Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magoo

Jak wyleczyć zapalenie przy paznokciu u rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość magoo

Córka zadarła sobie skórkę obok pazokcia i zauważyłam, ze w ciągu dwoch dni zrobiła jej sie ropiejąca ranka, ktora zachodzi pod paznokiec. Są na to jakieś domowe sposoby?Musi ja to boleć, bo cały czas wkłada ten palec do buzi.

Spróbuj nadmanganianem potasu - wysusza. Robisz roztwór (tak na oko), maczasz patyczki do uszu i przykładasz do tego miejsca gdzie pojawia się ropa. Mojej siostrzenicy robiły się takie \"zadziorki\" z boku paznokci i robiły się zbiory ropne z boku paznokci - ta metoda pomogła - a mała miała około 2-3 tygodni. Możesz próbować parę dni, jak nie pomoże to tylko lekarz.

W życiu bym nie działała w takim wypadku na własną ręke.Chcesz dobrze a możesz zaszkodzić!!!! To jest małe dziecko z którym warto przejśc się do lekarza.Pozdrawiam :)

Gość moja córka tak miała
i lekarka zaleciła gencjane-w roztworze.Taką co sie wylewa-fioletowa.Szybko sie po posmarowaniu zagoiło,ale moja córka zareagowała histerycznie,kiedy podczas kąpiel zobaczyła fioletowy paznokiec u nogi:O:O:O I chyba przez 2tyg.nie chciała sie przez tego palca kąpac,bo bała sie na niego patrzeć:D Mięliśmy sporo problemów przy myciu:O:O Ale jak sie zmyło-było ok.Palec się zagoił.

Nam w podobnym przypadku pediatra kazała robić okłady z Rivalonu. Na to plaster i zmieniać kilka razy na dzień. Dość szybko ropka zeszła.

U mnie dokładnie tak samo - baneocin i po 3 dniach nie było śladu!!! Oprucz tego patyczkiem z gencjaną smarować