Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Radna21

DLaczego niektore kobiety zamiast pracowac i sie rozwijac, wola siedziec w domu

Polecane posty

Gość tyle że jak kobieta pojdzie do
pracy i po pracy musi zając się domem, ugotowaniem obiadu wychowywaniem dzieci to w sumie tyra na 2 jak nie na 3 etaty. a facet i tak przyjdzie do domu i usiądzie przed telewizorem, albo komputerem. wiec moze w takim przypadku podział obowiązków? skoro kobieta robi to wszystko to niech i facet po powrocie z pracy nie odpoczywa.

Nikt nie broni kur domowych, bo nie ma przed czym :P Każdy żyje jak chce :D żyj sobie jak chcesz i daj żyć innym.

Gość skad wy sie takie madre
wzielyscie. jak chcecie to tyrajcie nawet na trzy etaty. ale nie ublizajcie tym ktore z roznych wzgledow siedza w domu. same macice a takie nie uprzejme w stosunku do siebie

Gość fpfperfe
a ja nierozumie, jak niektore kobiety mogą byc tak zaganiane w wyscigu szczurow, a skoro nie potrafisz zrozumiec ludzi, ktorzy zyja inaczej niz Ty, to swiadczy tylko o tobie jak mało tolerancyjna osoba jestes, jak mało przezyłąs doswiadczyłąs, jak wielka egoistka jestes(bo myslisz, ze tylko Twoj styl zycia jest w porzadku a innych be?), poza tym nie posiadasz za grosz empatii, nawet pewnie nie wiesz co to znaczy, tzn, ze nie potrafisz sie wczus sytuacje drugiego człowieka, sa rozne powody, ze ktos nie pracuje siedzi w domu, jeden ma depresje, drugi woli sie poswiecic rodzinie i dzieciom, trzecia kobieta moze akurat pracuje w domu?(skad wiesz, ze nie )wiele kobiet dorabia sobie praca biurową na zlecenie w domu, przy okazji sa przy dzieciach i pracuja, ale ktos taki slepy i zapatrzony tylko w siebie i swoje widzi mi sie, nie dostrzegnie tak wielu aspektow ludzkich zachowan!!SWIAT MOJA DROGA NIE JEST CZARNO BIAłY..to dzieci widza na czarno-biało swiat, wiec wydoroslej

Gość taka jaaaaaaaaaaaaaaaa
Każdy żyje jak chce żyj sobie jak chcesz i daj żyć innym. --nie do konca.. gdyby tak było swiat i rozwoj techniki ale i ludzi stałby w miejscu. kurami typowymi sa zazwyczaj kobiety wygodne, bez pasji, takie co im słabo szła nauka i tak soie zeruja... jednak ich zycie jets puste. Nie oklamujmy sie. jakie wartosci moze przekazac dzieciom matka co nie czyta? nic nie wie? ciagle shopping, ploteczki, moda i tv? taka co nie kim jets premier? nie czarujmy sie: dla dziecka, ktor eotacza sie w szkole madrymi ludzmi- pania od histy, co zna na pamiec dysnatie kroli..nie bedzie uwazac rad matki za madre itp. ;)

Gość fpfperfe
a Ty co chcesz byc taką małą duza, mała dorosła!!21 lat i sie wymadrza, ile to o zyciu wie!gowno wiesz , jestes jeszcze młoda!nie znasz zycia!

Kobiety, które \"siedzą w domu\" nie tylko chodzą na zakupy... Musisz podzielić \"kury domowe\" na dwie kategorie: *utrzymanki mężów, zakupy, fryzjer itp. za to im płaci mąż, jakby nie patrzeć i takie zwykle dzieci nie mają, bo dupa rośnie wtedy :P *kobiety, które mogły sobie pozwolić na nieprawcowanie bądź zostały zmuszone (np. niepełnosprawne dziecko). Jeśli babka źle wybrała zawód, czuje, że macierzyństwo jest ważniejsze, to czemu nie :) Na 2 matki niepracujące, które znam, obie są z wyższym wykształceniem:P A jeśli dziecko wymaga opieki, jest niepełnosprawne, to tym bardziej należy podziwiać takie kobiety :)

