Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość restroman

Co zrobilibyście?

Polecane posty

Gość restroman

Gdyby do Twojej restauracji przyszła 20 osóbowa grupa na obiad, pragnąc ceny za obiad 20% niższej od ceny sugerowanej. Po przemyśleniu propozycji dochodzisz do wniosku, że zyski z takiej transakcji są dla Ciebie bardzo małe. Jednakże odmówienie równałoby się ze stratą klientów. Co kreatywny menadżer zrobiłby w takiej sytuacji? Może zapronować inne rozwiązanie? Ale jakie? Dziękuję za odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mezalians
Zaproponowałbym cenę z 10 % rabatem i wykupienie abonamentu na najbliższy miesiąc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawsze sie mzna targowac
moglby zaproponowac np 5% rabatu i gratisowe ciastko :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lalalalalalalalalalalala
A ja się spotkałam ostatnio z DOLICZENIEM 10% od właściwej ceny za obsługę grupy powyżej 6 osób.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktos kto wie
zaproponuj im okrojone menu za ktore zapłaciliby te 20% mniej np. 2 przystawki 3 dania głowne, ze 2 desery. ustalajac za ktore wyciagasz najwiekszy profit. a jak im nie pasuje to wybiora cos nz droższego,regularnego menu. ale jak to stali goście to poprostu nie patrz na tą strate 20% predzej czy pozniej to zaowocuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktos kto wie
aha proponujac im to okrojone menu musisz dodac ze musza wziąc od razu 3daniowy obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×