Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help.help.

Proszę o pomoc osoby znające się na zasadach przyznawania zasiłu dla bezrobotn.

Polecane posty

Gość help.help.

Przez 5 miesięcy nie pracowałam, w tym przez 2 (z 9 mi przysługujących) brałam zasiłek.Podjęła pracę na 7 miesięcy.I znów muszę sięrejestrować.Czy jest jakaś szansa,że będe dalej brać zasiłek, oczywiście pomniejszony o to co już wzięłam? Pomóżcie jeśli wiecie, bo ktoś mi powiedział,że tak jest pod warunkiem,że zarejestruje się w ciągu 14 dni od ustania stosunku pracy. Czas mi mija jutro!!!

Gość help.help.
odświeżam

Gość
nie pamiętam dokładnie ale wszystko jest w ustawie :) na pewno do zasiłku można wrócić i myślę że osoba, któa Ci udzieliła informacji miała rację

Gość help.help.
na pewno ktoś wie...proszę

Gość aby dostać zasiłek
trzeba przepracować 365 dni w przeciągu 18 miesięcy poprzedzających zarejestrowanie

Gość
"Bezrobotny, który utracił status bezrobotnego na okres krótszy niż 365 dni z powodu podjęcia zatrudnienia, innej pracy zarobkowej, pozarolniczej działalności lub uzyskiwania przychodu w wysokości przekraczającej połowę minimalnego wynagrodzenia za pracę miesięcznie i zarejestrował się w powiatowym urzędzie pracy jako bezrobotny w okresie 7 dni od dnia ustania zatrudnienia, zaprzestania wykonywania innej pracy zarobkowej, prowadzenia pozarolniczej działalności lub osiągania przychodu przekraczającego połowę minimalnego wynagrodzenia za pracę miesięcznie, posiada prawo do zasiłku na czas skrócony o okres pobierania zasiłku przed utratą statusu bezrobotnego na okres pomniejszony o poprzedni okres pobierania zasiłku oraz o okresy, o których mowa w ust. 4. " - tzn. trzeba było do 7 dni się zarejestrować. Ale upewnij się w urzędzie!

Gość help.help.
to wiem,ale w poprzedniejdecyzji o utracie statusu bezrobotnego mam informację o któej mówiła mi ta znajoma osoba,tylko nie wiem,czy dobrze to rozumię: "Bezrobotny, który w okresie posiadania prawa do zasiłku utracił status bezrobotnego na okres krótszy niż 365 dni z powodu podjęcia zatrudnienia i zarejestrował się w Powiatowym Urzędzie Pracy jako bezrobotny w ciągu 14 dni od dnia ustania zatrudnienia, zaprzestania wykonywania innej pracy zarobkowej posiada prawo do zasiłku na czas skrócony o okres pobierania zasiłku przed utratą statusu bezrobotnego, oraz o okres zatrudnienia w ramach prac interwencyjnych i robót publicznych, przypadających na okres w którym przysługiwałby zasiłek". ALE NIE DO KOŃCA WIEM JAK TO ZINTEPRETOWAĆ

Gość hmmm.ciekawe
up up up up