Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa

co sadzicie na ten temat....

Polecane posty

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa

Moj brzdac ma 7 miesiecy, zawasze zasypial ze smokiem,ostatni miesiac byl tragiczny jesli chodzi o nocki. od 20 do 22 potrafil obudzic sie z 5 razy bo wypluwal go i chcial go z powrotem wiec musialam do niego latac, w nocy tez ze 4 razy o smoka sie dopominal. Przeczytalam madra ksiazke ze najlepiej dziecko spi bez zadnych pomocy. Sprobowalam wczoraj, troche poplakal (ok 3 min z przerwami) i zasnal, pierwszy raz przespal cala noc! Dzis tez sprobowalam, poplakal, pare razy do niego poszlam i zasnal. Niby dobrze, tesciowa zas mowi ze dzieciom ktorym za wczesnie zabiera sie smoka sa bardziej nerwowe (tak bylo z jej synem). I badz tu madra, jakies opinie? Dodam ze nie chce na zawsze mu zabrac, ale tylko wieczorem i w nocy, w dzien niech sobie sysa :)

jak synek nie potzrebuje smoczka to mu nie dawaj!! bez sensu wciskac dziecku gume do bizu na sile. Moja ma smoczka w lozeczku jak chce to sama sobie wklada ale zauwazylam ze nieczesto go durda- tylko wtedy jak ja swedza dziaselka- uzywa go jako gryzaczka... prawda jest taka ze smoczek jest dla NOWORODKÓW zeby pomóc poradzic im sobie z silnym odruchem ssania... starsze dzieci w zasadzie go niepotrzebuja to juz takie przyzwyczajenie i wiecej szkody niz pożytku z niego. jak maluszek potrafi zasnac bez smoczka to schowaj smoczek :)

Dokładnie,jeżeli przestanie wołac to w ogóle nie dawaj.Nawet w ciągu dnia.Nie raz czytamy jak to mama nie może odzwyczaić 3 latka od smoczka.

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa
Tzn. jak na dzis to najchetniej zasypialby sobie ze smoczkiem tylko ze mowie wam te nocki i wieczory to katorga, mysle ze bardziej dla niego nawet niz dla mnie. Wyczytalam ze jak bobaska sie odzwyczai od smoczka (a z kikumiesiecznym to trwa tylko ok 3 dni) to potem maluch nie ma takich problemow ze jak sie lekko przebudzi to muuuusi miec go bo inaczej nie zasnie. Ale dziekuje za opinie, mysle ze skorzystam z rad i pociagne te pare. Dobrze ze tylko w zasadzie poplakuje sobie bo by mi serce peklo :)

mamusiu a moze mu poprostu zabki wychodzaa? moze zamiast smoczka to mu dziaselka posmaruje gelem? na moja gel na zabkowanie dziala usypiajaco ssa sobie buźke i usypia :D:D

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa
Poprosze lekarke o recepte wiec, ide we wtorek na przeglad 5, moze to go ladnie uspokoi :)

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa
Nie chce placic, a na recepte - za darmo :) wiec przeczekam

ooo szczerze to sie nie spotkalam zeby bylo cokolwiek za darmo :D:D ale moze ty w innym kraju mieszkasz :D:D

Gość wywal ty tego smoka fuujjjjjj

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa
mieszkam w niemczech a tu wyobrazcie sobie ze wszyyyyystko dla malucha tzn leki, kremiki itp - za darmo :) wywalam smoka, maluch juz spi 2 godziny bez jednej pobudki, szok!!!

mamusiu narazie schowaj :) ale wam dobrze z tymi receptami... ja dostalam ostatnio recepte na mój lek duphaston i zaplacilam 46 zl... nie chce wiedziec ile bez recepty kosztuje :(:(

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa
wiem, z lekami w polsce tragedia, ja mam cala sterte lekow, masci na tysiac przypadlosci, wszystkie za darmo, luksus normalnie, raz dostalam sab simplex 6 opakowan od razu (na wzdecia)!! a maly dalej smacznie spi :)