Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozwazam i pytam

Podwiązanie jajowodów

Polecane posty

Gość eweloncia
myslisz ze ona fantazjuje ze to nieprawda mam taka nadzieje

Gość 1 Kasia. w
czesc, ja jestem po podwiazaniu jajowodów juz 3 rok a mam 26 lat. Zabieg ten byl wykonany u nas w polsce podczas cc. Czuje sie dobrze, psychicznie i fizycznie. Sa tego plusy...:) juz nie trzeba sie zabiezpieczac przed kolejna ciąża, psychika odpoczywa, maz zadowolony...:) wiadomo ze wraca sie myslami o kolejnym małym dziecku...ale to tylko chwileee pozniej mija. Mam dwóch Wspaniałych synków..:) i wystarczy mi wiecej niechce i nie moge. Pozdrawiam

Gość kapsl
Chciałam zapytać czy podwiązanie jajowodów robi się zwykle przy cc czy można np zupełnie kiedy indziej.Jestem po trzech cc i praktycznie nie powinnam już być w ciąży, ale nie mam podwiązanych jajników i cały czas jestem na hormonach. Co prawda 3 cc są podstawą do podwiązania, ale nie wiem czy ktoś mi się teraz tego podejmie.

Gość kapsl
dodam jeszcze,że ostatnie cc miałam 4 lata temu

Gość 1 Kasia. w
Czesc, jajowody podwiazuje sie podczas cc...Szkoda ze TWOJ lekarz nie zaproponował Tobie takiego rozwiazania. Ja będac na początku 3 ciazy odrazu wiedzialam ze bedę miala podwiazanie. Wiem ze jest jeszcze jedna metoda podwiazania ale to juz pytaj u fachowców. Kobiety, które juz niepowinne byc w ciazy odrazu powinne byc podwiazane ...a nie do konca zycia na hormonach i zyc ciagle w stresie nie ma sensu. Pozdrawiam

Gość kapsl
Dzięki za odpowiedż.Bardzo chciałabym mieć jeszcze dziecko (dodam,że nie mam pierwszego dziecka,które zmarło 3 dni po porodzie). Lekarz mi odradza kolejną ciąże. Bardzo się boję i nie wiem co robić. Na pewno nie chce juz tych prrzekletych hormonow. Boje sie ze co bym nie zrobila to bedzie zle......

Gość kapsl
Dzięki za odpowiedż.Bardzo chciałabym mieć jeszcze dziecko (dodam,że nie mam pierwszego dziecka,które zmarło 3 dni po porodzie). Lekarz mi odradza kolejną ciąże. Bardzo się boję i nie wiem co robić. Na pewno nie chce juz tych prrzekletych hormonow. Boje sie ze co bym nie zrobila to bedzie zle......

Gość iła
rozwianie wątpliwości-dziewczyny podwiązanie jajowodów jest dla kobiet bardzo zdecydowanych na ten krok:kiedy już wiesz że w domu czeka na ciebie tyle dzieci ile sobie wymazylaś i wiecej juz nie chcesz,jesteś w takim wieku,że rodzic kolejne dziecko(zeby na twój widok z wózkiem ktos nie powiedział-babcia)to troche dziwne no i kiedy nie chce się faszerować tabletkami hormonalnymi lub miec coś caly czas w macicy.Szkoda,Polska należy do krajów zacofanych i nie pozwala kobiecie decydować o swoim życiu i tym czy chce mieć dzieci czy nie.Tak więc moje drogie podwiązanie jest bezpieczne fizycznie i psychicznie i zgadzam sie z wcześniejszymi wypowiedziami DOBRA ROZMOWA Z LEKARZEM LUB PRAWNIKIEM chyba że macie możliwość wyjechać do normalnego kraju gdzie zrobią to bez wymyślania i straszenia cię karą.Sumując bardzo polecam-ALE PAMIĘTAJCIE to decyzja dla tych które już nie chcą bać się zajść w ciąże już nigdy!!!!!!!!

