Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pestka z dyni

Wrocławianki do której szkoły rodzenia chodzicie??

Polecane posty

Gość pestka z dyni

Zamierzam się zapisać do szkoły rodzenia, ale nie bardzo się orientuję gdzie byłoby najlepiej:) Może Wy mi coś podpowiecie?? Myślę, że będę rodziła w szpitalu na Dyrekcyjnej.Ponoć dobrze jest chodzić do szkoły rodzenia przy szpitalu .Prawda to?? Będę wdzięczna za informacje:D

Tak, a Dyrekcyjna tez ma swoją szkołę rodzenia. Jak ja byłam w ciąży, to opłata tam wynosiła tylko 50zł za cały kurs:) To było najtaniej w mieście.

Gość upup_upup
podnoszę ;D

Gość Klupss
Też byłabym wdzięczna za kilka informacji o tej szkole. Np. w jakich godzinach są zajęcia, ile teraz kosztuje ?

Ja chodziłam do przychodni kosmonautów na gądowie. Płaciłam chyba 200 zł w 2006 roku. Prowadziła położna bardzo miła, chwalę sobie. Mówiła dużo o pielęgnacji dziecka głównie, również o połogu, porodzie, trochę ćwiczeń też było. Słuchała tętna dziecka co tydzień, sprawdzała położenie. Miło wspominam i dużo rzeczy mi się przydało. Nie miałam nikogo do pomocy przy dziecku, a daliśmy z mężem radę, bez żadnej wcześniejszej praktyki.

Gość pestka z dyni
Znalazłam kilka opinii o różnych szkołach http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?p=1173213 w sumie jak wystarczy w googlach wystukać szkoła rodzenia Wrocław i mnóstwo tego jest.Ja zwróciłam uwagę na tą: http://www.bodyfit.pl/mama/szkola_rodzenia/ ale mieszkam na gądowie, więc może wygodniej by było chodzić do tej przychodni na kosmonautów, tylko musze się dowiedzieć co i jak. Piszcie dziewczyny jeśli coś wiecie:)

Gość odnik
To najlepiej zadzwoń do tej przychodni i podadzą Ci numer do tej pani. Przychodnia ma swoją stronę. Możesz do niej zadzwonić i z nią porozmawiać, wszystko Ci powie. Nie są to jakieś wypasione zajęcia jak w telewizji pokazują, ale jest kameralna atmosfera, zwykle tylko kilka par i praktyczne podejście do sprawy. Dużo porad dot. opieki nad noworodkiem. No i cena nie taka straszna, chyba że coś się zmieniło. Dostawaliśmy też dużo próbek kosmetyków dla niemowląt i młodych mam, dużo broszurek, informatorów. Moim zdaniem wrto. Tym bardziej że masz bklisko :-)

Gość ania12345
Polecam szkołę rodzenia Ewy Kusiak przy. ul swobodnej 8 a w centrum Diagnostyczno- Reh. Promyk Słońca. Mnóstwo przydatnych info, naprawdę warto :)

Cześć Dziewczyny, ja też chodziłam do Szkoły Rodzenia Pani Ewy Kusiak i również bardzo polecam!

Gość zocha5
Witam, ja osobiście bardzo odradzam szkołę Pani Ewy Kusiak. Wiecej o przygotowaniach do porodu i samym porodzie można sie dowiedzieć między innymi na stronie www.rodzicpoludzku.pl Zajęcia u Pani Kusiak dla mnie były pełne chaosu i mało przydatne. Może za dużo wiedziałam już przed zajęciami bo niewiele z nich wyniosłam czego bym już nie wiedziała. Np. nie wiedziałam,że urodzenie dziecka to jak "kupa w gacie".

Gość pegaza66
Stanowczo odradzam szkole rodzenia na ulicy Swobodnej, promyk slona, Ewa Kusiak!!! - zajecia prowadzone chaotycznie - malo przekazanej wiedzy, a wiecej zarcikow - duzo mowi o swoich wspanialanych coreczkach, jedna z nich jest prawnikiem, takim prawnikiem ze przepisy myli i zostalo jej to nawet wytkniete - notoryczne spoznianie sie prowadzacej; zajec nie przedluzy o czas spoznienia a nawet skroci o 5-10min - podwaza wiedze i kompetencje lekarzy - 2 godziny ogladania filmu o zaplodnieniu/porodzie - poziom filmu zenujacy, czulam sie jak pietnastolatka na zajeciach z wychowania seksualnego w szkole!!! ba, i tak zawyzylam poziom powinnam powiedziec ze jak przedszkolak :P - niemila, chwali sie swoja wiedza, a malo konkretow przekazuje - cala godzina poswiecona na rzeczy potrzebne do szpitala i sluchanie o kapciach, czulam sie sama jak przedszkolak, gdzie taka lista sama wczesniej zrobilam, bo jest to podane na licznych stronach www, i zajelo mi to 15min, a nie cala godzina, na temat tego jaki recznik wziasc - nie potrafi przyjac krytyki, odmiennego zdania Szkoda pieniedzy!!! Po rezygnacji udalismy sie z mezem do szkoly rodzenia prowadzonej przez polozna Agnieszka Czajkowska w przychodni EMC na Lowieckiej. Po prostu szczeka nam opadla!!! rewelacja!!! niedosc ze zajecia prowadzone na NFZ, to podejscie pani Agnieszki imponujace. Tyle przekazuje informacji, ze ledwo nadaza maz pisac w zeczycie hehehe Wiele razy zajecia prowadzone dawno po czasie ze wzgledu na omawiany temat!! Projesjonalna kobieta. Zajecia prowadzone sa w sposob dyskusji, potrafi wysluchac inna opinie, wrecz pyta, kto uwaza inaczej. Prowadzone warsztaty. Np. na zajeciach z kapieli bylo za duzo par, to najpierw czesc par kapala i pomimo ze czas zajec sie skonczyl, PAni Agnieszka zostala dluzej aby pozostale pary mogly umyc pod jej okiem "dziecko - lalke". Przynosi nam wiele probek na zajecia, abysmy mogli sami zobaczyc o czym mowa, na co zwracac uwage, np. rozne typy wanienek, ubran itp. czyli zajecia nie sa prowadzone na sucho, tyle jednoczesnie pokazuje to o czym mowa. POLECAM!!

Gość Mama 3 miesięcznej Basi
Ja polecam Bodyfit MAMA. Teoria + praktyka (gimnastyka dla kobiet w ciąży w cenie zajęć). Wyczerpaliśmy chyba wszystkie możliwe tematy, a na koniec zajęć przyszli zaproszeni goście (których sami sobie wybraliśmy). Atmosfera kameralna, doświadczona i przesympatyczna położna Wielkim plusem było to, że skrót każdych zajęć dostawaliśmy mailem - więc nie trzeba było tracić czasu na pisanie. Do tej pory mamy kontakt mailowy z położną, tak na wszelki wypadek :)

Gość sabina098
Chodziłam do szkoły rodzenia we Wrocławiu trzy lata temu. http://krainadouli.pl/ i nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolona. Obecnie spodziewam się drugiego dziecka i znowu się tam wybiorę.