Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellllllly

TANIEC BRZUCHA

Polecane posty

Akurat ja wiem czym jest belly dance :D a no dobrze to moze znajdziemy jakies wspolne style :D ja tancze: Popping Locking Krumping new style house dancehall stripperdance bellydance C walk gliding waving Tutting electric boogaloo :D no i to chyba wszystko :P Moze wymienimy sie opiniami :D :P

Gość znalazlas to w googlach
:D

No to Delicious :D co ty tanczysz ? moze dasz mi jakies uzyteczne rady :D

Ja osobiście nie lubię tańczyć hh -kiedyś chodzilam na zajęcia ale szybko miejsce hh zajęła łacina i wszelkie zajęcia typu Belly. Towarzyskie rowniez ćwicze ale nie jestem z nimi tak bardzo związana jak z łaciną.

nie :) hip hop to co innego a np. popping to co innego :) Poszperaj moze znajdziesz jakies filmiki na youtube czy tym podobnych i zobaczysz ktory jak wyglada....no wybacz ale od kiedy jedna "figura" dzieli sie na przynajmniej 30 innych ?

Acha i zeby zaliczyć bellydance do tych ktore "tańczysz" potrzeba troszke wiecej niz wykorzystywanie niektorych figur z tego oto tanca :P

Gość bellllllly
hmm jesli ktos czyta jednak ten topik po to,zeby poznac odpowiedz na pytanie w nim zawarte, to znalazłam cwiczenia: 1 Kładziemy się na plecach na podłodze, ramiona rozkładamy szeroko na podłodze, z tej pozycji jedna nogę unosimy i dotykamy nią(wewnętrzna stroną) podłogi po stronie przeciwnej, na wysokości pasa. Jednocześnie obracamy biodra w tym samym kierunku. Druga noga pozostaje przez cały czas nieruchoma i przylega do podłogi. Takie ruchy wykonujemy na przemian lewą i prawą nogą 2 Kładziemy się płasko na podłodze(lub materacu) na plecach. Z tej pozycji unosimy nogi i część tułowia ku górze tak, by nogi były skierowane pionowo ku górze, ramiona ugięte w łokciach, podpierają biodra-taka pozycja jest wyjściową -z niej opuszczamy nogi ku głowie tak, by kolana dotknęły podłogi obok głowy. Przytrzymujemy w tej pozycji ruch przez chwilę i powracamy do pozycji wyjściowej. Pamiętajmy o kontrolowanym ruchu-gwałtowność podczas wykonania tego ćwiczenia grozi kontuzją(fot.14) Podobnym ćwiczeniem jest kolejne-na krześle lub taborecie(fot.14a)-siedząc pochylamy się maksymalnie ku dołowi, wyprostowane ramiona kierujemy pod krzesło, wierzchami dłoni dotykając podłogi. W tej pozycji pogłębiamy skłony. Do ćwiczenia potrzebna będzie ławka lub taboret(krzesło)-stawiamy na niej jedną nogę ugiętą w kolanie, druga noga na podłodze-wyprostowana w kolanie. W tej pozycji wykonujemy skłon tułowia do podłogi z ramionami wyprostowanymi, skierowanymi ku dołowi-systematycznie go pogłębiając(fot.15) Drugim ćwiczeniem jest przyciąganie kolan do twarzy(uszu)w leżeniu na plecach. W pozycji leżąc płasko na plecach chwytamy rękami za ugięte nogi pod kolanami. Z tej pozycji przyciągamy nogi kolanami w kierunku głowy(uszu)(fot.15a) Kolejne ćwiczenie polega no pogłębianiu skłonów tułowia w pozycji stojącej, stopy złączone(lub blisko siebie), ramiona wyprostowane w kierunku podłogi(fot.15b).Należy pamiętać, by nie uginać nóg w kolanach-pozostają one wyprostowane przez cały czas trwania tego ćwiczenia.

z hip hopem zwiazany jest najbardziej new style ...ine to cos zupelnie rozniacego sie ...chociaz ludziom ktorzy nie znaja sie na tancu az tak bardzo moga nie dostrzegac roznicy a ona jednak jest ...