Gość angieBF
Sterylizację zrobiłam sobie w Anglii, tam to robią na życzenie w ramach ubezpieczenia (trzeba dobrze umotywować to, że się nie chce dziecka, zwykle nie zgadzają się gdy kobieta jest poniżej 35 rż (jeśli nie ma wskazań medycznych), prywatnie o wiele łatwiej, cena około 700 funtów). Zrobili mi to jako chirurgię jednego dnia, w całkowitym znieczuleniu, laparoskopowo - jedno nacięcie przez pępek (niewidoczne), drugie poniżej linii bikini, jakieś 1,5 cm długie. Nie przecinali mi jajowodów tylko założyli tytanowe klipsy (nie ma problemu z robieniem rezonansu magnetycznego). Podobno zabieg w 50% odwracalny, tzn po zdjęciu klipsów i udrożnieniu jajowodów jest szansa zajścia w ciążę. Tylko że ubezpieczenie już tego nie pokrywa, a koszt w prywatnym szpitalu to jakieś 1500 funtów... Nie odczuwam żadnych skutków ubocznych i jestem zadowolona.

Gość AGA,MA
WITAM JESTEM MAMĄ TRÓJKI WSPANIAŁYCH SYNÓW MAM 29 LAT.PRZY TRZECIEJ CIĄŻY ROZMAWIAŁAM ZE SWOIM LEKARZEM O PODWIAZANIU PONIEWAŻ PO ROZMOWIE Z MĘŻEM POSTANOWILIŚMY NIE MIEĆ JUZ DZIECI ,LEKARZ ZAPLANOWAŁ CESARSKIE CIĘCIE I TA IMPREZA KOSZTOWAŁA MNIE 1000 ZŁ .PORÓD FIZJOLOGICZNY JEST W 100% LEPSZY SZYBCIEJ SIĘ DO SIEBIE DOCHODZI,PO CESARCE WSZYSTKO BOLI I WOGÓLE TO BYŁ BŁĄD !!!!!MÓJ MĄŻ WYZYWA MNIE TERAZ OD BEZPŁODNYCH ITD CHCĘ ODEJŚĆ OD NIEGO A WAM NIE POLECAM TERAZ SO\BIE MYŚLĘ POZNAM JAKIEGOŚ FACETA A DZIECKA NIGDY MU NIE DAM MASAKRA ,,,,,POZDRAWIAM I NIE POLECAM

Gość @autorka wątku
DZIEWCZYNO PUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ

Gość ela 24opole
jeśli chodzi o podwiązanie jajników czytałam na jednym forum że jest to nie odwracalne że juz po tym nie można zajść w ciąże na to miast znam przypadek gdzie kobiecie podwiązany jajnik się rozwiązał miała już trochę lat gdy się okazało że jest w ciąży . Jak widzisz nie wszytko jest skuteczne !

Gość tym się powinny zająć feminist
ki - przecież taka zmiana byłaby łatwiejsza do przeprowadzenia niż zmiany w ustawie antyaborcyjnej - nie ma kontrowersji, nie ma problemów religijnych - co w tym takiego złego?

Gość serwentka
[zgłoś do usunięcia] kapsl Chciałam zapytać czy podwiązanie jajowodów robi się zwykle przy cc czy można np zupełnie kiedy indziej.Jestem po trzech cc i praktycznie nie powinnam już być w ciąży, ale nie mam podwiązanych jajników i cały czas jestem na hormonach. Co prawda 3 cc są podstawą do podwiązania, ale nie wiem czy ktoś mi się teraz tego podejmie. Mozna przeciąc laserowo poprzez laparoskopię. Zabieg wykonuje sie szybko i przy uspieniu po dobie wychodzisz do domu :)

Gość czarna36
Byłam w związku małżeńskim 18 lat ,z tego związku mam dzieci..Obecnie od trzech lat jestem w drugim związku z młodszym mężczyzną o 9 lat .Oboje bardzo się kochamy.Niestety mam podwiązane jajowody.Kobiety nie róbcie tego ,bo nigdy nie wiadomo,jak się ułoży wasze życie.Nigdy nawet nie pomyślałam kiedy decydowałam się na zabieg,że będę chciała mieć jeszcze dzieci,a jednak.To moja przestroga dla Was.Stosujcie tabletki,plastry,zastrzyki,spirale,prezerwatywy,a nie okaleczajcie się.Nie wspomnę o konsekwencjach zdrowotnych po podwiązaniu.Nie wierzcie lekarzom.Ich tylko obchodzi kasa,.nic więcej, a wasze zdrowie?

