Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje z tym światem

ABORCJA - częściowo urodzone dzieci

Polecane posty

Czytam czytam i moja uwagę przyciągnęły słowa które powiedziała jedna kobieta na temat aborcji: "Wierzę, że był to sposób, by przynieść najmniej cierpienia sobie, mężowi i naszym przyszłym dzieciom, a przede wszystkim dziecku, które było we mnie"- zwierza się na łamach miesięcznika. Zdaniem Cambell sama nazwa "aborcja przez częściowe urodzenie" nie jest trafna, bo zawiera już w sobie krytyczny osąd, dlatego woli porównywać zabieg do aktu wypływającego z miłości." A co to jest aborcja przez częściowe urodzenie: Aborcja przez "częściowe urodzenie" polega na tym, że lekarz wywołuje u pacjentki akcję porodową, po czym, gdy dziecko jest już częściowo na zewnątrz, zgniata mu główkę. Po takiej procedurze usuwa się z łona kobiety szczątki dziecka. Zabieg ten przeprowadzany w trzecim trymestrze ciąży. Dodam że zabieg nie zawsze wychodzi i dzieci które zostaną urodzone są odkładane na półkę i czeka się kilka godzin aż same umrą. Źródło: http://www.piotrskarga.pl/ps,1158,2,0,1,I,informacje.html [*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]

Tak samo pomyślałam... ale jednak czytając inne stronki taka metoda aborcji istnieje...

Gość 3r24
aaaaa.... boję się :O

Mam nadzieje ze to przestroga dla naiwnych kobiet.

Gość kakaaA
Tak samo zabija sie zwierzeta ale nikt o tym nie mówi tylko wcina szynke na talerzu.To tak samo drastycznie wygląda.

Gość kaaaka ty głupia dupo
co ty porównujesz? zielenina ci mózg zasiedliła czy co?

kakaaA rozumię że zwierzęta również są organizmami żywymi ale jednak nie można aborcji porównywac do zabijania w ubojni.

Gość FGDFG
W TRZECIM TRYMESTRZE? ???????????????????????????????????????? :o PRZECIEŻ TO JUZ WLASCIWIE ZDOLNE DO SAMODZIELNEGO ZYCIA DZIECKO!!!!

Gość kakaaA
A czym sie rożni człowiek od zwierzęcia?Tylko mózgiem ,niczym więcej.Pozatym to tez istota, istota boska,prawda? Jedzcie sobie do rzeźni i zobaczcie co tam sie dzieje. Katolicy wielcy ,wszyscy chodzą do Kościoła a wcinają na obiad schabowego,nie rozumiem tego.Zastanówcie sie nad tym głębiej.

Własnie... 6 czy 7 miesiąc to juz nawet sie rodzą wcześniaki ale dla lekarza to tylko płód i aborcja. Najgorsze jest to że dzieci zawija sie w szmate i pozostawia na półce az same umrą.

kakaaA ja katoliczką nie jestem a jednak mnie to razi. Wiesz jeżeli życie ludzkie jest dlaciebie niczym to zobaczymy jak w ciąży będziesz i po porodzie pomyślisz ze takie coś mogło sie stac twojemu dzieku.

Boże widzisz i nie grzmisz :O Co się z tym światem dzieje :O brak mi słów na takie bestialstwo :(

Gość kakaaA
Czy ja gdzies napisałam ze zycie ludzkie jest dla mnie niczym??Hmmm jakos sobie tewgo nie przypominam.Jestem przeciw aborcji jak najbardziej, ale jestem tez za tym ze każda kobieta niech decyduje o sobie a nie ze inni to robią. Natomiast razi mnie to ,ze tak duzo sie krzyczy na temat aborcjia obok niedaleko zabija sie zwierzęta i kroi na talerzu.Bo zwierzeta to nie ludzie i je można NAWET zjeść.