tancze cale zycie glownie belly dance :D wiec nie wykorzystuje jedynie jednej dwuch figor zeby urozmaicic reszte :D

Moze pozniej poszperam chociaz hh kompletnie mnie nie intersuje. Popping wydawalo mi się ze polega na pracy nogami a wzielo się to jezeli dobrze pamietam od kogos tam kto locking akcentowal na slowo "pop" ... :O ale nie wiem czy dobrze zapamiętalam

popping to nie jest praca nogami :D popping polega np. na hitach czyli naglych udezeniach potem plynnosci laczy ze soba electric boogaloo hitty i wiele wiele innych :) jest trochetaka mieszanka ktora tworzy oddzielny styl :)

Ciii a moze napiszesz nam jak znajdujesz czas na tak wiele rodzajów "tańca". To zajmuje chyba cale twoje zycie :P

polowe zycia :D tancze praktycznie w kazda wolna chwile...codziennie conajmniej 3 godziny :)

na szczescie szybko lapie i podstawy ruchu opanowuje tak w 4 dni a potem tylko sobie dopracowauje pojedyncze ruchy wymyslam swoje wlasne mieszam z tym ktorych sie uczylam itd. :)

ogolnie taniec nie jest niczym trudnym...:) zwlaszcza jesli ktos jest pomyslowy ma poczucie rytmu i jak wy to nazywacie "ma rozciagniete miesnie" ja to wole nazywac swiadomoscia poszczegulnych miesni i umiejetnoscia ich poruszania itp. :)

wszystko praktykuje caly czas :) aj delicious ...czy ty myslisz ze nikt oprocz ciebie nie moze czegos potrafic ? :) Rozni ludzie maja rozne pasje i nie mozna mowic ze czegos nie potrafia tylko dla tego ze dziela sie swoja wiedza i wypowiadaja w sprawach tej swojej pasji ktora zajmuja sie cale zycie :)

Gość aniabosakk
i tak siedzisz w domu te 3 godziny i tanczysz do lustra? nie masz znajomych ani pracy czy tam szkoly? brednie gadasz, ja tez lubie tanczyc,ale po 5 minutach tanczenia samej do siebie to sie robi nudne, wole tanczyc w klubie albo na zajeciach gdzie instruktor skoryguje moje błędy

To nazywa się harmonia ciala i duszy jakby co ... myślalam ze na zajęciach Cie uczyli takich rzeczy :P

i tak i nie ...tancze do lustra te 3 godziny i dwa reazy w tygodniu tancze ze swoja grupa :)

sama koryguje swoje bledy bo wiem co robie kiedy zle a co dobrze a potem ewentualnie jesli i tak robie cos zle to jestem poprawiana przez innych z grupy :)

no wiesz mnie taniec nie nudzi ...jesli ciebie nudzi to najwidoczniej po prostu ty tak masz...ja potrafie przetanczyc te pare godzin a puzniej wstac w nocy zalozyc sluchawki na uszy i tanczyc,dopracowywac wymyslac miksowac :) Mnie to nigdy nie nudzi :)

Niee nie chodzę na joge. Caly taniec Belly to wyrazanie kobiecych wdziękow i duchowe "połączenie się" z widownią. oczywiscie nei chodzi tu o zadne medytacje ani nic z tych rzeczy! Belly Dance to najbardziej zmyslowy taniec na ziemii, laczy seksapil z pięknem kobiecego ciała, ma za zadanie oczarować ale nie erotycznie widownie ... I wybacz ale jezeli dla Ciebie Belly Dance to jakies krecenie bioderkami i brzuszkiem to sorry ale albo twoje kasety wideo tudzież fiolmiki w youtube byly kiepskie albo wkręcasz ze umiesz ten taniec :P

Gość a ty delicious tak
sie wymadrzasz w tym temacie, a przed kompem zapewne grube dupsko zazdroszczace tym co ladnie kreca brzuszkiem i bioderkami :P