Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asjaidhsf

zostalem oszukany ...

Polecane posty

Gość asjaidhsf

Witam! Jakis czas temu zakupilem na ALLEGRO telefon. Sprzedający sprzedał mi telefon z wada i teraz nie chce go przyjac. Telefon mial byc bez wad, a tak niestety nie jest ... Od razu po jego uruchomieniu zauwazylem ze na ekranie sa wadliwe pixele (biala plama na ekranie), co jest strasznie niekomfortowe. Sprzedajacy mowi ze mam isc z tym do serwisu ... co wedlug mnie wydajes ie glupota !!! Czy to normalne ze zaraz po zakupie przedmiotu musze leciec z nim do serwisu i tracic czas? Chyba nie !!! Poza tym z telefonu jak się dowiedzialem jest zdjety SIMLOCK. WIEC NA LOGIKE TELEFON NIE MA 12-MIESIECZNEJ GWARANCJI jak pisze w aukcji !!! Kazdy wie ze jak z telefonu sciagnie sie SILMOCKA TRACI SIE GWARANCJE !!! Wiec co mam jeszcze pokrywac koszty naprawy ze swoich pieniedzy. Sprzedajacy jest bardzo bezczelny i smieje mi sie w twarz. Twierdzi, ze moge ponownie zalozyc simlocka w jakims komisie i wtedy oddac go na gwarancje. Oczywiscie on by nie placil nic za ta operacje. Zaplacilbym podwojnie za zalozenie, a pozniej ponowne zdjecie simlocka ;/ Co wydaje mi sie kpina ;/ Nie mam juz telefonu praktycznie od miesiaca i zaczyna mnieto denerwowac !!! Co mogewtakiej sytuacji zrobić ? Juz napisalem do ALLEGRO ... aleco oni w takiej sytuacji moga ? Przeciez sprzedawca z gory zaklada ze nie przyjmie reklamacji ;/ To osoba prywatna . Acha mam zamiar isc na policje ... ale co mam im zglosic ?

Gość prawo mowi
ze kazdy ma prawo do reklamacji, kazdy prawnik ci to powie

Gość asjaidhsf
No wiem, ze mam prawo ... tylko sprzedawca z gory mi mowi ze jak odesletelefon nie przyjmie go ;/ Mam zamiar isc na policje, tylko co mam im tam zglosic ? Oszustwo ? Co stanie sie wtedy z tymtelefonem ? Policjami go wezmiejako dowod ? W ogole nie wiem jak sie zachowac w tej sytuacji ;/

nalegaj na allegro, zeby zagrozili mu zawieszeniem konta kupiłeś w opcji licytacja czy kup teraz?

Gość nie słyszałaś
idz na policje,powiedz co i jak a oni już będą wiedzieli pod co to podpiąć. Podaj nam nika tego pana ku przestrodze

Gość asjaidhsf
Na ALLEGROzglaszalem ale niestety olali mnie ... to znaczy kazali mi zglosic to na policje...ostrzezenia mu nie wyslali ;/

Gość prawo mowi
napisz mu maila, sugerujac ze zglosisz sie do rzecznika praw konsumenta a on juz bedzie wiedzial co z ta sprawa zrobic

na policje podaj tego oszusta i zanies rowniez informacje, ktora wyslali ci z allegro, moze i tym policja sie zainteresuje. w koncu to przyzwolenie do popelniania przestepstwa

Gość mojego męża jakiś bydlak
z Allegro też oszukał. Wcisnął całkiem nie nadające się felgi wraz z oponami. Opony owszem miały spory bieżnik ale były po bokach uszkodzone i nic z nimi nie dało rady zrobić - tylko wyrzucić. Felgi za dodatkową opłatą zostały naprawione w warsztacie. Ten gnuj który nas oszukał też udawał cwaniaka. Mąż nawet mu nie wystawił negatywa, bo tamten powiedział, że zrobi to samo dla mojego męża, choć an w niczym nie zawinił tylko został przez tego śmiecia oszukany... Ogólnie to bardzo dużo korzystamy z Allegro i tylko raz trafiliśmy na taką świnię!

jak nic nie zrobisz, to ten oszust bedzie dalej naciagal ludzi. poza tym skontaktuj sie koniecznie z allegro, bo oni powaznie "ulatwiaja" zycie oszustom, a to jest karalne!!

Gość mojego męża jakiś bydlak
Przepraszam , 2 razy. Bo kiedyś kupił hurtowe opakowanie prezerwatyw i okazało się, że wszystkie jakoś strasznie śmierdza gównem. W szambie je ten oszust trzymał czy co?

Najpierw wystosuj \"odpowiedni\" mail do tego osobnika - wspominajac w nim o konsekwencjach, tj. allegro, policja, rzecznik praw konsumenta(tak? ;) ) ... jak gosc bedzie sie upieral. To w nastepnym mail\'u poinformuj go, ze zglosiles sprawe na policje i na allegro. Mozna tez nadmienic, ze wpadniesz ktoregos dnia z kolegami pod wskazany adres :D.