Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaaaaakkkkkk

Pytanie o higienę osobistą.Sonda.

Polecane posty

Gość częste mycie skraca zycie
a niestety dojezdzam do pracy 25 km :-((

Gość mnm
ja sie myje glownie rano.Do pracy trzeba byc czystym i pachnacym.Wieczorem zwykle mi sie nie chce,no chyba ze seks sie szykuje lub mam okres,to obowiazkowo:)

Gość druga poznanianka
poznaniance chodzilo o to, ze jak sie kapiesz wieczorem, to po co rano znowu?? po nocy jestes brudna??

Gość częste mycie skraca zycie
ja nie poloze sie spac bez umycia, ze spoconymi nogami i na brudny tylek zalozyc pizame???

Gość ja tez rano mycie a wieczorem
dokładna kąpiel ...co 2-3 dni mycie włosów. Natomiast latem ,to po prostu musze w ciągu dnia wejsć pod prysznic -nie znosze jak jestem spocona:O

Gość upuupupupup

Gość regwrgrewg
Moja higiena, kobiety, 31-letniej: na co dzień kąpię się wieczorem, raz dziennie jeśli rano jestem spocona, biorę szybki prysznic, choć chętniej myję się przy umywalce i spłukuję gąbką, jeśli nie, myję tylko zęby, twarz, pachy i podmywam się podmywam się też w ciągu dnia dokładnie tyle razy ile korzystam z toalety lub kocham się latem zdarza mi się prysznic w ciągu dnia jeśli jestem spocona, zimą także wówczas gdy jestem bardzo brudna co mi się zdarza po pracach domowych czy jakiejś aktywności fizycznej w terenie albo seksualnej

Gość regwrgrewg
ja myję włosy raz dziennie, czasem dwa razy, ale to dlatego że mam wrażliwą skórę głowy, która łatwo się łuszczy a za to włosy się przetłuszczają... :( zęby - zwykle po każdym posiłku lub tyle razy, ile mam gdzieś wyjść, w każdym razie najmniej dwa razy dziennie i jak pisałam, po każdym skorzystaniu z toalety podmywam się, inaczej bym nie mogła, jest to dla mnie tak ważne że jeśli nie mogę się podmyć (bo jestem gdzieś gdzie nie ma mydła i wody) to staram się nie załatwiać żadnych potrzeb fizjologicznych (oczywiście nie zawsze się tak da ale zwykle się udaje)

Gość jestem w szokuuuuuuu
własnie odkryłam że jestem strasznym brudasem !!!!! wieczorem dokładny prysznic. rano różnie bywa - zalezy ile mam czasu ... przewaznie zęby , buzie tonikiem i do pracy ! gdy mam okres uzywam chusteczek do higieny - w pracy nie moge sie podmyć. Jakimś cudem wszyscy wokół uważają mnie za atrakcyjna kobietę.... gdyby wiedzieli że nie kąpie wielokrotnie w ciągu dnia , włosy myje " tylko " co drugi dzień - umarłabym ze wstydu . Pozdrawiam " normalnych " Przyznaje sie do jednego - po upojnej nocy rano prysznic.

Gość jestem w szokuuuuuuu
i zapomniałam dodac ...... nawet jesli jestem po imprezie zawsze zmywam makijaż i myje zeby ..... reszty niekoniecznie.

Gość ja pierdykam
zapomniałem już jak sie ume ciało haahahahah

Gość u mnie jest
tak ze kapie sie wieczorem, a raczej biore prysznic, natomiast rano nie czuje takiej potrzeby bo nie poce sie jak swinia kiedy spie:P no chyba ze w domu wyjatkowo goraco... wtedy rano szybko gąbka mdelko i woda z umywalki bo na kąpiele najzwyczajniej w swiecie nie mam czasu. prysznic i golenie sie (nog, miejsc intymnych,pach) i umycie wlosow zajmuje mi dobra godzine. poza tym jesli ide na impreze lub spodziewam sie gości (gościa...:P ) to prysznic obowiazkowo. podmywanie sie w ciagu dnia tez nie jest mi obce,szczegolnie gdy mam okres. wlosy musze myc co drugi dzie lub codziennie :/ to ze ktos nie bierze prysznica rano nie znaczy ze jestem brudasem i o siebie nie dba. 🖐️

