Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość króliczek pusia

przerwany kabel

Polecane posty

Gość króliczek pusia

Witam Przed chwilą królik przegryzł mi kabel od ładowarki telefonu kom. ! Czy można to jakoś naprawić? albo dokupić samą ładowarkę i ile może to kosztować jeżeli telefon kosztował 500 zł. Mogę oddać do gwarancji? Proszę o odpowiedź

Gość króliczek pusia
dodam że królik jest dumny z tego co zrobił

Gość jesli nokia to groszowe sprawy

Gość króliczek pusia
To jest Sony Ericsson

Na króliczki trzeba uważać.Królik mojego synka przegryzł kabel od lampki.Udało się naprawić.Zjada mi kwiatki z doniczek i nic mu tak nie smakuje jak właśnie moje kwiatki.Nie wiem jak będzie z ładowarką.Pozdrawiam wszystkich wielbicieli króliczków.

Gość do może i by więcej
Oczywiście, że królik będzie to robił bo to pociąga większość małych zwierząt. Gorzej, jak dobierze Ci się do innych kabli więc zamiast płakać nad ładowarką - zabezpiecz kable. Następnym razem możesz już płakać nad króliczkiem... Ładowarkę dokupisz bez problemu niemal w każdym komisie szczególnie, jeśli to popularny model. kosztuje kilka zł (nieoryginalna) lub kilkadziesiąt (oryginalna). Możesz poszukać też w salonach typu era. Inny sposób - tzw ekonomiczny: Obierasz osłonkę z każdej końcówki na ok 2 cm, masz tam kilka różnokolorowych kabelków - każdy kabelek obierasz z kolorowej osłonki i łączysz w pary - biały z białym, czerwony z czerwonym itp. Ważne: pozłączane kabelki nie mogą dotykać złączeń kabli innego koloru dlatego odizoluj np oklejając dookoła każde złącze taśmą klejącą a na końcu - oklej całościowo taśmą. I naucz się trzymać ładowarkę z daleka od królika - albo królika z dala od ładowarki ;)

Gość do może i by więcej
ps: jeśli jakimś trafem ładowarka ma stos miedzianych kabelków nieoddzielonych od siebie osłonkami to sprawa prostsza- skręcasz całośc, oklejasz taśmą i gotowe.

Gość króliczek pusia
tylko że przerwany kabel jest tuż przy wtyczce, sama napewno sobie z tym nie poradze więc nie mam wyjścia i lecieć do sklepu szukać nowej. Dziękuję za odpowiedzi (już się bałam że muszę nowy telefon kupić)