Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozwazam i pytam

Podwiązanie jajowodów

Polecane posty

Gość KOBIETA-35-lat
średni koszt op. tabletek o 25 zł Ja biorę Yasmine są dużo droższe! czyli 25x12x18= 5400 zł. Świetnie, wątroba, i inne skutki uboczne? Bezcenne. Wkładka kosztowała chyba 500 zł, (dodatkowo założenie i wyjęcie) Każda wycieczka będzie tańsza a NA PEWNO zdrowsza! Może jak nie wiadomo o co chodzi w Naszym kraju zawsze chodzi o pieniądze, sterylizacja na życzenie się nie opłaca?

Gość wiioi
yswwyuwys

Gość mama3 dzieci
ponoc mam jajniki podwiazanie niestety nie wiem jak mam to sprawdzic i c mc i tak ubolewam i kupuje testy czy aby napewno nie zaszlam a do lekarza nie chce isc bo jezeli okaze sie ze mam podwiazane bedzie sie wytpytywac a przeciez nie moge o tym powiedziec kto i co itd bo jest to nie legalne macie babeczki jakas rade na to

Gość tofelia
czy mając 20 lat i brak potomstwa można przejść taki zabieg ?? w sensie czy za granicą też trzeba miec jakieś uzasadnienie albo już mieć nieco latek czy też o nic nie pytają ??

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp
up up

Gość jestem zdecydowana
na taki zabieg. Mam 32lata, jedno dziecko (12l.) i zdecydowanie nie chcę więcej. Mam bliską osobę w Holandii i tam najprawdopodobniej będę robić zabieg. Uważam, że to chore, że muszę w tym celu jechać za granicę, ale cóż... Wgryzam się w temat na razie, jest kilka sposobów, każdy ma swoje plusy i minusy, oraz różne ceny. Dam jeszcze znać :)

Gość podajcie jakiegoś specjalistę
Czy w Polsce ktoś wykonuje ten zabieg na życzenie?

Gość dragon12-65@o2.pl
Na Słowacji robią ten zabieg bez problemu za ok 2000zł Strona jest po polsku Pani w recepcji również konsultuje się w naszym języku i odpowiada na pytania w swojej ofercie maja bardzo szeroki zakres usług co w Polsce jest nie do pomyślenia dragon12-65@o2.pl

Gość gość
boże czemu ja urodziłam się w Polsce, polska to wstrętny chory p**********y kraj - jesteś tutaj chodzącym inkubatorem bo aborcja nie jest dostępna na życzenie a tabletki są be - wszystkiemu jest winien narzucony chory pogląd konserwatywnych partii i kościoła! nie nadaję się na matką w ogóle, kiepsko znoszę obecność dzieciarów wokół siebie, nie mam za grosz instynktu macierzyńskiego, mam już 31 lat i jak pomyśle o ciąży to słabo mi się robi, jakbym urodziła dzieciaka to bym jego znienawidziła!!!

Gość Korfa
Dzięki za kontakt w Czechach. mam 42 lata, truję się tabletkami od 22 roku życia, nie chcę dzieci i sorry, ale jestem 100 procent pewna że nie zachcę... Mam początki zakrzepicy a u nas lekarze oczywiście nie wiedzą co robić. Co za syfny kraj :/ Umawiam się na zabieg za miesiąc. Nareszcie spokój...

Gość gość
Powinnaś zrobić to dawno ,przy takich pogląch.W tym wieku jua jesteś za stara na dzieci.C*pka słuzyła ci tylko do r****nia.Teraz myśl o przekwitaniu,a nie o r****niu.

Gość gość
Co to za kobieta bez dzieci? Jest to model do piposzenia.Może jesteś w zakonie

Gość mańka2013
chciałabym podzielić się swoim doświadczeniem od 10 lat mam podwiązane jajowody i na kolejne zajście w ciąże osobiście uważam nie ma najmniejszych szans(oczywiście mowa o naturalnym zajściu)co prawda mam 3 wspaniałych synów a zabieg był tak jakby konieczny do przeprowadzenia to jednak z upływem lat chciałabym cofnąć czas.jastem jeszcze młoda,chłopaki już duże...więc jeśli mam być komuś pomocna to jednak trzeba naprawdę mieć mądrość życiową i odwagę by nigdy nie żałować decyzji nie odwracalnej.

