Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rutter

sciagacie buty jak jestescie w gosciach?

Polecane posty

Gość rutter

mam dylemat-jakie zachowanie jest właściwe? 1.sciagam i podczas np.uroczystej kolacji u znajomych do ładnej wieczorowej sukienki lub garnituru dostaje babosze,albo marzne boso 2.nie sciagam-ale wtedy mam poczucie,ze niszcze prace gospodarzy,ktorzy pastowali podłogi lub odkurzali dywany. Czy w ogoole kultualne jest pytanie sie:moge zostac w butach?bo kolezanka zawsze przygotowuje przed przyjsciem gosci tyle par kapci ilu gosci sie spodziewa.

Gość ale jakie dane
niby kulturalnie jest nie sciagac (mowa oczywiscie o oficjalnych wizytac - uroczystosc jakas) Na zwykle wizyty (na takie tylko chodzilam) zawsze sciagam. Czasem laze z wlasnymi kapciami :D

Gość rutter
ze co?z własnymi?bo jedna kolezanka mojej kolezanki:) zakupiła w szpitalu ochraniacze na obuwie(sic!) i jak tylko widziała,ze ktos nie zamierza rozebrac sie z butow to ostentacyjnie proponowała-to chociaz te worki nałóż...

Gość rutter
ja np. każe gosciom zakładac maski na twarz by mi prądkow i zarazków w moim mieszkanku nie zainstalowali.

Gość a wlasnie ze powinno

Gość No właśnie nigdy nie powinno
sie pytać gospodarzy czy mam zdjąć czy zostać w butach..:O to po prostu gafa...ale jednocześnie bezczelne i świadczace o braku kultury jest wymaganie od kogoś aby zdjął buty alboproponowac mu jakieś stare kapcie,w których latają inni goście ... Jednoczesnie sami także musimy zwrócic uwage aby po prosty nie zabrudzić gospodarzom dywanu,dokładnie wycierajmy buty i po sprawie... Ja jak jestem u dobrych znajomych to po prostu latam boso a jak gdzies oficjalnie to nie ściagam butów...Po prostu nie wyobrażam sobie abym miała zakladać jakies cudze kapcie na nogiiii....BRRRRR

Gość nfvjkdsfb
nie wyobrażam sobie, żeby goscie mieli przyjsć do mnie w taką pogodę i wepchnąc się w mokrych, zabłoconych butach na mój kremowy dywan:o

Gość jasne to wlazisz w buciorach
blocisz itp a przy tym nogi ci sie poca a fee

Gość dla mnie to jest buractwo
i wiesniactwo-oczekiwanie od gosci, ze maja sciagac buty, u mnie nikt gosciom nie kaze sciagac butow, w koncu kurw sa odkurzacze prawda?????

Gość jasne i zapraszam znajomych
po to zeby potem czyscic dywan:o

Gość powinno sie sciagac buty
sam od siebie

Gość mimitu
Jeżeli jest to luźna impreza to należy zdjąć buty, natomiast jeżeli jesteśmy ubrani w wieczorowe eleganckie stroje to niekoniecznie. A prawda jest taka, że kulturalny człowiek dostosowuje się do obyczajów panujących w domu. Jeżeli gospodarze życza sobie aby zdjąc buty powinniśmy się do tego dostosować no chyba, że ktoś jest niewychowanym głupcem jak chinka :D.

Gość nfvjkdsfb
jak idę w gości zawsze ściągam buty. Jak jest jakaś impreza oficjalna u kogoś w domu to biorę drugie buty na obcasie i zmieniam na miejscu:)

Gość No właśnie nigdy nie powinno
PRAWDA -WYCIERAJMY DOKŁADNIE BUTY bo widze,że tu sa tacy którzy nie potrafia tego robic ...:O

Gość dla mnie to jest buractwo
hahah a w ogole oczekiwanie ze ktos bedzie sciagal buty dopasowane do wieczorowej sukni i bambosze jakies zakladal-ech sloma sloma sloma z butow gospodarzom wystaje.

Gość nfvjkdsfb
tak i na pewno odkurzaczem pozbędziesz się błota:o

Gość tylko kto wyrzadza
oficjalne imprezy w domu :o to dopiero wiocha

Gość haha ubierasz suknie
zeby siedziec w domu na kanpie ohh i te buty mi tak potrzebne :o

Przestań mnie obrażać kretynie. jeśli nie znasz zasad savoir vivre to nie wypowiadaj się. Oczywiście, ze nie należy zdejmować butów. Jak wygląda facet w garniturze i skarpetkach bądź kobieta w kostiumie z bosymi nogami?

Gość tylko powiedz mi co to za
oficjalnosc w domu buehehe

Gość taa... ściąganie butów
to jest PRAWDZIWA WIOCHA - w poradnikach dobrego wychowania (radze poczytać) jest jak byk: obciach i już !nie ma ściagania butów ani zwracania uwagi innym aby zdjęli...WYCIERACZKI mają wszyscy

Gość nfvjkdsfb
nie wszyscy np na sylwestra chodzą na sale, niektórzy bawią się w domu. Jeśli myslisz że to wiocha to wybacz:o

Gość no tak to naprawde oficjalna
impreza :D

jeżeli ktoś ma jeden pokój w którym jest wszystko czyli sypialnia, salon, biurko i nie ma gdzie nóg rozprostować to wiadomo, ze nie zaprasza do domu gości bo trochę obciach ale, ze nie każdy tak mieszka to nie widzę nic dziwnego w półoficjalnych przyjęciach w domu.

wyrzadzic to mozna krzywde tobie za takie ograniiczone horyzonty.Impreze sie urzadza.