Gość jeśli ktoś wie
gdzie w Polsce lub krajach ościennych można legalnie zrobić ten zabieg proszę o namiary. Za rady typu "będziesz żałowała" z góry dziękuję, mam 37 lat, 2 dzieci i wiem czego chcę

Gość zuza75
prostuje;podwiaze jajowody.Jajnikow sie nie podwiazuje, co najwyzej wycina i wowczas hormony szaleja

Gość AgnesB.
ktoś w końcu musi zrozumieć, że kobiety nie są idiotkami i wiedzą czego chcą i że nie można nikogo zmusić na siłę do niechcianego macierzyństwa ja nie chcę bachorów od jakiegoś 12 roku życia...teraz mam 32 i wiem dalej na 100% że nie chcę bachora a podwiązanie jest lepsze od aborcji, której bym się podjęła, gdyby zdarzył się "wypadek przy pracy" popieram wszystkie myślące i szanujące się kobiety w tych ciężkich i niesprzyjających warunkach...jestem z wami tutaj jest cennik: sterylizacja 450 euro http://jrudzinski.com/page/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=59&lang=pl

Mam pytanie do pań które są już po zabiegu. Czy jest duże prawdopodobieństwo zajścia w ciąże mimo wszystko?

Ja jestem po za biegu już 3-mc. Jednak teraz nie dostałam @. Mój gin twierdzi że nie powinnam byż w ciąży ale ja już sama nie wiem.

Gość sowa27
W Polsce podwiązanie jajowodów jest możliwe jesli masz na to wskazania. Ja obecnie teraz jestem w ciązy z drugim dzieckiem i podejmuje sie tego zabiegu bedzie mnie to kosztowac 500 zl i by tego bylo mało to trzeba miec mocne argumenty dowody by ci to zrobili , od razu mówie że to nie jest łatwe jak wiele rzeczy w naszym beznadziejnym kraju. Prawda jest taka że lekarze sie boją wykonywac takich zabiegów iz boja sie utraty pracy. nie legalnie tez można podwiązać jajowody tylko trzeba mieć durzą gotówkę.

Gość sowa27
Z podwiązaniem jajowodów jest podobnie jak z każda antykoncepcją mozesz byc 1 osoba na milion która zajdzie w ciaze choc ryzyko jest mniejsze a plusy taki że nie trujesz swojego organizmu tabletkimi i innymi świństwani. Moja mama już 25 lat ma podw. jajowody ma regularne miesiaczki i wszystko jest ok

Mam 33 lat... 2 i pół roku temu miałam drugą cesarkę. Zdecydowaliśmy się z mężem, że podwiążę sobie przy okazji jajowody, gdyż cesarkę miałam planowaną z powodów zdrowotnych. Lekarz jak usłyszał o mojej decyzji nie powiedział "nie", tylko żebyśmy się jeszcze raz zastanowili i powiedział, że do dnia porodu mamy czas ;-) Prosił mnie tylko, abym poprosiła lekarza okulistę, aby odnotował w karcie ciąży fakt iż nie powinnam już zachodzić w ciążę. Adnotacja taka znalazła się w karcie ciąży i udałam się z mężem do ordynatora oddziału na którym miałam rodzić, aby wyraził zgodę, bo jak się wyraził mój lekarz prowadzący: "szef musi o wszystkim wiedzieć". Zakazał też szykowania koperty, bo "nie po to mnie tam wysyła." Ordynator też nie miał nic przeciwko. Jednym słowem ;) trafiłam na wspaniałych fachowców i jestem z tego zadowolona. Nie odczuwam żadnych dolegliwości. Ani podczas miesiączki, ani podczas stosunku, ani tym bardziej spadku libido :) Nie truję się tabletkami, nie myślę czy którejś nie zapomniałam, nie muszę pamiętać o zmianie plastra ani żadnych tam... Polecam kobietom zdecydowanym... Jest to bezpieczna i słuszna metoda antykoncepcyjna. Każda kobieta powinna mieć szansę decydowania o swoim ciele.

