Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarina moja....

Płec dziecka - radosc czy rozczarowanie?

Polecane posty

Gość katarina moja....

Kochane czy kiedykolwiek czułyscie rozczarowanie płcia malenstwa?szczególnie przy drugim lub trzecimdziecku tej samej płci?Bo ja mam 3 letnia córke,jestem w 4 miesiacu ciąży i marze o synku...czy któras tez tak miała?Dodam ze gdybym miała drugą dziewczynke to fajnie ale jednak byłby mały zal w sercu....

Gość _megi_22
jestem w podobnej sytuacji... mam 15miesiecznego synka i obecnie jestem w 20 tc. Z ostatniego usg wynika ze niby ma byc dziewczynka ale nie jestem w 100% tego pewna. Jednak nie przywiazuje do tego zbytniej uwagi gdyz bylabym rownie zadowolona gdyby okazalo sie ze to chlopczyk ;D

Gość katarina moja....
Megi a tak na serio - nie poczujesz zalu jak bedzie drugi syn?

Gość Mnie będzie
Nie wiem co będzie, gdy okaże się, że będzie syn. niby nic, a jednak chyba coś. Tak bardzo... strasznie chcę dziewczynkę. NA PEWNO będę kochać, cokolwiek się urodzi - ale nie mam pojęcia, czy ucieszę się z syna po USG i stwierdzeniu pci męskiej tak, jak cieszyłabym się z dziewuszki.

Ja mam 2,5 letnią dziewczynke i teraz jestem w 25 tyg. ciązy Będzie 2 dziewczynka, ja się strasznie cieszę za to mąż niby się cieszy ale ja widze lekkie rozczarowanie, mam nadzieje ze nie chce tego chłopca za wszelką cenę bo ja nie chcę 3 dziecka:)

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnooooooooooo
przy drugiej ciąży nie pytałam,żeby się nie rozczarować ale po porodzie byłam troszkę zawiedziona że i tym razem nie mam upragnionej córci.Cieszyłam się ,że synuś zdrowy ale było mi przykro ponieważ rodzinka nie ukrywała rozczarowania.

Pierwsza była córcia cieszyłam się bardzo, bo właśnie tak planowałam, drugiego chciałam syna i też tak się stało :) Mam i upragnioną córkę i upragnionego syna.

Gość aparat
Całą ciąże mówili mi że bedzie dziewczynka(mam juz syna).Moja radość była ogromna do momentu jak w 33tc lekarz potwierdził jajeczka.Byłam rozczarowana,ale cóz..........urodziłam córke.Więc jednak udało sie

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnooooooooooo
Gdybym miała pewność ,że uda nam się :zmajstrować"dziewczynkę nie wachałabym się ,żeby mieć 3dziecko.

Gość katarina moja....
no i jak kobitki poradziłyscie sobie z tym małym rozczarowaniem?Dlugo wam było zal?Bo wiadomo ze kazdy chce zeby było zdrowe,ale serca sie nie oszuka...

Bałam się tego rozczarowania, dlatego tak bardzo mocno chciałam dziewczynkę pierwszą, bo gdyby był chłopiec, to nie wiem czy zdecydowałabym się na drugie.

Absolutnie nie martw się o to, bo jak się maleństwo pojawia to jest niezastąpione i nie ma żalu. Przynajmniej ja nie miałam nic przeciwko trzeciej córce :). Teraz oczekuję czwartego dziecka i mam imię wybrane (Kalina). Mąż nada imię jeżeli będzie syn.

Gość mam 5 chłopców
pierwszy był wyczekiwany syn drugi syn też było ok trzecie dziecko chcieliśmy koniecznie dziewczynkę - nie wyszło próbowaliśmy jeszcze dwa razy :D i za każdym razdem chłopak

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnooooooooooo
A właśnie ,że jest żal przynajmniej u mnie i to od 8lat.

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnooooooooooo
Oczywiście kocham synów ale marzenia o córci podświadomie się pojawiają.

Gość mam 5 chłopców
po piątej dziewczynce przestaną się pojawiać :D Serio :D

Mamo 5 chlopcow bardzo spodobala mi sie twoja wypowiedz :D:D:D:D Ja tez bym chcialą teraz synka... z jednej strono bym chciala a z 2 sie obawiam ze sobie nie poradze... mam same siostry , niby jakis kuzynów mam ale szczerze to nie mam pojecia o tym jak wychowac chlopca :) Nawet nie mam na to pomyslu... byloby to dla mnie wyzwanie, ale wiem ze jesli sie urodzi dziewczynka to bede miala w domku dwie sliczne kochane królewny :D:D Obojetne co bedzie byleby tylko bylo zdrowe!

