Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tyna1984

pytanie o krew pempowinową

Polecane posty

czy któraś z was może przechowuje taka krew i czy przyuczała pielegniarke do odciągnięcia tej krwi,ile jest takich banków krwi i jakie są koszty?

Gość krem PĘPOWINOWA
!

Gość aparat
Ale krwi nie pobiera pielęgniarka tylko lekarz z laboratorium w którym załozysz sobie konto krwi.....idż w takie miejsce i wszystkiego się dowiesz.

Gość raz czytalem artykul
ze to strata kasy ... krwi tej jest za malo i w zyciu nie pomoglaby ona uratowac komus zycia ...

z tego co sie orientowalam to u znajomej robila to pielegniarka i sa darmowe banki? a krew jest po to chyba żeb6 zniej jakies części wziąść rokprodukowac czy coś że to nie jest po to żeby wziąść i transfuzja tylko wlasnie do czego...

Gość aparat
To niech sie wypowie ktoś kto to robił a nie słyszałem,ktos opowiadał.Krew pepowinowa pomaga w chorobach nowotworowych i nie tylko.Można w to wierzyc lub nie...zadzwoń sobie do bank Komórek Macierzystych i wszystkiego sie dowiesz.Darmowe pobranie i przechowywanie jest tylko wtedy kiedy tak krew ma natychmiast pomóc np rodzeństwu...niestety tylko kilka szpitali w Polsce pobiera i przechowyje próbki za darmo.

no wlasnie dlatego ze slszalam to sie pytam zeby potwierdzic ale ja sie zastanawiam na przyszlosc mam nadzieje niedluga i ok w tych specjalistycznych poradniach odpowiedza albo i nie bo czasem maja taki natlok ze wogole nie odbieraja wiec na poczatek mozna spytac nie?????

Gość kakalalalalanm
To jest jeden wielki mit i naciąganie ludzi. Był na ten temat artykuł na onecie. Nikt jest nie użył tej krwi i jej zastosowanie jest więcej niż problematyczne. A 400 zł miesięcznie za teorię, hmmm... trochę dużo.

My oddaliśmy krew pępowinową, krew została pobrana przez położną a nie żadnego lekarza z laboratorium, potem przyjechał po nia goniec, który zawióżł ją do laboratorium, gdzie zostanie poddana badaniom i jeśli te wyjdą pomyślnie zostanie odpowiednio spreparowana. Za zestaw pobraniowy płaci sie 500 zł, potem 2000 jeśli badanai okażą się pomyślne, to jest opłata za rok z góry a potem jest to opłata rzędu 390 zł ale ROCZNIE a nie miesięcznie. Skorzystaliśmy z oferty MACIERZYŃSTWA. O krwi pępowinowej można powiedzieć wiele ale nie ryzykowałabym twierdzenia ze to pic na wodę...Komórki macierzyste to przyszłość medycyny.Jeśli jesteś na to przygotowana finansowo, nie zastanawiaj się, ja bardzo żałuję że pierweszemu dziecku nie pobraliśmy krwi, mam nadzieję że nigdy jej nie będzie potrzebował.

Gość fkammmm
Wiesz co, jakbyś tę kasę odkładała co roku, plus kapitalizacja, to dziecko maiłoby realne zabezpieczenie w razie choroby. A tak po prostu to są pieniądze wywalone w błoto.

a co do darmowego za darmo przechowywana, jesli nie jest przypisana tylko dla twojego dziecka (czyli bedzie wykorzystana np. gdy inne bedzie potrzebowac) oplata jest, jesli krew przechowuja wylacznie dla twojego malucha