Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxlllxxx

Kwas foliowy-skutki niedoboru sa fatalne

Polecane posty

Gość xxxlllxxx

A ja dopiero dowiedzialam sie o ciazy. Jestem w 5 tygodniu . Jutro natychmiast kupuje kwas foliowy. Bardzo prosze kobietki napiszcie czy nie bedzie mialo to zlego wplywu na dzidzie jezeli nie bralam foliku do tej pory. martwie sie

Gość xxxlllxxx
mam wrazenie,ze tylko na moje topiki nikt nie odpowiada:(

Nie martw się na zapas, bo to nic nie zmieni. Kup jutro folik i łykaj. Popatrz na to z tej strony - ile dziewczyn wpada i dowiadują się o ciąży ok. 5-6 tc, nie brały do tej pory kwasu foliowego i urodziły zdrowe dzieci.

Gość w ciąży
bez przesady! nie martw sie!a od jutra zacznij brac! malo która ciaza jest az tak zaplanowana ze od momentu zaplodnienia sie lyka ten kwas..a dzieci sie najczesciej i tak zdrowe rodza...!!!! gratuluje:)

ja kwas tez zaczelam brac dopiero kiedy dowiedzialam sie o ciazy czyli w jakims 5 tyg nie stresuj sie tym, nasze mamy/babcie tez nic nie lykaly i jakos zyjemy

Gość starsza juz
Kiedys nikt tego nie bral;) i jakos zdrowe dzieci rodzilysmy,wiec mysle,ze nic sie nie stanie

ja zaczelam brac kilka miesiecy przed planowanym zajesciem w ciaze. W sensie ciagle biore, a ciaze planuje za 2 m-ce :) Pewnie nie zaszkodzi, ale tak jak ktos wyzej napisal, kiedys tego nie bylo, a dzieci zdrowe. Zreszta kwasu foliowego duzo jest w jedzeniu :)

Gość xxxlllxxx
Zmartwilam sie bo czytalam na jakiejs stronie int.,ze to ma powazne skutki. ALe w porzadku dziekuje za odpowiedzi. Skorzystam z Waszej uprzejmosci i zapytam jeszcze o jedna rzecz.mialam stosunek 8.12 tydzien pozniej zrobialm test ciazpwy-wyszedl negatywny. mialam stpsunek 26.27.28 . 7.01 zrobilam test wynik negatywnmy. 11 .01 bylam w przychodni pielegniarka zrobiola mi dwa testy-wynik pozytywny, i ja zrobilam dzis tez jest poztywny. Bylam u lekarza to na wyniki wsyztskich testow powiedzial tylko-dziwnea dlugosc ciazy obliuczyl tylko i wylacznie na podstawie ostatniej miesiaczki. Jutro bede miala badania krwi, ale nie w Polsce w Anglii-czy ktoras z Was orientuje sie ile czeka sie na wynik? Nie wiem juz sama co mam myslec

ja tez jestem w Anglii, ale ja tutaj nie pojde do lekrza, nie ufam tej opiece za grosz :/ chyba ze do polskiego ginekologa.. Oni tak tutaj mieszaja, ze wlasnie nic sie po tym nie wie.

Gość xxxlllxxx
highlandia a gdzie mieszkasz i gdzie masz zamiar pojsc? Tak naprawde po wynikach z krwi to sama sobie odpowiem na pytanie w ktorym jestem tygodniu...ale tez mi sie w ogole nie podobaja.