Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dringennd

PILNE !! turystyka jako kierunek na studia !!!! prosze o pomoc

Polecane posty

Gość dringennd

turystyka i rekreacja, czy to przyszlosciowy kierunek ? Czy to ambitne studia ? Czy duze sa mozliwości znalezienia pracy po tym kierunku ? Czy lepiej skonczyc turystyke na akademii ekonomicznej czy AWF-ie ? prosze o pomoc ,, z gory dziękuje :)

Gość dringennd
ap

Gość sa lepsze kierunki
mimo ze nie brzmia tak ladnie

Gość dringennd
sa lepsze kierunki mimo ze nie brzmia tak ladnie

Gość dringennd
sa lepsze kierunki mimo ze nie brzmia tak ladnie

Gość uleczkaaaa
tirowko! podaj mi prosze swojego maiala, chce pogadac o studiach :) bede bardzo wdzieczna

Gość dringennd
jakike sa wiec lepsze kierunki, ktore nie brzmia tak dobrze ?

Gość dringennd
ja mam jescze pytanie do tirowki ;) wiem ze jestes zadowolona ze swojej szkoly , tzn widze ;) ale powiedz mi szczerze, obiektywnie ( jestes bardziej doswiadczona ode mnie) czy lepiej studniowac turystyke na awf-ie czy Akademii ekonomicznej ? patrzac z punkt pracodawcow, u ktorych bede ubiegala sie o prace i ogolnie. prosze o pomoc, pozdrawiam :)

Gość dringennd
heej

Gość tirowka
chetnie odpowiem na wasze pytania ale tutaj. dringennd-- jezeli chodzi o Twoje pyt czy na awf czy na AE to szczerze Ci powiem nie wiem. na pewno te studia roznia sie programem--- na AE bardziej zwracaja uwage na zarzadzanie, marketing itp a na AWFie przedmioty sa rozniaste: psychologia ekonomia ekologia fizjologia historia kultury i sztuki ekonomika 2jeyki wf socjologia zywienie zdrowie czlowieka geografia i wiele innych. powiem Ci szczerze ze slyszalam ze lepiej studiowac TiR na AWFiew niz na UAMie ale o ekonomicznej nic nie slyszalam. :)

Gość tirowka
to wszystko zalezy tez od Twojej osobowosci--- jezeli jestes otwarta osoba, lubisz ludzi, imprezy itp to wybierz AWF. jezeli natomist lubisz wiecej przysiasc do ksiazek itp to ekonomiczna. mysle ze na ekonomicznej tez jest fajnie na TiRze. natomiast na UAM nie chcialabym studiowac tego kierunku bo tam nastawione wszystko na geografie jest a gegry nie lubie:)

Gość tirowka
atutem AWFu sa tez 2jezyki: jeden masz przez 3 lata. drugi przez 4. nie wiem natomiast jak jest na AE

Gość dringennd
aha :) dzieki Ci bardzo :) i powodzenia w znalezeniu pracy po studiach !!!! :)

Gość dringennd
a jeszcze pytanie ogolne : turystyka to mało ambitny kierunek ? bo ostatniio o to poklocilam sie z rodzicami..

tirowka powiedz mi jak to jest z plywaniem chcialam isc na AWF na ten kierunek ale nie umiem plywac i boje sie ze to moze byc przeszkoda na takich studiach

Gość nat..
jak mozesz to wybierz inny kierunek, teraz pelno osob na to idzie i to glonie takiech co nigdzie sie nie dostali. zreszta wiekszosc ludzi na prywatnych to studiuje, co mowi samo przez sie. nie dosc ze prywatna uczelnia to jeszcze TiR. to naprawde nie jest ambitny kierunek, zreszta co po nim bedziesz robic, pracowac jako recepcjonistka czy moze zalozysz wlasny hotel?? do tego niestety nie sa potrzebne studia. ale nie watpie ze kierunek nalezy do pryjemnych

