Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rutter

zawiodłam się na tvn style

Polecane posty

od niedawna mam kablowke.Kolezanka przekonywała mnie,ze warto ja załozyc przede wszystkim dla tej stacji.Tymczasem oprócz porad-jak byc super extra kurą domową nie ma tam chyba nic.Myslałam,ze kobiety XXI wieku maja inne zainteresowania niż usuwanie plam,prasowanie czy efektowne układanie ręczników czy ploteczki.Szkoda.A jakie są wasze opinie?

Ja lubie salon czegos tam :) z Claudia Carlos i Kaska jakas tam :) albo Ona czyli Ja -to sa bardzo porzyteczne info.

Gość porzyteczne taak bardzo porzyt

ogolnie to niczego glebokiego sie tam nie doszukasz;) duzo programow z cyklu "babskie gadanie" i "jak sie ubrac,umalowac,co ugotowac" , no i troche plotek o gwazdach:) "magiel towarzyski" wymiata:D

Albo lubie ten program jak byc piekna nago -czy jakos tak- i ten w ktorym projektanci walczyli o posade u Hilfigera i ten w ktorym bodajze 8 ludzi walczylo o jedno stanowisko najpierw sie przedstawiali i opowiadali o swoich dotychczasowych osiagnieciach zawodowych ,potem bawili sie w jakas gre ktora miala za zadanie pokazac kto jest pewny siebie kto apodyktyczny kto niesmialy...potem stawiali przy jakims przedmiocie i opisywali go tak aby zachecic kogos do kupna ...na samym koncu dwoje przechodzilko stresujaca rozmowe ....spece od przyjmowania ludzi do pracy wybierali jednego :)

mnie najbardziej rozwala to,ze ta stacja probuje zamiast walczyc ze stereotypami ugruntowuje je..

ugruntowuje?? wydaje mi sie ze jednak nie...jest wiele programow ktore wlasnie poazuja,ucza jak byc silna babka;) ale pomijam program marty stuart, bo to jakas porazka:O

Ciii...---> tez lubie "jak dobrze wygladac nago" ;) chce zeby mnie ktos tak rozebral i wywiesil na ulice i zeby wszyscy mowili ,ze wcale nie jestem gruba i brzydka:P

Gość ja ogladam tylko
magiel towarzyski :D

wkurza mnie miasto kobiet,stara ukrainka pichci podroby cielece i nie cierpie mamo to ja :) caly czas pekluja o tym samym ...

No ja tez lubie Hell's Kitchen :D jak on sie tam na nich wydziera ...biedni ludzie.

Nowa w miescie prawdziwa ----> wiem tylko boje sie ze tym rozbierajacym bedzie Jacykow:P ogolnie nie wyobrazam sobie polskiej edycji;) tamten prwadzacy jest strasznie sympatyczy i jemu bylabym w stanie zaufac;)

tarocistka - wróżka---> ja jestem studentka i nie zajmuje sie gotowaniem i sprzataniem:P hehe i nawet sporo moich kolezanek to oglada;) a "miasto kobiet" jest fajne;) lubie szczegolnie ta blondynke....kurcze jka ona sie nazywa?:)

tylko on zawsze brzydkie ciuchy dobiera :D ...o jezu tylko nie jacykow :D z jego podziurawiona czarna koszulka i kolczykiem w sutku :D

kurcze czyli widze,ze program sie potoba.Do szału mnie doprowadza ta porzadnicka co to kobietom pokazuje jak sie czysci fugi i podpisuje wszystkie sloiki i puszki-bo przecciez wełasnym domu mozna pomylic pojemniki np z herbata i kawa

smutne jest to,ze ta stacja,ktora z zasady jest skierowana do pan siedzacych w domu nie pokazuje im jak mogłby np zalozyc wlasna firme,zajac sie czyms co rozwija a nie odmozdza

rutter ---> sa i takie programy, czesto w miescie kobiet wlasnie, panie rozmiawiaja o tym jak nie bac sie stanac na wlasnie nogi, zalozyc firme, poradzic sobie , jak np. maz zostawi itp.

no własnie jak maz zostawi-bo jak maz jest to kobbieta wisi na jego ramieniu i nic poza gotowaniem i prasowaniem pieluch nie potrafi zrobic.Nie jestem jakas zatwardziała feministka,ale ta stacja przesadza...ile jest tam programow o gotowaniu,sprzataniu,urzadzaniu domu a ile o tym jak byc zaradna zyciowo?dla porownania mamy meski odpowiednik tvn turbo-tam tylko o przyjemnosciach-albo fury albo gołe dupy..

dlatego lubie Ona czyli ja :) bo tam Joanna brodzik chodzi na jakies rozne kursy zawodowe i pokazuje jak mozna zwiekszyc swoja wartosc jako pracownik jak mozna poprawic swoja pamiec zalozyc wlasna firme skutecznie oszczedzac i oszczednosci ulokowac np. w inwestycjach ...razila tez np. zeby zawsze meic dwa zrodla dochodowe na wypadek gdybysmy stracily nagle prace albo gdyby wyszly nagle wydatki zawsze mozemy choc chwilowo oprzec sie na drugim zrodle :)

Gość czuje ze masz go
ja lubie tylko Misto Kobiet ta od makijazu jest kiepska Carlos z ta druga ujda ale bez rewelacji -nie ma nic czego bym nie wiedziala Mageil towarzyski to wylewanie zolci przez sfrustrowana Piotrowska

rutter ---> ale to nie ma byc program dla feministek, tylko dla takich kobiet, ktore chca sobie radzic ze wszytskim w miare mozliwosci dobrze...ja to tak odbieram. wszytskie te programy sa prowadzone przez normalne babki, ktore oprocz teo,ze sprzataja i gotuja itd spelniaja sie zawodowo i pokazuja jak to zrobic. taka np.nigella od gotowania;) widocznie oczekiwalas czegos innego,wiec przekonywac nie ma sensu;)

ja dzieki temu programowi dowiedzialam sie wielu rzeczy :)i nie chodzi o gotowanie sprzatanie-tym sie nie zajmuje- czy dbanie o cere ...ale wiem jak nalezy rozmawiac z pracodawca,wiem co moze mi byc potrzebne i co sprawi ze bede pracowniczka o lepszej kwalifikacji niz reszta...wiem ze nalezy inwestowac w kursy zawodowe bo niby takie to nie wielkie ale jednak wazne bo to znaczy ze nie pozostaje na laurach i ze najprawdopodobniej jestem pracowita,ze dbam o swoje wykrztalcenie i mam wiele umiejetnosci...to wszystko pomaga :)