bardzo pragnelam dziewczynki, wszyscy na okolo mowili ze to na pewno bedzie dziewczynka, w zasadzie to sama w to wierzylam, a tu bach na usg gin mowi ze to chlopak, nie moglam dojsc do siebie (ale bez przesady :) ) a teraz jestem najszczesliwsza na swiecie jak patrze na mojego krolewicza :) no aleto moje pierwsze dziecko

nnnnnnnooooooooo ALE przecież masz szanse :) !!! Ja starałam się, żeby drugie dziecko było synem i niestety ;). Trzecia była wpadka, chcieliśmy się starać po 4 latach od drugiej, ale przyszło szybciej i wyszła trzecia córa. Teraz znowu staranka na syna, ale coś mi się wydaje, że mąż jednak ma same x w nasieniu ;). Poza tym o czwarte musieliśmy się mocniej postarać, bo pół roku bez zabezpieczeń i NIC, dopiero testy owulacyjne pomogły. OBY tylko zdrowe dziecko było, reszta nieistotna. Mam doświadczenie w córach, więc nic się nie martwię Syn by był wspaniałym darem dla męża, ale czy będę potrafiła sobie dać radę z malutkim mężczyzną? Zobaczymy co los przyniesie.

Gość zona araba
ja dlugo nie wiedziala, co bedziemy mieli....tak szczerze bylo mi to tez obojetne, bo to pierwsze dziecko, wiec bardziej obawialam sie czy bedzie zdrowe itd....jak lekarka powiedziala mi ze bedzie dziewczynka to bardzo sie ucieszylam..na chlopca tez pewnie bym sie cieszyla...ale moj maz ...niby sie cieszyl..ale widzialam, ze chcial chlopca....jest arabem i u nich syn musi byc....ale mnie bylo to obojetne....po tygodniu mial jakis klik w glowie;) i oszalal na punkcie naszej malej....stwierdzili, ze lepiej miec przynajmniej jedna corke, bo kto nas bedzie na starosc odwiedzal i sie nami opiekowal ....powiedzialam mu, ze moze to nawet syn robic, to zalezy jak go wychowamy....dodam tylko, ze zamierzamy miec wiecej dzieci...

My z meżem bardzo marzyliśmy o córeczce z tego wzgledu ze on ma już 2 synów. On chciał bo niemaiła a ja chciałam bo chciałam mu sprawić Radośc. 3 uswg potwierdziły córeczke . Na porodówce (cesarskie ciecei) Anasteziolog mnie pyta co chcaialbym ja ze dziewczynke a on mi mówi ze mam chłopca.. powiem wam ze takie roszczrowanie przeszło przeemnie ze szok... ale jak mi go pokazali i pozwolili ucałować w czółko.. to już wszytko mineło i nieżałuje :) wazne ze jest jak narazie zdrwoiutki:) Czasami myśle że Bozia wolała mnie rozczarowac i dać zrowego chłopca niż spełnić meżyczeniei dać chorą dziewczyunke. Widocznie tak miałao być. Pozdrawiam

Mam rocznego synka teraz jestem w 8 tc ciazy i beda blizniaki...rodzinne marzy sie parka czyli chlopak i dziewczynka i powiem,ze to jeste najbezpieczniejsze rozwiazanie jak bedzie 2 chlopakow to mezowi jajka utne:) a jak 2 dziewcyznki...za duzo szczescie...ale nie twierdze,ze nie bede lekko rozczarowana przy 3 chlopakach...:)

kotka gratuluje :D:D powiedz mi kiedy sie dowiedzialąs ze to blizniaki? Ja to bym chyba nie chciala i sie troche boje tych blizniaków :D:D:D

Mam chłopców wspaniałych-za kazdym razem cieszyłam sie jak tylko ich zobaczyłam:) Nie wyobrażam sobie inaczej:) Kootka-a ja zawsze marzyłam o chłopcach bliżniakach:)superrrr

Gość katarina moja...
wiem że cięzko sie tak przyznac żę jakies tam rozczarowanie w sercu nosimy lub nosic bedziemy,bo tu na kafe rózni są ludzie...bałam sie ze po załozeniu tego tematu ludzie mnie zjedzą ze co za matka jestem ze zamiast liczyc na zdrowe to licze na odmienna płec...ale matka tez człowiek-ma swoje serce,uczucia i jakies pragnienia zwiazane z dziecmi...a wiadomo ze lepiej piecioro zdrowych jesdnakowej płci niz jesdno chore.

Mam 8 l corke maz z poprzedniego malzenstwa tez ma 8l corke i teraz spodziewamy sie syna.Powiem ci szczerze ze ulzylo mi bo widzialam jak maz pragnie syna zreszta ja tez chcialam:)

Gość nie chcę Cię martwić Kotka

Gość nie chcę Cię martwić Kotka
ale przy takiej wczesnej ciąży bardzo często bliźniaki okazują się jednym dzieckiem potem

Gość a odnośnie płci
to będę się cieszyła jak będzie cokolwiek. byle zdrowe. martwie sie o to kazdego dnia