Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie idzcie na studia

Studia doprowadziły mnie do depresji....

Polecane posty

studiuje na kierunku który jest jak w liceum, kolokwia po 2, 3 minimum w tygodniu.... pol dnia spedzam tam mam okienka gdzie siedze bezsensownie np 2 h a nic innego nie jestem w stanie zalatwic w tym czasie bo wszedzie daleko...wracam i musze sie uczyc..... stosunek prowadzacych jest poprostu tragiczny...jak z gowniarzami..... Na nic czasu nie mam, brak ochoty na wszystko, zamykam sie w domu bo wiecznie jestem zmeczony...ludzie na studiach to typowe Samsony kazdytylko na siebie patrzy....I jeszcze sesja idzie....Koniec studiow to bedzie najlepszy dzien mojego zycia !!!

Chłopie weź się w garść do licha.... jak można się tak ze sobą pieścić??????

Gość a jaki kierunek studiujesz
?? ja mam to samo 2-3 kolosy tygodniwo to minimum na uczleni siedze cale dznie bo okienka sa nawet po 3 godizny a zalatwiac nie mam tam co do domu nie zdaze dojechac i wrocic..ludzie nawet tacy sobie ale tez mam dola z powodu tych studiow myslalam ze bedzie luz a trzeba sie ciagle uczyc i to rzecyz krotcyh nei bylo dopieor po napisanym kolosie nam to laskawie tlumacza na cwiczeniach:(( sejsa sie zbliza ale nam juz robia egzmainy to chyba bezprawne ale nikt sie nie odezwie..ogolnie tez mam dosc:((

bo w domu tylko wazne jest jak na studiach mi idzie.... !!!!!!!! Nie wazne ze w innych dziedzinach mi nie wychodzi ze nie moge sie zakochac z wzajemnoscia...Wazne sa dla nich tylko te zasrane studia.....

Gość eeeee zmien tryb
dlatego ja wole studia zaoczne....przynajmniej traktują nas powazniej i poziom wykładów lepszy.... zajęcia tylko 2-3 razy w miesiącu, bez durnych okienek itp ;)do tego moge pracowac wiec zdobywam doswiadczenia i mam jakas swoja kase....ludzie są zupełnie inni bo w wiekszosci tez pracują i sie rozumieją a w soboty po zajeciach zawsze gdzies z kilkoma osobami wychodzimy na piwko ;)

Gość dziecko drogie idź do roboty
bo jeśli nie widzisz sensu tego co robisz to co najmniej 3 latka w plecy

Gość Hans Klopsiok
kobiety są os seksu i prokreacji a nie od nauki

Gość Smutnooka
Prawda. Smutna prawda. I mnie studia doprowadziły do depresji. Trochę co prawda z innych powodów, ale skutek ten sam. Tak mi cholernie źle, nawet uczyć się nie mogę, ba, chcieć uczyć nawet. Się.

jeszcze rok i inzynierka...musze wytrzymac bo szkoda tych 3 lat...pracuje tez w weekend bo tak to bym nic w zyciu nie mial...

Gość Smutnooka
Jak jest źle, widać - po stylistyce. Też. A co do egzaminów/kolokwiów/zaliczeń - początki maja to do siebie, że się człowiek jeszcze stara. A potem? A potem ma się po kilka egzaminów dziennie i idzie się śmiało na luzaka bez przygotowania. Bo dlaczego by nie? Będziesz pisać magisterkę, to sobie ponarzekasz. A wtedy przyznam Ci rację.

Gość to tylko jaaa23
nie idzcie na studia a gdzie pracuejsz w te weekendy bo ja tez bym chciala dorobic a na zaoczne nie moge sie przeniesc..taki kierunek ze nie ma zaocznych:P

w Media Markt na promocjach sprzetu roznego.....kasa jest...ale weekendu nie masz wcale w piatek po zajeciach do pracy, sobota i niedziela cala..

Gość to tylko jaaa23
nie idzcie na studia ale co robisz na tych promocjach? roznosisz towar?

Gość to tylko jaaa23
a i jeszcze jedno pytanko :) znalazles prace przez ogloszenie czy sam chodziles pytac?

ogloszenie firma ktora zajmuje ie promocjami mi zalatwia w MM, tlumaczysz ludziom jak dany dany sprzet i zachecasz do kupna...duzo gadania i czesto niemili klienci ktorzy lecza kompleksy w sklepie

Gość to tylko jaaa23
a studiami sie nie martw, ja tez nie mam weekendow ale nie przez prace tylko nauke, znajdz jakeis pozytywy- masz okienko to poczytaj ksiazke :) albo gazete :) albo sobie zainstaluj gg w telefonie:P niektorzy maja ciezej bo jeszcze choruja przewlekle- jak ja ;) i to dopiero wyczyn przetrwac nie tylko okienka ale i cw, a w domu zgon :P alee przynajmniej sie czlwoiek zahartuje