Gość Magda241111
Ja mam pytanie odnośnie podwiązania jajowodów. Miałam już 3 cięcia dwójkę dzieci na cmentarzu :( wady - trisomie ale proste nie złożone więc przypadek a nie wina genetycznie dziedziczona bo jesteśmy z mężem zdrowi. Mimo to, że MAM ZAKAZ zajścia ponownego w ciąże, ponieważ podczas cesarki ostatniej (3ciej) były poważne komplikacje, zrosty dość poważne macica z pęcherzem, nie mozna było się dostać do dziecka, lekarz powiedział, że gdyby dziecko było zdrowe i musieli by się spieszyć (miałam narkoze pełną) mogło by być tak, że mogłam stracić życię, więc kolejna ciąża nie wchodzi w gre, a mimo to NIE MOGLI PODWIĄZAĆ JAJOWODÓW choć bardzo chcieli ale jak stwierdzili lekarze jest to nielegalne. Jak dla mnie mija się to z celem, bo jeśli zabezpieczenie zawiedzie co wtedy? wiadomo, nie ma 100% pewności, że w ciąże się nie zajdzie przy środkach anty. I co wtedy? nie rozumiem tego prawa, że w takich przypadkach nie mogą podwiązać jajowodów. I moje pytanie jest takie co teraz? czy mogę się gdzieś starać o uzyskanie zgody na podwiązanie jajowodów? czy lepiej zrobić to za granicą gdzie jest to najzwyczajniej w świecie legalne. Jeśli tak to ile taki zabiego kosztuje za granicą a jeśli można jakoś do tego doprowdzić w Polsce to gdzie, jak i za ile? I jeszcze jak to jest przeprowadzane? bo wiem, że przy cięciu to podwiązują ale tak bez cięcia? czy jest to podwiązanie jajowodów domacicznie wprowadzanymi kleszczami i zakładane zaciski czy przez powłoke brzuszną coś podobnie jak cc tylko wmniejszym stopniu?

Gość Ciekawska Frania
Hej. Jestem po 2 cc i chcę podwiązać jajowody. Powie mi ktoś gdzie szukać lekarza? Wschód pl mnie interesuje.

Gość andzia71
Witam jetam 40 letnią wdową mam dwoje prawie dorosłych dzieci chcialabym się dowiedzieć gdzie można poddać się zabiegowi podwiązania jajowodow .Pomóżcie

Gość KOBIETA-35-lat
Mam 35 lat, nie chcę dzieci, nigdy nie chciałam, i chcieć nie będę, mogę poddać się rozmowie z psychologiem (już odbywałam) mam partnera 10 lat, i nie chcę mieć dzieci. On ma dzieci z poprzedniego związku. Od tabletek czuję się źle (biorę je od 18 roku życia) mija wątroba ma dość Po Spirali chodziłam na czworaka z bólu (zakładana przez dobrego lekarza za kupę kasy - najlepsza - wyjęłam po 6 miesiącach nie wytrzymałam. Plastry, zastrzyki i inne - blee nie chce tego. NIE chcę się truć - chce spokojnie żyć, chce decydować o sobie, jestem zdrowa psychicznie, jestem świadoma że to nieodwracalne. GDZIE najlepiej, oczywiście Nasz kraj odpada. Bez komentarza. Czechy? Niemcy? Belgia? Dobra opieka medyczna, jakieś doświadczenia? Koszt? Dokumenty, badania? W Polsce jestem ubezpieczona, płacę ZUS, mam EKUZ. Która z Was była? Proszę o info, chętnie wymienię się mailem i wezmę adres kliniki.