Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blanka z podwórka

problem z rzadkimi włosami

Polecane posty

Gość blanka z podwórka

czy ktoś może mi poradzić jakiś sposób na poprawę skóry głowy i włosów? Od zawsze miałam z nimi problemy, bardzo sie przetłuszczają, musze je myć codziennie, ale problem w tym że ostatnio skóra głowy zaczęła być jakby zaczerwieniona i lekko swędzi... Do tego moje włosy są BARDZO rzadkie. Myje je rano a mimo to wieczorem po przeczesaniu, widoczne są prześwity, mam wrażenie że jest ich garstka, jestem załamana... :-( Stosowałam już przeróżne witaminy ale to nie pomaga. Może ktoś zna jakieś godne polecenia ampułki czy coś w tym rodzaju??

Gość Viki1984
HENNA WAX TREATMENT-ODżYWKA Z APTEKI.MOżE POPRAWIC STAN WłSOóW ALE CIENKIE WłOSY TO GENY... NA przetłuszczanie PłUKANKI Z ZIół, TRWAłA...

Gość ejbisi
Znajoma moich rodziców, już starsza kobieta opowiadała że włosy jest strasznie wypadały aż zaczęła łysiec. No i zaczęła sobie robic maseczke na włosy: nafta kosmetyczna + sok z cytryny + jedno żółtko. Wcierasz w skóre włosów i w koncówki i zostawiasz na kilkanascie minut. Potem musisz dokładnie umyc szamponem bo ta nafta jest tłusta. No i tej kobiecie zaczeły rosnąć nowe włosy i teraz ma całkiem gęste. Ja też używam czasem tej maseczki, ale za rzadko bo nie mam samozaparcia. Ale zawsze po niej włosy są pięknie błyszczące i ładnie się układają.

Gość blanka z podwórka
stosowałam henne bardzo długo, w ogóle juz wszystko chyba stosowałam... :( mam wrażenie że nic mi nie pomaga a codzienne mycie tylko pogarsza ich stan... są coraz cieńsze :-(

Gość blanka z podwórka
jeśli chodzi o naftę to stosowałam ją jeszcze za czasów szkoły czyli niecałe 10 lat temu. Zaprzestałam juz dawno ze względu na brak czasu ale rzeczywiście chyba wrócę do tego. Może to pomoże również na swędzenie skóry spowodowane zbyt częstym myciem. Poza tym jest to kosmetyk bardzo tani i naturalny

Gość qrka1
Kup sobie ampulki do wcierania skory glowy Seboradin lub Radical, do tego Lotion Seboradin lub odzywke Radical. Produkty serii Seboradin oparte sa na wyciagu z czarnej rzodkwi, a serii Radical na wyciagu ze skrzypu polnego, warto wiec je polaczyc. Z tego co czytalam, to faktycznie wlosy przestaja wypadac i sa mocniejsze. Pamietaj jednak, ze musisz stosowac to wszystko systematycznie i poczekac na efekty przynajmniej 2 miesiace.

Gość ejbisi
W tym też coś jest. Wcierałam sobie radical bo mi włosy wypadały masakrycznie i już po jednym opak. zauważyłam poprawę, choć nadal wypadają. Powinnam to kontynuować ale jestem za mało systematyczna :(

Gość tak sok z czarnej rzodkwi
czy rzepy jest najskuteczniejszy jest też szampn Joanny z czarną rzepą do włosów cieńkich i delikatnych, do przetłuszczajacych sie i do takich z łupieżem może szampon który używasz za bardzo wysusza włosy i one przez to jeszcze szybciej odbudowywyją sebum (tłuszcz) i to sprawia że skóra jest podrażniona na wypadanie włosów najlepsza jest biotyna, kup tabletki w aptece i bierz reguarnie w końu biotynę daję sie lisom fermowym i zwierzetom futerkowym, a także rasowym kotom i psom które mają brac udział w wystawach

Gość dominujaca
ja tez cierpialam na to,poszlam do dermatologa i dostalam plyn do wcierania skory na sterydach i wyrosly mi nowe kudelki jedyny ratunek niesety nie pamietam nazwy wiem ze zaczynal sie na e-xxxx i cos tam.do tego jak myjesz codzien glowe myj szamponem dermena codziennie zobaczysz roznice i kupe nowych wlosow

Gość dominujaca
ja tez mialam taki klopot dostalam od dermatologa plyn na sterydach i szok odrosly mi wlos yniestety zapomnialam ta nazwe zaczynalo sie na e-xxxx i dalej nie wiem,ale jak wspomnisz lekarzowi plyn na sterydach zaskoczy od razu.Do tego myj codzien szamponem dermena na porost wlosow koszt ok 23zl a po pary tyg zobaczysz kepke wlosow nowych,pozdrawiam.

Gość dominujaca
sorki napisalam podwojnie ale myslalam ze nie wyslal sie moj post

Gość blanka z podwórka
dziewczyny dzieki wam bardzo za wszystkie rady!! :-) jeżeli cos jeszcze przyjdzie wam do głowy to piszcie :)

Gość niebieskooookaa22
może raz w tygodniu wcierac w skórę głowy po myciu, sok z brzoy+sok z pokrzywy hmm... może preparaty z cynkiem? polecany przy łojotoku i przy wypadaniu włosów może szampon barwa tatarowo-chmielowy? albo Polytar szampon dzięgciowy jeżeli masz bardzo podrażnioną skóre głowy, to moze zwykły szampon bambino? a jak nie przejdzie albo zaostrza sie objawy- to chyba pozostaje dermatolog

Gość niebieskooookaa22
przy lojotoku i wypadaniu włsoów, też dobry jest comlpex witamin B

Gość niebieskooookaa22
cynk zawiera np. Salfazin Biogal zaw. olej z ogórecznika tez w łojotoku jest polecany pocytaj też o MSM Olipmu- gdy dodatkowo masz problem ze satwami

Gość blanka z podwórka
dzięki bardzo za odp.