Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona77777

prosze bardzo o pomoc -najlepiej prawnika

Polecane posty

Gość ona77777

kupilam mieszkanie jakis czas temu u dewelopera, jego oddanie jest przewidziane pod koniec stycznia.Przy podpisaniu umowy zrezygnowalam z drzwi zakladanych przez dewelopera i zobowiazalam sie zakupic wlasne.Drzwi zewnetrzne gerda zostaly wprawione jakis miesiac temu, prog nadal mam do zalozenia az po polozeniu plytek w przedpokoju...wszystko bylo w porzadku ( osobiscie widzielismy z przedstawicielami firmy deweloperskiej), az do czasu gdy pojechalam zmierzyc drzwi wewnetrzne i okazalo sie ze ktos obcial drzwi zewnetrzne 5 cm od spodu,ze po polozeniu progu bedzie dziura...nie wiemy, kto to zrobil, niby osiedle jest chronione a my wjechalismy bez problemu i klatka tez byla otwarta... Kto ma teraz wymienic te drzwi??Deweloper wykloca sie, ze on nie ponosi odpowiedzialnosci:(( i co..ja mam placic 2.5 tys za nowe drzwi???

Gość srebrna łyżeczka
Jak to nie ponosi? To on maiał zabezpieczyć teren budowy

Gość prawo i pięść
Coś nie mogę się połapać , czy te drzwi zewnętrzne GERDA ktoś przyciął od dołu ok. 5 cm , czy drzwi wewnątrz-lokalowe są krótsze o 5 cm. ?

Gość ona77777
przepraszam, bylam zajeta w pracy.. ktos obcial GERDE -ok 5 cm od dolu i to jeszcze krzywo, zalozenie progu juz nic nie da, bo i tak bedzie dziura

Gość ona77777
tez uwazam, ze to jest odpowiedzialnosc dewelopera...przeciez mieszkania nie sa jeszcze oddane..a ze ja wstawialam drzwi, to co?mialam kupic psa albo zatrudnic sowjego ochroniarza aby ich pilnowal??? az mnie ponioslo jak uslyszalam do dewelopera, ze to nie jego problem...ale wkoncu zgodzili sie "zbadac" co sie stalo i oddzwonic..

Gość prawo i pięść
Z tego co pamiętam to drzwi GERDA są stalowe i w środku drzwi są zainstalowane stalowe sztaby lub pręty i jezeli ktoś takie drzwi chciałby skrócić o 5 cm. to zniszczy takie drzwi nieodwracalnie , poza tym obcięcie takich drzwi nikt nie wykona brzeszczotem . A może tak się stało, że te drzwi GERDA ktoś zamienił lub podmienił , czy zamki do drzwi są te same ?

Gość ona77777
tak, zamki sa te same, bo klucz pasowal...ja juz patrzylam na przekroj drzwi i konstrukcja metalowa jest troche wyzej ..tylko zastanawiam sie -przeciez nie mozna uciac zamknietych drzwi, wiec ktos musial miec klucz-a klucze mam ja , moj kuzyn-pelnomocnik i budowlancy

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci