Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rasta Blastaa

Czy Kebab i tego typu żarcie to fast-food ?

Polecane posty

Gość przecież widać na kilometr
jedzcie co chcecie ale wiadomo, ze jak się robi w domu to przynajmniej wiesz z czego jak sobie sypiesz syfiaste "przyprawy" to na własne życzenie

Gość pizza jest przede wszystkim
haris> wiem, że umrzemy.... ale ja nie chce umierać w męczarniach.... to wszystko.

mnie lewatywa nie jest potrzebna bo mam dobra przemiane materii, nie mam zaparc i tego typu problemuw;)

setunia- tak mleko jest niezdrowe dla dorosłego człowieka, bo jego układ trawienny nie jest przystosowany do trawienia mleka, mleko zakwasza organizm, co też jest niezdrowe- najlepiej jeść biały serek z ciemym pieczywkiem :P

haris- ale zmniejsza ryzyko.... widzę to po sobie, nawet cera mi się poprawiła, włosy szybciej rosną, rano wstję z ochotą i tryskam energią.... z tych powodó uważam, że warto dbać o to co się je, wszak podobno: jesteś tym co jesz :D

Gość znawca kebabów
wszystko zalezy gdzie sie go kupuje , przyznaje ze wiekszosc ma gowniane mieso i w zyciu bym tego nie ruszyl :-0 Ale sa naszczescie nieliczne gdzie samo mieso jaest tak smaczne ze niebo w gebie !

Pizza no lasnie;0 noo ale nie ma co sie do tego serka i razowca ogranicza:P

to to ja wiem :) ja tez staram sie odzywiać zdrowo jem małe posiłki w regularnych odstepach ale pozwalam sobie czasem na szaleństwa kulinarne bez wyrzutów sumienia

Gość ile dajecie ze kebaba

Nie wszystko w kebabie jest niezdrowe. Białe pieczywo- ludzie czepiają się, że jest niezdrowe, a każdy je kupuje. Ja od dziecka wcinam biały chleb i białe bułki i nie mam zamiaru z tego rezygnować, bo ciemne pieczywo zwyczajnie mi nie smakuje. Mięso- wiadomo, że tłuste, że niezdrowe, ale prawda jest taka, że kotlet schabowy, smażona pierś z kurczaka też jest niezdrowa. Surówka- nie wiem gdzie jadacie kebaby, ale tam skąd ja je biorę, surówki zawsze są świeże. Ciągle zmieniają sałatę, sałatkę, pomidory, czerwoną kapustę. Warzywa są jak najbardziej świeże, a nie mrożone. Sos- nie wiem co w nim jest, ale kechup i majonez też są niezdrowe. Kebab zrobiony w domu nie będzie się wiele różnił od tego zrobionego w barze. A już na pewno nie będzie wiele zdrowszy.

haris- to ja też czasem sobi pozwalam, we wrocku jest taki kebab Macfalafel, bardzo dobrze przyprawione mięso, do tego nie trzeba brać frytek bo mają pyszny aromatyczny ryż, a i są połówki porcji, co dla mnie jest idealne, gdzieś tak raz na miesiąc sobie pozwalam :D duża porcja kosztuje ok 12 zł

Gość znawca kebabów
Ludzie ! tam gdzie jest staly ruch tam nie mozliwosci kupienia nieswiezego jedzenia , bo to schodzi na biezaco

Co do cen. Mój ulubiony kebab- 6.50, ale cena pewnie wkrótce podskoczy. Wielki kebab w innym barze- 8 zł. Kebab na talerzu, z frytkami, z surówką i sosem- 12 zł, ale porcja jest ogromna, na wielkim talerzu.:P

Gość znawca kebabów
przecież kebab robi się na oczach klienta , więc jak ?

mnie nie pytaj jak bedą chciali napluć o napewno znajdą sposób wiele osób do dziś się głowi jak w sosach w Sphnxie znalazła się sperma :p

Gość znawca kebabów
u nas sa kebaby giganty i giganty talerze :-) zjezdzaja sie z sasiednich iast choc maja swoje pod nosem :D BULKA -6,5 CIASTO 7,5 TALERZE 10,50 I 11,00

Gość znawca kebabów
szkoda gadac ... sa ludzie i parapety ;-)

dobry kebab powinien kosztowac powyzej 7zl, a nawet 8 w galileo kiedys bylo o kebabie:P pojemnki ze skladnikami surowki pownny byc czyste i nie zapackane, nie pomieszane;) no i wiadom tak jak znawca pisze, tam gdzie duzy ruch, tam mozemy miec pewnosc , ze swieze:)

Gość powalilo ich z tymi cenami
8 zl za glupia bułkę z mięsem i warzywami.:(

8 zł to mało, ja płaciłam 10-12 to był kebab :P tylko nie pamiętam kiedy go jadłam :o

Gość tego mięsa za malo
Mnie wkurza, że dają tak mało mięsa.

ja lubię w cieście (w tym naleśniku czy cuś) mmm dobra, nie myślę idę żreć zieleninę :o