Dobrze ale to moim zdaniem nie jest aborcja a morderstwo. To już prawie urodzone dziecko a czasem nawet juz urodzone. Jestem przeciwna tym co robą w ubojniach ale przecież nie w każdej to się dzieje. Pozatym trąbiebie na temat aborcji może spowodowac ze jakaś matka to przeczyta i nie zabije swojego dzieka a mówienie na temat zabijania zwierząc raczej nic nie zmieni...

Gość asfsdfs
kakaaa - zgadzam się ja jestem wegetarianką od 12 lat (mam teraz 27) - nie mogę zrozumieć czemu ludzie tak przeżywają śmierć człowieka, ale pozwalają by zwierzęta mordowane były w bestialski sposób wy się tu śmiejecie,żyjecie, a własnie teraz jakiś cielaczek ma wyrzynane jelita albo obcinaną głowę - żebyście mieli co jutro kupić w sklepie

Gość knoplef
takie jest życie,a ja ze schabowego nie zrezygnuję !

Gość asfsdfs
wobec tego aborcja to też "takie jest życie" dzieci były "usuwane" od początku świata i nic tego nie zmieni ..bo w koncu.... TAKIE JEST ŻYIE

To przynajmniej wegetarianki uszanujcie to co jest tu napisane i nie porównujcie cielaka do dzidziusia.

ale wy mylicie wszystko. Moim zdaniem aborcja jest dobra ale nie w takim wieku. 7 miesiac to juz dojrzałe dziecko które czuje itp. Porównajcie sobie aborcje tz łyżeczkowanie a coś takiego... jest chyba róznica?

Gość asfsdfs
czemu nie? podaj racjonalny powód?

Gość kakaaA
Kazda matka moze niech sama decyduje o sobie i swoim dziecku.Niektóre matki wogle nie powinny miec dzieci, bo na to nie zasługują.I tyle.Matka musi jeszcze oprócz tego ze dziecko urodzi, musi umiec dziecko kochac i wychowywac ,musi byc godna miłości dziecka.Wiele matek tego nie potrafi dlatego połowa moich znajomych odwróciła sie od rodziców,bo rodzice bez sensu sie mnożą,rodza jedno dziecko za drugim a potem te biedne dzieci cierpia na tym swiecie bo sie nikt nimi nie interesuje.To jest to cenne ,wartościowe zycie tych dzieci????Nie sadze.

Bo to nie na temat. Jeżeli chcesz mówic o zwierzętach załóż osobny temat i tam popozmawiamy o tym co się dzieje w rzeźni.

I ja uważam że aborcja powinna byc ale góra do 3 miesiaca...Niech każdy decyduje... tak ale czemu tak późno?

Gość kakaaA
Ale ja dziewczyno nie chce mówic o rzezni, tylko o decydowaniu o sobie ,każdej kobiety. Kościół za duzo wam w głowie poprzewracał.Zaden ksiądz nie bedzie mówił kobiecie co jest dla niej dobre bo w zyciu macicy nie miał i miec nie bedzie i nic o tym nie wie.Moze sobie gadac ile chce a ni wie w połowie nawet co to znaczy,kiedy kobieta dowiaduje sie ze jej dziecko np. bedzie chore do konca zycia.W tej sytuacji to dziecko które sie urodzi, bedzie cierpiało całe zycie,którego nawet nie bedzie swiadome i ta matka bedzie cierpiec jeszcze bardziej bo bedzie patrzyła na cierpienie dziecka.

Gość nie wierzę w to...
to nie jest możliwe...

Gość kakaaA
Oczywiscie jak dziecko jest zdrowe i kobieta jest w 8 czy 9 miesiącu to przeciez chyba zadnakobieta dzicka by nie zabiła,ja bym tego tez nigdy nie zrobiła.

Gość kakaaA
co nie jest mozliwe?

kakaaA to o rzeźni nie było do ciebie tylko do dziewczyny wyżej. Tylko że większośc tych dzieci które są usuwane to dzieci zdrowe tylko że ich matka nie chce utyc podczas ciąży lub wybiera kariere a nie rodzine.