Gość raz dziennie
prysznic. Rano się nie myję, nie mam takiej potrzeby, nie pocę się, jak prosiak podczas snu. :O Poza tym zawsze się grzebię z przygotowaniem do pracy i nie mam na to czasu rano. Kiedy jestem padnięta - zdarza mi się nie umyć całego ciała, tylko nogi i podmycie się. Zęby rano, wieczorem i po każdym posiłku (niekoniecznie z powodu dbałości o higienę, ale nie cierpię smaku zjedzonego obiadu w ustach). Uważam, że zachowuję umiar z higieną i nie przesadzam w żadną stronę. Poza tym należę do gatunku zawsze pachnących. :) Nawet mój pot pozbawiony jest zapachu (kto nie wierzy, jego sprawa), Mieszkam z moim przyszłym mężem prawie 2,5 roku i on jest zafascynowany tym zjawiskiem :D Nie pojmuje, jak można tak długo być stale przy drugiej osobie, a ona zawsze pachnie. Mówi, że jestem japońskim androidem ;)

Gość jakim cudem to sie zdarza
regwrgrewg --podmywasz sie po kazdym sikaniu?chyba,ze nie chodzisz do pracy, albvo myjesz sie nad ogolnozakladowa umywalka??bo nie moge tego pojac. jak sie kapie raz dziennie i jakos nie smierdze kupa i sikami, bo w koncu po to jest papier toaletowy,zeby sie podetrzec

Ja się myję zwykle 1-2 dziennie. Wiadomo, że nie powinno się myć częściej niż 2 razy dziennie a jak zajdzie taka potrzeba to ponoć trzeba się myć już tylko samą wodą, żeby nie zcierać naturalnej bariery ochronnej skóry :P

"Poza tym należę do gatunku zawsze pachnących." No właśnie ja też należę do tego gatunku, mój Ukochany mówi, ze ja zawsze tak pięknie pachnę < hahaha >

Gość magnolia rozowa
heheheh, myc sie myc

Gość lilouu
do "jestem w szoku", widze, ze z sarkazmem podeszlas do tematu, ale przemysl swoja higiene, skoro rano tylko o twarzy i zebach myslisz. Nie trzeba wlosow myc codziennie, no chyba ze komus naprawde sie przetluszczaja, ale ze do pracy idziesz taka "wczorajsza" to nie bardzo dbasz o higiene. To, ze jestes atrakcyjna, to tylko zewnetrzny wyglad moze, ciekawe gdyby osoby, ktore cie tak oceniaja nagle dowiedzialy sie, ze sie rano nie myjesz... Co z takiej atrakcyjnosci?

Ja nie rozumiem, jak mozna sie nie myc rano, kiedy idzie sie do pracy i ma sie kontakt z innymi ludzmi:o Poranny prysznic to chyba podstawa, osobiscie wolalabym sie nie myc na noc, kiedy ide spac, niz rano, gdy ide do ludzi:o Na szczescie nie musze wybierac miedzy porannym i wieczornym prysznicem, bo obydwa to u mnie podstawa.Teraz juz wiem, skad sie biora lidzie, ktorzy juz z samego rana zalatuja potem:o Szkoda tylko, ze ci ludzie zyja w przekonaniu, ze jak sie umyli wieczorem to juz rano nie ma takiej potrzeby.Pamietajcie o tym, ze wlasnego potu zazwyczaj sie nie wyczuwa, co nie oznacza, ze nie czuja go rowniez inni.Ja pracuje i studiuje tak jak prawie kazdy czlowiek.Spedzam poza domem przynajmniej 8h dziennie i jakos zawsze znajduje czas na higiene.Do pracy mam codziennie na 7.30, wstaje o 6 biore prysznic, myje glowe (codziennie), susze i ukladam wlosy, maluje sie, ubieram i o 7.15 wychodze z domu.Do domu wracam po 15, jem obiad i biore prysznic, bo czuje sie nieswieżo, pomimo tego, że nie pracuje w brudzie.Wieczorem biore zazwyczaj szybki prysznic bo nie mam czasu relaksowac sie w wannie.Kiedy jestem w domu zawsze podmywam się w bidecie po załatwieniu potrzeb w wc.A kiedy jestem poza domem, zawsze mam przy sobie mokre chusteczki.

