoim zachowaniem badz upodobaniami nie krzywdzi innych albo siebie to wszystko jest ok i ja jestem jak najbardziej za szukaniem wlasnego sposobu bycia i oryginalnosci....nie probujmy na chama zamykac spoleczenstwa w jeden ramce a tych co sie w niej nie mieszcza traktowac jak tredowatych badz wysmiewac...Nie znasz czegos to sie z tego nie smiej ani tego nie oceniaj :)

Gość Vena
Nie chodzi o to czy ich lubie czy nie... bylam kiedys emo i wiem co to znaczy czeste ponizanie krytyka oni sobie radza z tym i ignoruja glupie komentarze sa odwazni i maja ciekawe plany na przyszlosc

I bardzo dobrze ze maja ciekawe plany na przyszlosc ze daja sobie rade z krytyka ...bardzo dobrze :)

Gość Vena
tez tak uwazam.... respekt dla Ciebie

Respekt :D To respekt dla emo :P I specjalnie ode mnie respekt dla moich ludzi czyli homo :)

>bylam kiedys emo i wiem co to znaczy czeste ponizanie krytyka sami się o to proszą :o

Gość Vena
Moze i sie prosza ale sa "inni" moim zdaniem to dobrze .... u nich wszystko w ubiorze pasuje a niektorzy łącząl roz z zielenio i to jest proszenie sie o krytyke.... Ale nie komentuje tego

Gość APOKALIPSA__
U mnie opranek to...to APOKALIPSA jakaś jest...! :P Budzik dzwoni z 10 razy. A dokłądnie trzy budziki. Najpierw włącza się muzyczka, 10 minut później dudni tradycyjny budzik, a potem jeszcze komórka, w której funkcja drzemki jest wykorzystywana ze 3 razy co najmniej... Potem z zaspanymi oczyma udaję się do łazienki, "oporządzam", ubieram, wsiadam w furę i jadę do pracy, modląc się żeby nikogo nie zabić, bo jak jadę rano to zawsze czuję się za kierownicą gorzej niż na kacu :P

czym sie prosza? tym ze sa odwazni ze sa oryginalni ;/? pedro a czy ja tez sie prosze o to zeby rzucac we mnie kuflem po piwie na paradzie rownosci ?