Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 markela

Sk贸ra glowy

Polecane posty

Go艣膰 markela

czy mo偶ecie mi dok艂adnie opisa膰 objawy na sk贸rze g艂owy ? tzn .jak du偶e s膮 zmiany ,czy to jedna plama czy jest ich wi臋cej ,i jak wygl膮daj膮 ? czy s膮 pokryte jakgdyby 艂usk膮 kt贸ra 艂atwo schodzi? Sama musz臋 doj艣膰 co jest przyczyn膮 u mojej c贸rki bo lekarze snuj膮 tylko domys艂y AZS 艁ZS i 艁uszczyca a zapomnia艂am jeszcze grzybica! Na g艂owie ma jedn膮 do艣膰 du偶膮 艂uszcz膮c膮 i bardzo sw臋dz膮c膮 plam臋 ,na czerwonym tle -pokrywaj膮c膮 si臋 艂useczkami kt贸re s膮 do艣膰 mocno przytwierdzone do sk贸ry ale pod wp艂ywem drapania 艂atwo schodz膮 pozostawiaj膮c czerwon膮 sk贸r臋 do艣膰 wysuszon膮 .Ca艂a g艂owa bardzo sw臋dzi a w艂osy cz臋sto si臋 przetluszczaj膮 (c贸rka ma 11 lat) Samrujemy clotramidazolem w p艂ynie i stan jest stabilny ale skora do艣膰 mocno wysuszona w tym miejscu .Gdy potraktowali艣y to co艣 sterydem -w贸wczas okoliczny w臋ze艂 sie pow臋kszy艂 i zacz膮艂 bole膰 -gdy tylko steryd odstawimy w臋ze艂 nie boli i si臋 zmniejsza .Lekarz m贸wi 偶e to nie mo偶e by膰 od sterydu ale ja wiem swoje ju偶 trzy razy robi艂am pr贸by wi臋c to nie przypadek.acha po k膮pieli such膮 sk贸r臋 z tej plamy mo偶na normalnie zetrze膰 gazikiem i wowczas jest r贸偶owa plama kt贸ra za par臋 godzin pokrywa si臋 such膮 艂useczk膮 i drapanie gotowe!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 markela
czy nikt nie mo偶e opisa膰 swoich objaw贸w ? To bardzo by mi pomog艂o-bo ju偶 sama nie wiem co mam robi膰..:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ms-k04
Witam. Mam r贸wnie偶 taki sam problem od kilku lat pojawiaja sie u mnie takie same plamy jak opisujesz. By艂am u kilku dermatolog贸w i praktycznie 偶aden nie potrafi zdjagnozowac co mi dolega. LZS 艁USZCZYCA ??? Tylko kazdy sie pyta czy w rodzinie ktos nie chorowa艂 - jak na tej podstawie ma by膰 diagnoza no to super.Pamietm ,偶e pierwszy raz zrobi艂a mi sie ta plama z tylu g艂owy. Zawsze kojarzy艂am ,偶e kiedy艣 by艂y modne ondulacje wiec sobie zrobi艂am "trwa艂a kwa艣na" i od tamtej pory praktycznie bez niewielkich odstep贸w sie z tym m臋cze. Obecnie mam przepisany p艂yn robiony na bazie spirytusu i smaruje glowe Flucinar-偶el.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 markela
ms-k04 Czy miewasz t膮 plam臋 w jednym miejscu czy w kilku ? Ostatnio myjemy g艂ow臋 w squamed szampon tzn nacieram t臋 plam臋 na godzin臋 przed myciem a potem dopiero myj臋 -nast臋pnie smarujemy daktarinem kremem i jak widz臋 jest ok ,boj臋 si臋 przesta膰 smarowa膰 bo mo偶e to dziadostwo wr贸ci膰 . Czy te zmiany dotycz膮 tylko i wy艂膮cznie sk贸ry g艂owy ? bo u nas czasem na twarzy s膮 takie bardzo suche miejsca -ale one 艂atwo znikaj膮 po kremie dla dzieci nawil偶aj膮cym . Ostatnio deramtolog wymy艣li艂a zn贸w steryd ale nawet go nie wykupi艂am -to b艂臋dne ko艂o ,w艂a艣ciwie to najlepiej to co艣 leczy膰 wed艂ug swoich obserwacji -ja widz臋 ze gdy mniej cukru tym jest lepiej .Jestem prawie pewna 偶e win膮 za te zmiany jest co艣 grzybiczego a to bardzo trudno zlikwidowa膰 .U mnie w rodzieni nikt nie choruje na 艂uszczyc臋 ale podobno mo偶e si臋 zdarzy膰 po raz pierwszy -ja nie mam diagnozy ale jak czyta艂am na forum 艂uszczycowym 偶e tam przez wiele miesi臋cy ludzie byli leczeni na wszystko tylko nie na 艂uszczyc臋 -wi臋c nic nie wykluczam ale mam g艂臋bok膮 nadziej臋 ze to jednak 艂ojotokowe zap sk贸ry .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam to samo kilka lat
