Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pytam Pytam Pytam

Dziwny mail z Ameryki od uż. allegro

Polecane posty

wystawiłam telefon na allegro, ludzie licytują , dostałam maila od johna ( haha ) z Ameryki, po angielsku of koz :classic_cool: czy sprzedam mu za 500 dolców (sic!) telefon który jest wart maksymalnie 350 zł :O Powiedzcie mi w jaki sposób oni oszukują ludzi ? WIem, że to jedna wielka ściema ale zaintrygowało mnie to :O dodam, że użytkownik zarejestrowany w rumuńskim allegro, zero komentarzy, a sprawdziłam IP i wyświetliło, się, że jest amerykańskie :classic_cool: kto mi wytłumaczy na czym polegają takie ściemy :)

to oszustwo, powinnaś wiedzieć:classic_cool: polega to na tym, że on ci niby płaci, niby przelew jest ale go tak naprawdę nie ma, ty wysyłasz towar i masz po telefonie

wiem, że to oszustwo ;) no właśnie, ale jak to jest, że on mi niby płaci, to jakby zapłacił to bym widziała pieniądze na koncie , przecież w banku tak się nie da, że są a jednak nie ma. pedro powiedz cos więcej :classic_cool: intryguje mnie to naprawdę 😭

kumplowi kiedyś zniknął przelew, tzn była kasa na koncie, telefon poszedł, kasy wypłacić nie można było, po paru dniach znikał po niej ślad. tak mi opowiadał ale jak go znam to pewnie dostał tylko potwierdzenie przelewu:D to były czasy kiedy jeszcze k700i chodziły po 600-700 zł :)

Gość znany przekręt
Mechanizm jest prosty. Oszuści przesyłają sfałszowane potwierdzenie przelewu np. Western Union i domagają się wysyłki przedmiotu. A zasada jest prosta - wysyła się tylko, jeśli pieniądze są koncie.

Gość znany przekręt
Pedro darowałbyś sobie te dyrdymały o swoich kumplach.

Gość uwielbiam historie w stylu
mój kumpel tak miał, mojej przyjaciółce się zdarzyło itd... :o

tez dostalam mejla tyle ze z afryki :D i za lapka wartego 2500 zl chcial dac 5000 zl:D

Gość ja radzę od razu takich
użytkowników wsadzać na czarna listę , zanim jeszcze zalicytują, a w odpowiedzi na maila odpisac im "FUCK YOU"...

heheh uzytkownik korzysta z amerykanskiego serwera do wysylania maili ;)...pewnie mieszka w gornej wolce i sie bawi :)....popularne w polsce to serwer holenderski francuzki a ostatnio egipski do takich sztuczek :)....nie daj sie nabrac ......

e już widzę. czytałam na forum allegro, że jacyć oszuści piszą, żeby wysłać telefon np. koledze w nigerii :D :O swoją drogą jak ktoś tak robi to ma nierówno :classic_cool: pod sufitem.

Gość henk1
Takie rzeczy załatwiamy na allegro. A po zakończeniu licytacji jeżeli ten niby amerykanin wpłaci Ci zadeklarowaną sumę to wyślij mu ten telefon .Ale postępuj zgodnie z prawem Allegro i nic poza allegro bo możesz nie miec całkowitej kontroli a Allegro może sprawdzic i ewentualnie Ci pomóc.

A kto by wysylal towar tylko za potwierdzeniem przelewu z drugiej strony? Czeka sie zawsze, az pieniazdki beda na koncie.

Nie chodzi o kasę. Tylko o dane. Potem gosc zaklada konto i podaje Twoje dane czy cos takiego, sprzedaje lipny towar a ludzie wplacaja kase na jego konto i ... Twoje nazwisko :O bylo o tym glosno niedawno.

To przeciez takie dane mozna wyciagnac w o wiele latwiejszy sposob...

tez mialam taka sytuacje jak sprzedawalam telefon komorkowy!!! olalam goscia oszust jakis! Pisał, ze chce dla syna uzywany kupic ze zaplaci 750 $ oczywiscie nie uwierzylam co i tobie radze.