Gość fpfperfe
do taka jedna "kurami typowymi sa zazwyczaj kobiety wygodne, bez pasji, takie co im słabo szła nauka i tak soie zeruja.." MYSLISZ SIE. swiat nie jest czarno biały, ile ludzi tyle przypadkow, i wyszło, ze głupia nie zamądra to Ty jestes w tym całym generalizowaniu,bo zaloze sie ze jest mnostwo niekonwencjonalnych kur domowych:)(jestem kurą domowa, moja pasją, jest forografia uwielbiam fotografowac, wygrałam kilka ogolnopolskich konkursow fotograficznych, uwielbiam czytac ksiażki, kocham literature i dobry film, tez interesuje sie muzyką) "jednak ich zycie jets puste Nie oklamujmy sie. jakie wartosci moze przekazac dzieciom matka co nie czyta? nic nie wie? ciagle shopping, ploteczki, moda i tv? taka co nie kim jets premier?" WIEM KIM JEST PREMIER, ALE NIE PRZEPADAM ZA POLITKA,czemu robisz z nas idiotki?sama na idiotke wyszłas, myslac, ze wszystkie kury domowe sa takie same, masz zerowa znajomosc psychologii, moje drogie dziecko!,niecierpie plotek, gardze plotkarzami,czytam mnostwo,nie mam tyle pieniedzy, zeby ciagle shopping robic,moda mnie nie interesuje, tworze własa, telewizje ogladam tylko gdy sa dobre fimy i ciekawe programy ma planeteQ!! "nie czarujmy sie: dla dziecka, ktor eotacza sie w szkole madrymi ludzmi- pania od histy, co zna na pamiec dysnatie kroli..nie bedzie uwazac rad matki za madre itp."Czarujmy ,m czarujmy,pani od histy nie zawsze jest mądra, to po pierwsze,to, ze ktos ma wiedze, moja droga nie swiadczy jeszcze o madrosci!,a czy ja musze znac na pamiec dynastie?zeby byc uwazana za madra przez ciebie?ale masz głupi tok myslenia!!

to na 3grupy;)

Gość fpfperfe
mam wyzsze wyksztalcenie, w szkole nie byłam kujonem, studia mam zwiazane z moimi zainteresowaniami, swego czasu po studiach pracowałam, dorywczo, wiec nie całkiem siedzenie na dupie w domu teraz jestem na zwolnieniu, bo mam ciaze zagrozona i mysze uwazac:)wiec siedze w domu

Gość fpfperfe
podejrzewam, ze takich grup nie jest 4,ale z 2132313231 !!! bo ile ludzi tyle przypadkow i troche pokory taka jedna w wyadawaniu osądach i generalizowaniu, bo nie masz monopolu na prawde i nikt jej nie ma, a jesli tak myslałas, to głupio bardzo myslałas!:)

Gość fpszanowan672
a teraz zapytamy radnej21 JAKA PRACE WYKONUJESZ?CZY MASZ MEZA, CHłOPAKA?CZY planujesz dzieci i czy zamierzasz, chociaz kilka miesiecy siedziec z dziecmi w domu, czy zaraz dziecko do złobka, lub do obcej baby pod opieke?

Gość fpszanowan672
jestem ciekawa jak atez masz prace, bo nie kazda praca rozwija;)hehe

Gość fpszanowan672
tak jak nie kazda kura domowa co siedzi w domu sie cofa w rozwoju to tak jakby powiedziec wszystkie blondynki sa głupie a wszytskie brunteki sa inteligentne buahaha

Gość fpszanowan672
DLaczego niektore kobiety zamiast pracowac i sie rozwijac, wola siedziec w domu? a dlaczego niektore kobiety tkwią w prayc, w ktorej sie nie rozwijają sa wykorzystywane tylko i marnie zarabiaja?

Gość Joannna75
taka jaaaaaaaaaaaaaaaa.....udajesz inteligentną i dlatego krytykujesz kobiety siedzące w domu ,a tak naprawdę nie masz zielonego pojęcia jakie one są ,co czytają , jakie mają pasje ,,Radzę spójrz na siebie i pisz ,mów o sobie ,a nie krytykuj ludzi których nie znasz ...a dla twojej wiadomości ja pracuję i mam dzieci.....

