Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takakatoliczka

czy jest jakiś sposób aby się przyczynić do zmiany księdza w parafii?

Polecane posty

Gość takakatoliczka

dodam, że za przeproszeniem nasz ksiądz to zwykły skurwiel. jestem wierząca, ale jak słucham jego kazań to coś mnie trafia i odechciewa mi się chodzić do kościoła. a do innego kościoła mam daleko i nie mam samochodu. ksiądz pije, udziela komunii i chrztów będąc pod wpływem alkoholu. czasem zdarza się, że po pijackiej nocy nie wstaje aby odprawić msze... jak chodzi po kolędzie to pije i gubi po drodze obrazki... do tego jest strasznie chamowaty, nie umie rozmawiać i postępowaćz ludzmi. a przecież głównym przykazniem jest przykazanie miłości. a miłość do Boga objawia się głównie w miłości do bliźniego. u księdza to nie jest miłość a straszna nienawiść do ludzi. dla niego liczy się tylko kasa i zabawa. ma najnowszy model samochodu za ponad 100 tys. czy jest jakiś sposób aby go usunąć z parafii? zwłaszcza, że jest on jedną ręką z biskupem z naszej diecezji??? do kogo trzebaby skierowac jakieś pismo aby coś zmienili na lepsze w naszej parafii? a może trzebaby aby się media nim zainteresowały???

Gość ergot
modlitwa, tylko modlitw

Gość rotflistka
a nasz Stachu podczas chodzenia z taca chamsko patrzy sie ludziom w oczy i obczaja ile kto dal.

Gość zakonna
z wrocławskiego tarnogaju jesteś, czy takie przypadki są nagminne?

Gość takakatoliczka
nie wiem czy są nagminne, ale sądzę że niestety tak. chociaż ostatnio mam troche załatwień przedślubnych w kościele i byłam u paru księży to z innymi to nie ta sama gadka. normalni ludzie, życzliwi, wszystko spokojnie wyjaśnią, poinformują, a nie jak ten z pretensjami odrazu. gdyby nie to, że chłopakowi strasznie zależy aby brać ślub w swojej parafii (chociaż tak naprawde to nie rozumien go dlaczego tak chce u chamskiego księdza brać ślub zamiast u jakiegoś "ludzkiego") to wygarnęłabym mu co o nim myśle i sie nie płaszczyła aby łaskawie zechciał dać nam ślub. mam chociaż nadzieje, że spowiedz przedślubna nie musi być u księdza ze swojej parafii bo w życiu nie pójde spowiadać się do takiego chama, który ma stokroc większe grzechy niż ja!!! to śmieszne przecież żeby mnie ktoś taki rozgrzeszał!

Gość a dlaczego
???

Gość uchyl rąbka tajemnicy
:P

Gość no to nie ma rady
trzeba wyprobowac niezawodny sposob deski.

Gość a co jeśli ksiądz nie jest
nowy? jeśli jest w parafii od ponad 10 lat?

Gość moze napisac do papieża
???

Gość niekumata baba
jak odpisać do papieża? przecież on nieżyje :~

Gość do zakonna
z wrocławskiego tarnogaju? chyba ...witam krajankę? :) ale z tym księdzem chyba nie jest aż tak żle, chociaż ja też wolałabym każdego innego, a najlepiej tego co był tu wcześniej :)

Gość zadzwoń do szefa
w niebie czyli Pana Boga-Niebo

Gość dziecko nie bluźnij
widocznie bóg ma plan, że dal wam pijanego skurwiela. może za mało czarownic w waszej wiosce w średniowieczu spaliliście

Gość nawet dzieci nie chca
chodzic na religie

Gość nie ma rady

interweniować w diecezji jak to nic nie da w archidiecezji i jak to nic nie da to jeszcze wyżej. przypuszczam ze nawet jak jest dobrych stosunkach z biskupem to i tak będą chcieli uniknąć szumu wiec przeniosą go gdzieś indziej.

Gość na takiego też jest sposób
Czy on uczy gdzieś religii w szkole?

Gość na takiego też jest sposób
Jeżeli facet pije, to wystarczy zadzwonić na policję kiedy jest pod wpływem alkoholu, ale musi być w szkole. Potem zawiadomić prasę lokalną a na końcu kurię ( koniecznie). Biskup wtedy musi gościa przenieść. Jeśli to nie pomoże, napisać list do biskupa ( ale nie anonim- bo wyląduje w koszu) i poprosić o przeniesienie, bo istnieje zgorszenie w Kościele i opisać całą sytaucję i zachowanie księdza. Zaznaczyć również, że jeżeli kuria nie zareaguje sprawa zostanie skierowana do prymasa Polski.

Gość Jesli nie jest proboszczem
to wlasnie do niego sie skieruj i pogadaj z nim.