Gość tirowka
nat... nie zgadzam sie z Toba.. turystyka jest ambitnym kierunkiem ale opinie tworza ludzie ktorzy studiuja ten kierunek na prywatnych uczelniach bo tam nic nie trzeba robic... na panstwowych uczelniach uczyc sie trzeba... nie tak duzo jak na innych kierunkach ale trzeba.. nat.. mysle ze nie studiujesz TiR bo bys wiedziala ze po tym kierunku mozesz pracowac nie tylko w recepcji i zakladajac wlasny hotel ale tez np jako: instruktorzy wszystkich sportow czy aerobiku, wszystkie funkcje w hotelu(te wyzsze oczywiscie), ratownicy, w pensjonatach, wszySTKO CO JEST ZWIAZANE Z TURST I REKR!!!!!!!!!!!!!!11 bede pozniej. ide na basen:))))

Gość nat..
faktycznie nie wiedzialam, calkiem niezle, ale niestety nie zmienia to faktu ze jest to teraz baaardzo popularny kierunek co niestety nie wrozy dobrze przyszlym absolwentom, chociaz rzeczywiscie rynek sie rozwija, wiec kto wie moze i sie oplaca, sama zastanawiam sie nad drugim kierunkiem studiow, zatem moze warto to przemyslec, w kazdym badz razie turystyce na prywatnych gownianych uczelniach mowie stanowcze NIE.

Gość dringennd
nat ! a co proponowalabys innego ? jakie wg Ciebie kierunki to kieryunki ambitne i przyszłościowe ?

Gość primadonna23
a co myslicie o weterynarii?

Gość dringennd
weterynaria super, moja kolezanka teraz tam poszla, jak tylko bylas na biol chemie to pewnie :)

Gość tirowka
do mlodaaa jezeli nie umiesz w ogole plywac to dostaniesz na egz wstepnym 0pkt. jezeli bedziesz miala wystarczajaca ilosc pkt zeby sie dostac to sie dostaniesz. potem po prostu na zajeciach z basenu bedziesz kiepska ale problemow z zaliczeniem wiekszych nie bedziesz miala. po prostu bedziesz miala 3 w indeksie.

Gość tirowka
a pewnie nie wiecie ze w 2012 roku ma byc euro i "wyrosnie" pelno hoteli???? a Ci z tych prywatnych szkolek co studiuja TiR to robia nam zla opinie. niestety(a dla mnie stety:) oni beda pracowac na recepcji i w restauracjach hotrelowych. ja chce byc wyzej w hotelu..... poza tym zapomnialam napisac ze po tirze mozna tez pracowac w biurze tur, jako przewodnik, rezydent, pilot, w urzedach, itp

Mam dość nurtujące mnie pytanie: czy na studia magisterskie na AWF- dzienne odbywa się rekrutacja na podstawie napisanej pracy licencjackiej, czy może jest to egzamin opiewający, bazujący na jakiś ściśle określonych zagadnieniach?? Ogólnie chodzi o to czy po obronieniu licencjatu na innym kierunku niż TiR są jakieś szanse by dostać się tam na magisterką czy raczej nie bardzo??

Gość aguniaa215
hey ! ja mam takie jedno pytanie za rok pisze mature, jestem w Technikum Hotelarskim. Zastanawialam sie nad studiowaniem turytyki badz hotelarstwa, ale meczy mnie sprawa przedmiotow na maturze. W tym kierunku studiow to wiem, ze jezyk obcy, ale czy geografia jest wymagana na maturze? prosze o odpowiedz

Gość 111111111111111122222222
chcesz zarobić tu masz linka, zarejestruj się jeszcze dziś i zacznij zarabiać: www.polski-bux.pl/?r=nina80, to nic nie kosztuje a można dużo zarobić:)))

Gość poli000222
mam pytanie czy na prywatnych studiach TiR jest basen?????