Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubliniankapies

Chcę zaadoptować psa ze schroniska

Polecane posty

Gość Lubliniankapies

Mam problem bo nie wiem czy pies taki jest wogóle nauczony czystości w domu. Czy taki pies załatwia się w domu? Czy może lepiej wziąść od kogoś psa, kto już go nie chce ale pod warunkiem, że ten pies jest już nauczony nie sikać w domu. Właśnie chcę pomóc takiemu psu ze schroniska ale jest problem. Mieszkam w bloku i pies musi już umieć załatwiać się na dworze. Pies ma być dorosły. Pomóżcie mi. Wiem, że psy siedzą w boksach na dworze, więc nie potrzebują korzystać z ubikacji i nie ma z tym problemu, ale jak wezmę takiego psa ze schroniska na moje pokoje to będę mieć obsikane dywany. Czy naprawdę nie mogę wziąść psa ze schroniska bo mieszkam w bloku?

jak wexmiesz sczeniaka to wiadomo a w schronisku sa rózne psy, niewiem jak jest w twoim miescie, ale pracownicy powinni wiedziec jakie jest pochodzenie czesci psów, wiec wybierz takiego który mieszkał w bloku

Gość Lubliniankapies
I czy polecacie normalnego czy wykastrowańca ?

Gość kastrata jeśli już
:D:D:D

Gość kastrata jeśli już
A zdajesz sobie sprawę z tego, że pies wiąże się z sierscią fruwającą w całym mieszkaniu? Pies czasem sobie zwymiotuje i nie patrzy, czy rzyga na dywan? Pies może dostać biegunki i może załatwić się w domu - również na te nieszczęsne dywany;) Przemyślałaś to?

Autorko prawdopodobnie pies nie będzie kojarzył spaceru z załatwieniem się. Będziesz musiała go tego nauczyć. Początkowo może to być trudne, chociażby ze względu na stres.

To znaczy, że mam go trzymać w przedpokoju, bo tam nie ma dywanów? Do czasu aż załapie, że dwór i ubikacja to jedno? Czy dać sobie spokój z wzięciem psa do domu? Ale tak mi się marzą wędrówki z psem. Mam rower i chętnie na nim jeżdżę, lubię się też włóczyć po lasach. Pomyślałam, że z psem byłoby bezpieczniej. Przecież taki pies po jakimś miesiącu może przyzwyczaiłby się do mnie. No ale właśnie co z tym sikaniem?

Gość podszyw... ale cóż
17:16 Lubliniankapies. Mam problem bo nie wiem czy pies taki jest wogóle nauczony czystości w domu. Czy taki pies załatwia się w domu? Czy może lepiej wziąść od kogoś psa, kto już go nie chce ale pod warunkiem, że ten pies jest już nauczony nie sikać w domu. Właśnie chcę pomóc takiemu psu ze śmietniska ale jest problem. Mieszkam w bloku i pies musi już umieć załatwiać się na dworze. Pies ma być dorosły. Pomóżcie mi. Wiem, że psy siedzą w boksach na dworze, więc nie potrzebują korzystać z ubikacji i nie ma z tym problemu, ale jak wezmę takiego psa ze śmietniska na moje pokoje to będę mieć obsikane dywany. Czy naprawdę nie mogę wziąść psa ze śmietniska bo mieszkam w bloku?

Pies to obowiązek, brudne podłogi, sierść i zapach. Warto decyzję przemyśleć. Ja jestem psiarą i przymykam oko na sierść. Zrezygnowałam z dywanów i wykładzin (łatwiej utrzymać porządek). Należy też wziąć pod uwagę niedogodności związane z chorobami. Podczas ostatniego roku dwa razy brałam urlop, aby zajmować się psem, który uległ jakiemuś wypadkowi:)

zwierzak ze schroniska zawsze choruje (zmiana wody/karmy, stres) licz się z \"niespodziankami\" gdy wrócisz do domu moja sunia jest z bidula -> wzięta jako szczeniak kupy, wymioty itp. przez 3 tyg (urlop) sprzątałam, siedzialam z psem, łaziłam na spacery, przez drugi m-c przechodziła kumpela, wyprowadzać futro..jest to kłopotliwe jeśli już się uparłaś na psa z bidula znajdź dobrego weta jeden zdzierał kasę (zastrzyki, badania itp) nie wyleczył drugi..zmienił karmę..biegunki się skończyły i psiak już nie kupkał ;) ani nie wymiotował