Gość może i by więcej
kobiet pracowały gdyby faceci pomagali w domu i przy dzieciach a w życiu jest zazwyczaj tak że facet wraca do domu i ma wszystko w nosie pożyjesz, pomieszkasz z facetem to sama zobaczysz jak to jest gdy w domu ciągle coś do zrobienia a facet jest nauczony że Mamusia mu wszystko pod nos dawała i nie ma zamiaru się zmienic.... gdybyś na okrągło prała, sprzątała i gotowała i jeszcze byś musiała do pracy chodzic to sama zaliczyłabyś niezłą frustrację też chciałabym tak sobie isc do biura, posiedziec przy kompie a potem wrócic do domu a tam posprzątane, ciuchy w szafkach poukłądane, obiadek na stole....a ja nic tylko kulturalnie gazetkę sobie czytam.... no sorry nie znasz życia ani facetów bardzo żadko zdarza się facet który wierzy w układ partnerski i naprawdę pomaga w domu z własnej woli kobieta to nie cyborg który ma więcej siły niż facet i moze pracowac 24 godziny na dobę.... miałaś kiedyś dzieci ? wiesz jak to jest wstawac co noc co 2 godziny ...i tak np przez 2-3 lata ?

Gość do może i by więcej
Oczywiście, że autorka tego nie wie - po sposobie wypowiedzi i toku myslenia wyraźnie widać, ze pisała to gimnazjalistka na szkolnej przerwie, która sama szmal ciągnie z rodziców - taki mały pasożycik domowy ;)

Gość do może i by więcej
jasne a niby czemu mamy oceniać inaczej? :p każdy zasługuje na to tylko, co sam z siebie daje :P lecimy wg dewizy autorki, dear Haris

Gość do może i by więcej
chciałabyś! :D

smieszy mnie jeszcze jak te siedzace w domu robia z siebie takie super kobiety co dla narodu urodizły dzieci! smiecu wate, takie z nich dobre Polki. Te co pracują, tez urodizły dzieci dla narodu i tak nie kryczą, ze to zrobiły;)

Gość ognistka233
taka jaedna napisz cos o sobiejaka masz prae, zainteresowania, masz meza?

znam wiele kobiet siedzacych w domu, rozmawiam z nimi, i wiem co umieją. jak z nimi rozmowawyglada. nIesstety samo siedzenie jednak robi wiecej szkody niz pozytku, a poprownywanie pracy ugotowania oiadu dla 3 osob z praca kucharki ktora gotuje dla 500 na stolowce jest dopiero małointeligente!

Gość ognistka233
"Jest dla mnie zaiste zagadka, dlaczego ludzie traktują swą pracę tak piekielnie poważnie. Dla kogo? Dla siebie? Przecież wkrótce nas tu nie będzie. Dla rodziny? Dla potomności? Nie. Zatem zagadka pozostaje zagadką."albert einstein

Gość ognistka233
taka jednaa gotowanie dla 600 osob bardziej rozwija niz dla 3? nierozumiem?buahahale sie usmiałam, znasz zaledwie 3, moze 4 kury domowe i na podstawie tylko tych znajomosci wyciagasz tak daleko idące wnioski?wrzucasz wszystkie te kobiety do jednego wora,to swiadczy o Twojej małej inteligencji..masz chyba mało rozwijajaca prace;)buahahha

Gość h47j5j56ki58
"Egoizm nie polega na tym, że żyje się tak, jak się chce, lecz na żądaniu od innych, by żyli tak, jak my chcemy." radna jestes egoistką!!

Gość h47j5j56ki58
ja sie bardziej rozwijam niz moja znajoma, ktora od 8-17 pracuje, marnie zarabia,robi rzecz małorozwijająca, praktycznie praca fizyczna, użera sie z robolami, pilnuje ich, jak robia..wraca do domu juz nie ma na nic czasu, w ogole nie czyta zadnych ksiazek, nie orientuje sie w polityce w sztuce, mysli tylko o swoich robolach, zyje praca i niczym wiecej