Gość raz dziennie
Leśny słodziaczku --> czyżbym wyczuwała ironię... ;) Ale tak po namyśle... tak, właściwie to nóżki też mi nigdy nie śmierdzą :) Może gdybym nosiła skarpetki, aż ze mnie spadną. :D Ale przy normalnym zmienianiu i butach ze skóry (innycyh nie noszę) - mnie nic nie śmierdzi. :) Przykro mi, że Ty nigdy nie doświadczyłaś tego komfortu :P Współczuję ludziom, od których "zalatuje", jeśli się nie umyją np. rano. :) A zapach własnego ciała - owszem, jak najbardziej się wyczuwa.

Gość o rany ale temat

Gość Kura_w_domowym_ciescie
"regwrgrewg (...) pracach domowych czy jakiejś aktywności fizycznej w terenie albo seksualnej" A jakąż to aktywność seksualną może mieć 31. letnia kobieta? Toż to starość jest, zmarszczki, tluszcz na tylku, i niemily zapach z rowa...

Podpisuję się pod wypowiedzią Floriany. Zarówno jeśli chodzi o stan higieny i świadomość naszego niedomytego społeczeństwa w tym względzie, jak i w sprawach dotyczących \"częstotliwości\" mycia. Rano i wieczorem - koniecznie. Nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez wzięcia choćby szybkiego prysznica i umycia włosów. A wcale mi się nie przetłuszczają - po prostu lubię mieć świeże i pachnące. Po przyjściu z pracy obowiązkowo prysznic. I wieczorem, przed pójściem spać. Zawsze, jeśli jest możliwość umycia się po skorzystaniu z toalety (jest umywalka w zamkniętym pomieszczeniu - a w pracy tak mam) - to robię to. Jeśli nie jest to możliwe - zawsze mam przy sobie chusteczki do higieny intymnej. No i oczywiście w pracy mam szczoteczkę do zębów, z której korzystam, jeśli coś zjem. Nie licząc mycia ząbków przy każdym korzystaniu z prysznica. I naprawdę uważam, że to podstawa. Takie minimum

Gość ja robię tak że wieczorem
biorę prysznic, a rano tylko myje się w strategicznych miejscach i myje głowę. Codziennie. A latem rano biorę prysznic. Jak mam wakacje, nie jestem w pracy albo na uczelni, to w ciągu dnia tez czasami biorę prysznic. No i po przyjściu do domu zmywam makijaż, myje się od razu. Ale mam suchą skórę i kąpiel częściej niż raz na dzień mi nie służy:( Chyba, że jest upał, jestem spocona i opuchnięta i tylko biorę krótki, zimny prysznic.

Gość reggio di calabria
Prysznic codziennie wieczorem. Włosy co drugi dzień.

Gość Annie z gwiazdką
straszna z ciebie fleja :O Myjesz się mniej niż 6 razy dziennie i czujesz się taka lepsza od równie nieumytego polskiego zaścianka. :O żenada :O Wiadomo, że każdy porządny mieszkaniec zachodu Europy poniżej 5 myć dziennie nie schodzi. Więc sie nie wywyzszaj. Brudasko :O