Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIŚKA................

CZY 7 MIES. DZIECKO WAS SŁUCHA MAM PROBLEM POMOCY!!!!!!!!

Polecane posty

Gość MIŚKA................

WITAM WSZYSTKIE MAMY Mam wielką prośbe powiedzcie mi kobietki czy wasze 7 miesięczne bobasy zwracają uwage na to co do nich mówicie ..... mój syn niechce mnie słuchać mamy w zasięgu koło lóżka na którym śpimy wtyczke w prądzie i mały zawsze łapie za kabel ale zawsze zwracam uwage próbowałam mu wytłumaczyć że nie można bo coś może się stać ale na nic moje uwagi nie raz próbowałam dać po łapkach delikatnie myślałam że przestanie ale to też na nic popłacze gdy poniose głos ale nic z tego !!! boję się że w przyszłości może być gorzej i będzie jeszcze trudniej może robie coś nie tak mam obawe że żle zaczynam pomożecie mi ???? Z GÓRY DZIĘKUJE ...POZDRAWIAM PA

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa
Hej, moj brzdac tez ma 7 miesiecy i nawet bym nie pomyslala zeby mnie sluchal, nie sadze ze jest nieusluchany tylko jeszcze zbyt wczesnie na posluszenstwo. Mysle ze w tym wieku potrzeba odkrywania jest bardzo silna, jak nigdy pozniej, maluch nie rozumie dlaczego zabierasz mu raczki od tego wspanialego kabla, ktory przeciez mozna ciagnac a to swietna zabawa! Moj maly tez uwielbia kable, przyrzady, staram sie mu poprostu ograniczac dostep do tych rzeczy, proponuje mu inne zabawki, bezpieczne przyrzady

o rany moja ma 9 miesiecy a nie slucha :) mowie cos to patrzy na mnie i sie usmiecha ale gdzie tam by cos wykonała... osiolek malutki :D:D Mysle ze jeszcze za mała na takie wykonywanie poleceń ..:)

Gość MIŚKA.........................
DZIĘKUJE za odpowiedz no wyobraż sobie że ma pełno innych zabawek ale kabal jest zakrywany no cóż po jakimś czasie znudzą się zabawki i mały spryciaż przypomni sobie że niedaleko jest to coś.........świetny kabel i heja!!!! a co tam..... oki dzięki :D

Misiu przyzwyczajaj sie do tego ze to co zakazane jest najfajniesza zabawką :) kable są 100 razy lepsze niz misie i grzechotki :D:D

fajnie że odpowiadacie dziękuje wam bardzo ale jak wyłącze z kątaktu no to niebęde miała wtedy dostępu aby sie z wami komunikować :D:D bo to właśnie od kaputera

Gość marchwiaczek
Mój też ma 7 miesięcy i jego ulubioną zabawką są GUZICZKI pilot, klawiatura nieważne, ważne są GUZICZKI!!!!! i pies... ja nauczyłam się wykorzystywać te przedmioty i psa do ćwiczeń ruchowych :)... Mały uczy się siadać to tak kombinuje żeby dostac celu, nauczył się już pełzać itd.

hej marchwiaczek tak to prawda mój maluda też jak sie podnosi to tylko aby złapać za coś i hyc do góry.... ale on już staje na nogi i to zaczeło robić się niebezpieczne bo ma juz łużeczko obniżone na sam dół.... szybko zaczął wstawać i to niespadzianka idzie mu bardzo dobrze sam wstanie sobie w łużeczku i potem trzyma sie szczebelków i strasznie krzyczy i kwiczy z radochy bo wtedy wszyscy zwracaja uwagę i to mu pasi:D

Gość marchwiaczek
No to pięknie, mam leniwca w domku hehehe, on nawet jeszcze nie siada. Niedawno sąsiadka poradziła mi, żebym go w półleżącej pozycji kładła, bo ja oczywiście na płasko jak lekarz zlecił ... i od tyg. jak go tak kładę dopiero zaczął się podnosić. jej ale nie wyobrażam go sobie stojącego, przecież to takie maleństwo... :)

tak marchwiaczek masz racje to maleństwo ale mój mały jest silny od samego początku bardzo szybko rwał sie do siadania gdy miał 4 miesiące juz na dzień dzisiejszy jak leży zemną w łużku to sam usiądzie z płaskiej pozycji złapie się czegoś i heja a jak zrobie go na puł płasko to wogule tak nieulezy odrazu siada.....ja nawet byłam u swoego pediatry bo niewierzyłam w to co on robi ale niekazali mi sie przejmować bo przecież on sam to wszystko zaczął robić a nie ja go np.stawiałam i kazałam stać bo wtedy to byłoby wymuszone a tak nie było on sam pewnego dnia stanął w łużeczku na nóżki...a jeszcze co do ząbków to pierwszego miał jak skączył jakieś 3 miesiące.......:D dobre nie!!

Gość TAK TO TYLKO .......
teraz powinnaś być dumna z niego autorko gratuluje tak wspaniałego synka ..moje dzieci bardzo pużno zaczęły wstawać raczkować i siadać a ząbki wychodziły im dopiero jak miały 9 miesięcy skączone ale wtedy szedł jeden po drugim ściskam mocno ciebie i synk....

Gość czyja Monia
skączone??? skączył???? skąd bierzecie takie slownictwo, "mamy"? :O

Gość czyja Monia
o "wogule" lub "łużeczko" nawet nie muszę pytać :O

Gość miki mause
mój sam wyciaga wtyczki i łąduje je do buzi i z powroteem do kontaktu i gdyby nie zaślepki to podłączałby na okrągło, uważam na wszystkie wtyczki by wyłączać przed nim, bo kiedyś gdy wyciagnęłam z pradu i miałąm wilgotne palce po myciu to mnie lekko kopnęło, wiec miej sie na bacznosci mój już teraz na wrazaj pędzi dalej i się cieszy bo wie że zaraz go dogonie i i tak zabiorę z niedozwolonego miejsca:) smyk

Gość miki mause
marchwiaczek to maleństwo jeżdzi mi naodkurzaczu gdy odkurzam i reguluje ssanie:), przełącza programy świadomie, sprzata razem ze mna, razem sie czeszemy:) każdy swoje włosy oczywiście:), robi inwenture w swoich rzeczach, baaaardzo dokładną, uwielbia stać w oknie balkonowym iiiiiii tysiąc innych rzeczy, talent

Na słuchanie mamy przyjdzie jeszcze czas :D Przecież Twój maluch jest za mały by mógł zrozumieć że grozi jemu niebezpeiczeństwo! Mój ma przeszło 2 lata-jak coś robi źle to odrazu reaguje(tłumacze) on niby wie ale w ciągu dnia znów zapomina.Wiec spokojnie droga mamo :D