Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarina moja....

Płec dziecka - radosc czy rozczarowanie?

Polecane posty

Gość wydaje mi się
to dziwne, że w dalszym ciągu lekarze popełniają takie pomyłki. Mój lekarz dysponuje bardzo dobrym sprzętem, nigdy nie mówi matce płci jeśli nie jest pewny na 100%. Mnie jak powiedział płeć- od razu wpisał w kartę ciąży, wykonał zdjęcie siusiaka i powiedział, że na pewno nie może być mowy o pomyłce. :-) Uważam, że wszelkie rozczarowania biorą się z pychy lekarzy, którzy zgadują płeć i mącą kobietom w głowach. Jeśli nie widać dokładnie to po co w ogóle cokolwiek mówić. A już w ogóle dziwi mnie, że na połówkowym ktoś się tak pomylił! Ja na połówkowym widziałam każdy jego narząd prześwietlony na wskroś - lekarz dokładnie wszystko mi pokazał i wytłumaczył. Widziałam jego gałkę oczną - jak obraca nią na boki :-) I jak tu ominąć siusiaka? Albo jego brak?

Gość marciii
A u mnie najpierw miał być syn, tak jak oboje bardzo chcieliśmy. Bardzo się cieszyliśmy, mąż był taki dumny, ja szczęśliwa. W rodzinie i wśród znajomych same dziewczynki... Coś by się nam w końcu udało. A teraz już wiem na pewno, że to dziewczynka i jestem POTWORNIE ROZCZAROWANA. Poryczałam się i mam pretensję do lekarza. Możecie sobie mówić, że jestem popaprana, miałam trudny kontakt z matką i nie chciałabym tego dla mojego dziecka. Pewnie mi to przejdzie, ale teraz mam totalnego doła, okropną niechęć do życia, normalną depresję. I świadomość, że on też jest rozczarowany i zły. Nie umiem sobie z tym poradzić.

Gość ja chyba tez
nastawilam sie ze bedzie chlopiec. nawet cyganka nam wrozyla chlopca w podrozy poslubnej, a na usg lekarz powiedzial ze dziewczynka,100%!!!!!!a jak sie urodzi chlopiec?znow sie rozczaruje bo juz sie pogodze

Gość ja chyba tez

U mnie na drugim usg lekarz powiedział że na 90% będzie dziewczynka już przyzwyczaiłam się do tej mysli no i oczywiście ucieszyłam się mam dwie kuzynki które niedawno urodziły dziewczynki i będę miała po nich ciuszki. Mój mąż mówił że on ma jeszcze 10% nadziei że to będzie synek no i na następnym usg inny lekarz przekazał mi że to chłopiec a ja po porostu byłam w szoku. Czuje się jakbym miała tą dziewczynke i teraz ją straciła to dziwne uczucie. Oczywiscię będę kochać syna tak jak córkę ale głupie jest to że przecież tamto miało być 90% a to przecież dużo prawda?? No nie wiem chyba dowiem się na 100% jak urodze bo na usg juz się zawiodłam :(

Gość lakkkio
mam trzy dziewczyny, dla mnie radość, dla męża dramat

Gość malinowa dziewczyna
Ja marzę o córce. Syna już mam. W 18 tc lekarz powiedział CHYBA dziewczynka. W 22 tc inny lekarz robił mi usg 4d (połówkowe) i powiedział, że dziewczyna bo nawet układ kostny na to wskazuje i między nogami zdecydowanie pusto. Mimo to boję się cieszyć bo mam niejasne przeczucie, że jeszcze mnie to dziecko w brzuchu zaskoczy...

tak lepiej sie nie nastawiac gdybym wiedział że tak bedzie to by było inaczej no ale myślałam żę 90% to dużo no ale cóż

Gość gość
A ja jestem bardzo rozczarowana. Mam pierwszego synka i nie zamienilabym go na żadną dziewczynke. Teraz jestem w drugiej ciązy i naq początku lekarz powiedział mi ze dziewczynka a potem na dalszych badanich okazało sie ze jednak chłopiec. Czuje wielki ból, smutek. Marzyłam o córeczce, cieszyłam sie nia przez 3 tygodnie. Teraz nie moge sobie sama ze soba poradzić w pogodzeniu sie ze drugi bedzie syn. Dziecko nie jest niczemu winne ale mam do siebie wstręt i nic mnie nie cieszy, nie mam ochoty i chęci do zycia...co robić, nie wiem czy kiedykolwiek sie z tym pogodze a z drugiej strony nie chce krzywdzić bliskich, a niestety w tym momencie to czynie. Pomocy!!!

Gość gość
mam to samo, w 17 tyg pokazali mi syna a teraz na genetycznym córke, nie moge w to uwierzyć, jest mi źle