Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mackowa

uparty sprzedawca allegro- jak dojsc swego?

Polecane posty

Gość mackowa

zakupilam kilka rzeczy u jednego ze sprzedawcow, przyslal niestety tylko czesc, jednak upiera sie ze zapakowal wszystkie wylicytowane przeze mnie produkty, jak udowodnic mu ze w przesylce brakuje kilku rzeczy? paczka nie byla naruszona, wiec nie ma mozliwosci zeby w trakcie transportu ktos sobie cos wyjal i z powrotem zapakowal ... prosze o pomoc bieglych w temacie:)

Gość łee
jak jesteś pewna że otwierana nie była a nie sprawdziłaś przy listonoszu czy kurierze zawartości to raczej po ptokach..

Gość mackowa
odbieralam na poczcie, nie przyszlo mi na mysl ze moze czegos brakowac. sprzedawca ma b.duzo pozytywnych opinii:(

Gość to teraz
dostanie negatyw

Gość mackowa
:( czyli wtopilam kase? kurwa mac....

Gość mackowa
co mi przyjdzie z tego ze mu wystawie negatywa? kasy nie odzyskam...

strasz go policją, allegro itp. może allegro może mu zawiesić konto? jeżeli sprzedaje dużo przedmiotów to za bardzo mu się to nie spodoba. postrasz go go tym, chociaz z takimi co sprzedają tysiące rzeczy jest ciężko, to takie grube ryby :O

Gość lkajsalks
wiesz co a moze jednak na poczcie wyciągnęli część rzeczy? Mi kiedyś wyjęli kilka rzeczy, a kilka zostawili. wiem, na pewno, bo paczkę wysyłala mi siostra. Sprawdź cy paczka była ubezpieczona i porównaj wagę wpisaną do wagi rzeczywstej. Wtedy będziesz miala pewność. jeśli nie wyslał wszystkeigo zgłoś to do allegro

Gość mackowa
sprawdze wage, zglosze do allegro. moze i postrasze, w kazdym badz razie nie zostawie tego tak, dzieki za odpowiedzi, dzialam:)

Gość mackowa
rany boskie :O sprawdziłam tę wagę :O jestem załamana :O wyszło mi 87,5 kg przy wzroście 153 cm :O wprwadzie czułam się trochę tęższa, ale żeby aż tak :O

Gość nic mu nie udowodnisz
a jak wystawisz negatywa, to też go dostaniesz. Sprzedawcy bardzo źle reagują na negatywy. Może najpierw spróbuj jeszcze raz spokojnie nakłonić go do sprawdzenia, czy napewno nić z zamówionych przez ciebie rzeczy nie zostało przez nieuwagę u niego.

Gość mackowa
z tą wagą to podszyw! ale sprawę już załatwiłam, będę miała dosłane wszystko w ciągu 24 godzin kurierem :) Po prostu wysłałam mu swoje zdjęcie i powiedziałam, że będzie musiał w naturze wynagrodzić mi braki w towarze. Pękł natychamiast :classic_cool:

Ja bym zrobiła tak: Sprawdź wagę - jeżeli jest taka sama jak wskazana na przesyłce, to znaczy że sprzedawca nie zapakował wszystkiego, a jeśli jest mniejsza, to podpieprzyli na poczcie. W pierwszym przypadku zrób fotkę tego kwitka z paczki, tak żeby było widać zapis o wadze - wyślij do sprzedawcy i dalej już masz podstawę do reklamacji.

Gość mackowa
podszywy niezle, nie powiem:) sarkastyczna, dzieki za rade.