Gość gość
ile lat miałaś jak się podwiązałaś.Jak jest z sexem

Gość gość
Ja na szczęście mieszkam w Danii i tutaj jest to na porządku dziennym :) Właśnie staram sie o 2 dziecko, potem 3 i przy porodzie podwiąze jajniki :)

Gość gośćBarbara
Zabieg podwiązania mi jajowodów miałam ponad 18 lat temu ze wskazań lekarskich....lekarze sami zaproponowali.Po rozpayrzeniu razem z mężem dokonaliśmy wpisu w karcie leczenia z prośbą wykonania podwiązania jajowodów i złożyliśmy podpisy.Zabieg jest nieodwracalny..Miałam 32 lata.Komfort duży,przez co duzo lepiej,chętniej i częściej odczuwam potrzebę...Dyskomfort w młodszym wieku polegał na tym..ŻE JUŻ NIE URODZĘ W RAZIE....

Gość gośćBarbara
Zabieg podwiązania mi jajowodów miałam ponad 18 lat temu ze wskazań lekarskich....lekarze sami zaproponowali.Po rozpayrzeniu razem z mężem dokonaliśmy wpisu w karcie leczenia z prośbą wykonania podwiązania jajowodów i złożyliśmy podpisy.Zabieg jest nieodwracalny..Miałam 32 lata.Komfort duży,przez co duzo lepiej,chętniej i częściej odczuwam potrzebę...Dyskomfort w młodszym wieku polegał na tym..ŻE JUŻ NIE URODZĘ W RAZIE....

Gość gość
Sama wybierałaś to zabezpieczenie.Teraz mozesz tylko się chwalić ile z niego w życiu skorzystałaś i głowa była wolna od myślenia.

Gość gość
Ten kraj jest chory! Mam 34 lata 2 dzieci i też nie chcę więcej. Cały czas drżę z obawy przed nieplanowaną NIECHCIANĄ ciążą. Mój mąż jest uczulony na prezerwatywy, więc to odpadało na samym początku. Przez kilka lat stosowałam antykoncepcję, KTÓRA MOGŁA MNIE ZABIĆ - to nie żart. Jak się okazało mam genetyczną skłonność do żylaków. Którą pogorszyły właśnie tabsy. Wtedy dopiero wszystko się zaczęło. Zwykła noga w gipsie doprowadziła do zakrzepicy i długiego leczenia. Obecnie mam uszkodzone prawie wszystkie żyły w nogach (niewydolność żylna)i żylaki nawet na brzuchu. WIĘC KAŻDA ANTYKONCEPCJA HORMONALNA MOGŁABY MNIE ZABIĆ, ale to wciąż za mało dla państwa polskiego, żeby legalnie się poddać temu zabiegowi. NIE MAM ZAMIARU ŻYĆ W CELIBACIE DO KOŃCA ŻYCIA ŻEBY SIĘ UCHRONIĆ PRZED CIĄŻĄ... rozważam zabieg za granicą.

Gość gość
Witajcie dziewczyny , ja ostatnio rozmyślam nad tym zabiegiem , mam już troje dzieci i jestem po 30 stce z tym że gdzieś tam pod świadomie mam nadzieję że może jeszcze sobie życie ułoże i mo j partner będzie chciał mieć że mną wspólne dziecko ja też bym jeszcze chciała :( ale jak to moja nadzieja jest dla głupich więc może czas rozważyć poważnie ten zabieg, a mam możliwość zrobić to za granicą legalnie i za darmo

Gość gość
czy ktoś się orientuje gdzie w trójmieście można dokonać zbiegu?? magda1982@o2.pl