Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysiaaaaa

jak szybko moge zajsc w ciaze po odstawieniu tabletek?

Polecane posty

Gość mysiaaaaa

chcemy miec dzidziusia wlasnie odstawiam tableki powiedzcie mi jak szybko moge zajsc w ciaze? wiem ze u kazdego jest to inaczej ale jak bylo u was? slyszalam ze ozna pare lat nie zachodzic w ciaze albo po tygodniu mozna zajsc. prosze napiszcie dziekuje:)

mi lekarka kazał czekać co najmniej pół roku zanim zaczniemy starania. ale to zależy ile brałaś. co do zajścia po rozpoczęciu starań to jest baaaaardzo indywidualna sprawa.

Gość mysiaaaaa
bralam tabletki 2 lata

Gość mysiaaaaa
diane 35

Brałam pigułki przez 2 lata.Lekarz powiedziałam bym odczekala mieisąc i brała się do roboty :) W tym czasie brałam folik(przestałam prać 3/ mieisącu ciązy) W ciąze zasżłam po 9 mieisącach starań.

to myślę że powinnaś się skonsultować z lekarzam.mi kazałpoczekać, bo brałam ponad 5 lat i chce aby najpierw organizm wróciłdo normy, sam się uregulował,żeby endometrium miało odpowiednią grubość i wtedy można zacząć starania. mój lekarz jest przeciwnikiem starań zaraz po skończeniu brania. jak ktoś brał krótko to wiem że proponuje 3 miesiące odczekać.

Gość mysiaaaaa
a zadna z was nie zaszla tak odrazu po odstawieniu?

ostatnio pytalam o ginekologa. powiedzial, ze mozna zajsc od razu po odstawieniu ale najlepiej poczekac 3 cykle zeby organizm wrocil do normy i ustabilizowal sie. po 3 cyklach jest najbezpieczniej - to zdanie mojego ginekologa (nie tylko moim zdaniem jest bardzo dobry)

Gość hej ciocia
oczywiście, ze zajdziesz w ciąże, ale pod warunkiem, że nie masz 1,70 wzrostu i nie ważysz 55 kilo :D

Gość upupupupupu