Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaczyTyczyOn

Katar

Polecane posty

Gość JaczyTyczyOn

Witam przed weekendem zalaplem jakies przeziebienie, rozwinelo to sie ok neidzieli- mialem wysoka temperature z rana bol gardla i lekki kaszel, ale najbardziej uciazliwy byl katar. Od pon pije 3 razy dziennie fervex a na noc biore 2 aspiryny zeby sie wypocic. Wszsytkie objawy przeszly, tylko zostal uporczywy katar- a raczej zapchany nos;/ jak temu zaradzic? dodam ze zarazilem sei tym od mojego wspolokatora ktory od tyg ma taki zapchany kinol:) pozdrawiam

Możliwe że to zatoki skoro mówisz o uczuciu \"zapchanego\" nosa bardziej niż o katarze. Miałam ostatnio podobnie, do tego w nocy się zwyczajnie dławiłam. Lekarz stwierdził, że to może trochę potrwać po prostu bo to ścieka z tych zatok. Możesz spróbować jakieś inhalacje (ja nie mogłam ze względu na ciążę). Podobno nieźle tez działa kilka wizyt w grocie solnej. Ja tylko piję krople Citrosept i całkiem nieźle mi już przechodzi, ale faktycznie to już jakieś 2 tygodnie od tego przeziębienia.

Gość JaczyTyczyOn
zdarza sie kichnac nie raz:D ale caly dzien mam zapchany nos i mowie takze przez niego.jak sie poloze, to zapchana mam wtedy tylko jedna dziurke:) jak przewroce sie na drugi bok - to sytuacja sie zmienia i mam zapchana ta druga i tak w kolo. Ale co moze potrwac? katar i to sciekanie z zatok?:) Niestety sesja (nawet 2;/) sie zbliza i raczej nie amm czasu na odwiedzenie groty solnej czy spedzac czas na wizytach u lekarza;/ Dziekuje bardzo za odpowiedz;]

Gość popeiram kup Sudafed
otatnio złapałam okropny katar a czekała mnie 10 godzinna podróż autbusem. Wzięłam ogólnie 2 tabletki z opakowania i katar zniknął.

Gość JaczyTyczyOn
ok , ale leczy przyczyny czy objawy?:D

moze masz zapalenie zatok przynosowych i stad te problem sprobuj czegos co ci udrozni zatoki np. ibuprom zatoki sama probowalam i jest rewelacyjny swietnie udraznia nos

polecam tabletki Disophrol, kup też Amol, dodaj do wrzątku i wdychaj.