Gość to tylko jaaa23
nie idzcie na studia to mozesz potrenowac pewnosc siebie, fajnie

do ludzi obcych mam pewnosc siebie....jak zykle gorzej z dziewczynami.... Jestem wygadamy uwazany za dusze towarzystwa ale do dziewczyn smialosci brak :)...brak akceptacji swojej fizycznosci..

mam to samo... tez myslałam ze bedzie tak jak wszyscy mowili \" wieczne balangi i nauka tylko przed sesją\" kłamali :o w tyg tak jak i u was 2-3 koła, tyle że z materialu ktory dopiero bedzie omawiany.... i trzeba to zaliczyc ;/ bo jesli nie to nie dopuszcza do koncowego koła a co za tym idzie- do egzaminu ;[

Gość to tylko jaaa23
nie idzcie na studia no tak, to popularny problem :) ale da sie wypracowac, masz okazje w MM jak jakas laska podejdzie to cwicz :P

Gość to tylko jaaa23
ja nie wiem o jakich wy kolach mowicie bo u mnie w tygodniu to sa wejsciowki- pisze sie je na poczatku cw z materialu ktory ma byc na nich omawiany, jest tez przepytywanie i inne atrakcje, a kola do 6 w miesiacu:P jakos zyje choc podpieram sie nosem juz ze zmeczenia:)

phi :P ja tez myslałam ze na studiach są same balangi i leniuchowanie..się pomyliłam..i to bardzo .

Gość witaj w klubie mam to samooo
:( zaniedbalam chlopaka.. zaniedbalam znajomych.. do tego ciagle sie z Nim kloce, bo jak wracam po calym dniu, wkurzon tym co sie tam dzieje:| I zacowaniem ludzi na uczleni, i wykladowcow.. tym ze nikt nie rpzestrzega tam jakichkolwiek zasad:( a zle samopoczucie to na porzadku dziennym:( Nie wiem czy wybralam zly kierunek, czy mam pecha:( czy jestem walnieta:(

Gość to tylko jaaa23
ja mialam balangi w liceum, mozna bylo opuszczac zajecia i samemu usprawiedliwiac :P a teraz to juz nie przejdzie, tylko robi sie zaleglosci i ma sie potem zonka. sa szkoly gdzie rzeczywiscie sa balangi, ale te maja raczej niska renome :)

Gość to tylko jaaa23
witaj w klubie mam to samooo to ja mam identycznie a jaki kierunek jesli mozna spytac?

Gość studenten
Zgadzam się z założycielem tematu. Studia są dla mnie straszne! Może faktycznie niektórych ten okres w życiu cieszy, ale dla mnie to tragedia, marzę skończyć chociaż trzy lata! Niestety też mam koła, zadania domowe, pytanie na lekcji, do tablicy na plusy i minusy, a do tego na każdych zajęciach ŁACZNIE Z WYKŁADAMI mogę nie przyjść tylko raz!!! Żyć się odechciewa, a co gorsza nie widzę sensu, aby się starać, bo nic mi to w życiu nie da, może odrobinę inne spojrzenie na świat, a tym się na pewno nie najem!

nie wiem czy teraz nie wylece:( u mnie panuje system cwiczenia to cwiczenia, a wyklady to wyklady NIC A NIC, sie nie pokrywa, teraz kazdy lata jak popaprany zeby zdobyc zalki, a na egzam, to nie wiem kiedy sie trzeba uczyc?? zeby sie z tym wszystkim wyrobic !!! powinna byc przerwa przed egzam tydzien albo 2 najlepeij !! a nie...

ja w liceum nie balangowałam za duzo.. :( brakuje mi tego pisania zwolnien :) tutaj nie ma zmiłuj sie.jak Cię nie ma na ćwiczeniach to masz przeje***e...i "uwielbiam" kolosy z rzeczy których jeszcze nie przerobilismy.

i u mnie tez sa opcje, ze trzeba zaliczac cos czego ejszcze nie mielismy:| no wypas po prostu:):) a ile rzeczy u nas jest bezprawnie:) łoooo matko.. a najbardziej doluje mnie to, ze wiem ze sa szkoly w ktorym traktuja Cie z szacunkiem, nie leca Ci ciagle klody pod nogi...i jest dobrze.

Gość zmeczonastudentka
wszyscy tak chyba maja w styczniu u mnie to samo wykladowcy lamia juz wszelkie zasady kol nasrane za przeprszeniem a jeszcze jakies poprawki a nauka do egzaminu? kiedy?? pozdrawiam z medycyny