Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marietta_24

Kara za palenie Kto za a kto przeciw?

Polecane posty

Gość Marietta_24

Jestem osoba niepalącą, chociaz w niektórych okolicznościach biernym (niestety) palaczem. W domu pali mama. A w pracy na korytarzu czuć ten okropny dym. Na ulicy na przystanku.... Nie ma nic gorszego jak mijasz się z osobą paląca i ten dym prosto w twarz - zgroza!!! Wiecie co jest nadzieja jednak:)) wczoraj się mile zszokowalam: dziewczyna (ok.25 lata) na przystanku zapytała kobietę obok czy może sobie zapalić i czy to jej nie będzie przeszkadzać?:) Ta odparła że nie. Czasem warto byc kulturalnym - to miłe jak ktoś szanuje czyjeś zdrowie. Swoja drogą to nie rozumiem jak można palić, tracić zdrowie swoje i bliskich i pieniądze. Naprawdę dziwie się jak można miec tak słabą wolę i poddawać się takiemu nałogowi. Piszcie jakie macie zdanie. Pozdrawiam

Gość kaletiuwsz doświadczon
Uwielbiam palące kobiety!

Gość czapka z bablem
mamy zdanie ze to nasza sprawa czy sie trujemy :o

Gość aldkj67hn
idz na topic o ciezkich chorobach

Gość chyba nikt cik nie
przeciw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Też mi pomysl. A może kara za picie piwa- bo nie znoszę tego zapachu. :) Chory pomysl. Fobie się leczy.

temat wałkowany milion razy :o ich pieniądze ich zdrowie , nie wnikaj. Alkohol szkodzi ,narkotyki szkodzą, jedzenie wysoko przetworzonej żywności szkodzi , wszystko szkodzi :o

Gość czapka z bablem
wlasnie..zarcie tez jest szkodliwe jestem za karaniem tucznikow :P

Gość Marietta_24
Jokasta, to nie chodzi o piwo.... dym papierosowy to nie tylko zapach, ale np. w moim przypadku również podrażnione oczy :(( Co byś zrobiła gdyby ktoś zapytał Cie grzecznie czy mogłabyś przestać albo odejść na bok z papierosem. Nigdy tego nie robiłam ale załóżmy...???

Gość chyba nikt cik nie
niedlugo tak jak wstanach zrobia dowody na chip, zabronia wszystkiego wielka mi demokracj:o:o po prosty panstwo chce sie wzbogacic na mandatach dodatkowych a wiadomo ze takie poleca :o:o

Gość mnfnvjnfv
zgodzę się z autorką. Nie obchodzi mnie co ktoś robi ze swoim zdrowiem, mam to kompletnie gdzieś, jak chce palić, mieć żółte zęby i paznokcie, nieświerzy oddech, ciagły obrzydliwy kaszel a w końcu wyciągnąć kopyta na raka płuc to mnie to naprawdę nie interesuje. Ale dlaczego do cholery ja mam to wąchać? dlaczego ktoś robi zamach na moje zdrowie paląc przy mnie? jak chce się truc to niech to robi w samotnosći a nie zatruwa wszystkich wokół:o

Gość coraz mądrzejsza
a mnie najbardziej szkodzi czytanie głupot. juz czuje się chora, a ledwie tu weszłam autorko

Gość czapka z bablem
samochody tez robia zamach na twoje zdrowie jestem za zakazem poruszania sie samochodow w moim miescie !

Gość mnfnvjnfv
czy wy na serio nie widzicie różnicy czy tylko udajecie mało rozumnych?:o

Gość demokracja to nie tylko
przywilej osób palących - ja nie chcę być biernym palaczem. Zdrowie palaczy g.. mnie obchodzi, ale moje własne i owszem. I w tym cały problem - palacze chcą wolności dla swoich wyborób, niep[alącym nie pozostawiając właściwie żadnego wyjści - chyba że siedzenie w domu ( o ile mamy szczęście i w domu nikt nie pali.) Czy to tak ciężko zrozumieć?

palenie to trucie nie tylko siebie ale i innych osób w końcu musi być całkowicie zakazane tam gdzie przypadkowa osoba byłaby narażona to pewnik

Gość mnfnvjnfv
jeszcze nie słyszałam, zeby ktoś umarł z powodu spalin:o

Gość czapka z bablem
ja widze i jak jaram na przystanku to odchodze dalej :) rozumiem tych co nie pala ale wprowadzenie calkowietego zakazu to juz lekka przesada :o

Gość Marietta_24
coraz mądrzejsza, zobaczymy czy to będą takie głupoty jak dotknie Cie ta sprawa osobiście?? Ja pytam tylko o Wasze odczucia w tej sprawie. Wiem, że osoba paląca sama musi chcieć rzucić palić i być konsekwentną. Nie chce tutaj nikogo namawiać do rzucania, to nie moja sprawa. Tylko o to żeby szanować druga osobęi miała świadomość tego że komuś może to b. przeszkadzać.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaah
czapka z bablem ---> Wlasnie - wasza sprawa czy sie trujecie. Nic mnie to nie obchodzi :P Ale czemu trujecie innych :O

"mnie nie przeszkadza a wszelkie zakazy to zamach na wolność i demokracje" autor cytatu nie rozumie co to jest wolność i demokracja zakazy wprowadzane w takim ustroju mają cel bronić innych wolności i tak na przykład uznaje się że wolność zapalenia papierosa w miejscu publicznym musi ustąpić wolności od raka na skutek tego że ktoś pali i wolności niewdychania smrodu papierosa

Nie mylcie kultury osobistej z pogwalceniem wolności innych. To znaczna rożnica. Nie powinno się wprowadzać takich zakazow, a każdy palacz i niepalacz powinien wykazywać się kulturą osobistą i nie narazać innych.

Gość autorko w jakim mieście
mieszkasz ?

u nas w mieście Straż Miejska poluje na palących na przystankach zauważyłam że od tego czasu o wiele przyjemniej czeka się na przystanku i nawet do kosza na śmieci można podejść żeby coś wyrzucić, bo nie jest okupowany przez zgraję smrodziarzy (swoją drogą żeby robić koło siebie taki smród to nie ma precedensu... tylko bezdomni podobnie cuchną no ale oni mają taki pomysł na przetrwanie)

Gość mnfnvjnfv
jestem za tym, zeby w pubach, restauracjach i innych tego typu miejscach były sale dla palących i niepalących, za tym, zeby w szkołach były palarnie, zeby nikt nie palił na korytarzu czy w wc, bo nie chcę wychodzić z kibla śmierdząca dymem:o

Gość czapka z bablem
[zauważyłam że od tego czasu o wiele przyjemniej czeka się na przystanku i nawet do kosza na śmieci można podejść żeby coś wyrzucić, bo nie jest okupowany przez zgraję smrodziarzy] no popatrz...co za bydlo!! zeby pety do smietnika wrzucac :o

Gość Marietta_24
To chyba nie ma znaczenia w jakim mieście, prawda? Myślę że taki problem jest wszędzie. Niezależnie od położenia geograficznego. A tak swoją droga to bodajże we wtorek wsiadłam do windy i co??? oczywiście dym i straszny zapach:((( Nawet jechał tez sąsiad i mówi: że zadymione"naszczęście rzuciłem:)) jak mnie lekarz w szpitalu wystraszył i dodał że z tym rzucaniem to kobietki mają gorzej.

Marietta zajmij sie najpierw swoją mamą :P bo o wiele bardziej truje Cię ona paląc w mieszkaniu niż osoba, która zapali na przystanku - na świeżym powietrzu tego dymu prawie w ogóle sie nie nawdychasz :P