niestety to zdiagnozowana 艂uszczyca:( mam to na czubku g艂owy i na czole -ale jeszcze we w艂osach .nasila mi si臋 pod wp艂ywem stresu i wtedy to koszmarnie wygl膮da a czasem prawie znika :) skor臋 przy czole smaruj臋 ma艣ci膮 \"Seboton\" a w艂osy myj臋 szamponem\"Freederm tar\" i u偶ywam to tylko przy nasileniu objaw贸w -dla mnie dzia艂a b.dobrze! pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ms-k04
Mam to w kilku miejscach ale tylko we w艂osach. Ja mysle , 偶e to nie bedzie 艂uszczyca poniewa偶 po paru dniach smarownia(3-5) to znika, a przy tym bardzo mi sie przet艂uszczaja w艂osy. Musze myc codziennie. Obecnie lekarz poleci艂 mi szampon polytar. Nawet pomaga. Kiedys kupi艂am selsun blue- niebieski. Najfajniej farbowa艂 r臋ce ,a tak to nic nie pom贸g艂. s艂yszalam , 偶e w Krakowie jest dobra Klinika Dermatologiczna zastanawiam sie czy sie tam nie wybra膰. Musz臋 jeszcze znale偶 opinie na jej temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 markela
Jak znajdziesz co艣 o tej klinice to daj zna膰 ,mo偶e i ja skorzystam .U mnie te偶 z w艂osy przet艂uszczaj膮 si臋 z zawrotn膮 pr臋dko艣ci膮 ,mycie co drugi dzie艅 ale czasem i codziennie .W tej chwili plamy nie ma (bo u mnie to tylko w jednym miejsu wielko艣ci ok 5z艂 mo偶e ciut wi臋sze . Szybko Ci ust臋puj膮 te plamki -czym smarujesz 偶e tak szybko ? i po jakim czasie wracaj膮 ? Co do zdiagnozowanej 艂uszczycy -w jaki spos贸b zosta艂a zdiagnozowana ? tak na oko ? czy jakimi艣 badaniami ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ms-k04
Jak pisa艂am plamy znikaja po 3-5 dniach smarowania. stosuje flucinar, mam jakis p艂yn robiony w aptece na bazie spirytusy sali.. oraz obecnie myje szamponem polytar. Co do tej kliniki to nie moge sie skontaktowa膰 z osoba , kt贸ra tam sie leczy艂a na tradzik. wiem tylko , 偶e jest w krakowie ul.gertrudy i nic wiecej. pisze do tej dziewczyny na gg ale bez odpowiedzi :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 markela
Flucinar to silny steryd w dzia艂aniu silniejszy ok40razy w dzia艂aniu od hydrokortyzonu.Nic dziwnego 偶e plamy tak szybko schodz膮 ...u nas po sterydzie by艂o to samo ,jednak teraz odstawi艂am te 艣wi艅stwa kt贸re przynosz膮 wi臋cej szkody ni偶 po偶ytku -poczytaj o sterydach w ma艣ciach -to nic dobrego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ms-k04
Dzisiaj by艂 temat w dzin dobry tvn o 艂upie偶u. Jeszcze nie oglada艂am. podaje str. http://dziendobrytvn.onet.pl/zdrowie.html Wiem ,偶e flucinar jest sterydem ale nie myslalam 偶e a偶 tak sinym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do mam nadzieje
prosze nie reklamowac onclinic bo nic nie pomagaja a tylko wyciagaja kase ja wydalam ponad 1000 zl na leczenie luszczycy i nic nie pomoglo , poza tym pelno negatywnych opinii mozna znalezc na forach internetowych dot luszczycy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam nadzieje
to nie by艂a reklama, tylko odpowied藕 i ch臋膰 pomocy. ms-k04 napisa艂a: ... s艂yszalam , 偶e w Krakowie jest dobra Klinika Dermatologiczna zastanawiam sie czy sie tam nie wybra膰. Musz臋 jeszcze znale偶 opinie na jej temat." :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ms-k04
tak , kiedys pisa艂am z osoba na gg. Tylko ona cos m贸wie艂a o ul.gertrudy -tak pamietam. Leczy艂a tam 艂ojotok i tr膮dzik.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 markela
s艂ysza艂am o on clinic jest du偶o os贸b kt贸re nie s膮 zadowolone jednak s膮 i takie kt贸re sobie chwal膮 ... Jak narazie z on clinic dam sobie spok贸j a to dlatego ze moja c贸rka nie ma stwierdzonej 艂uszczycy ,wi臋c p贸ki co leczenie objawowe 艁ZS.

Udost臋pnij ten post