Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturrzystka

BIOTECHNOLOGIA

Polecane posty

Gość maturrzystka

Mam pytanie do wszystkich, któzy studiowali/studiują biotechnologię. Czy moglibyście napisać cos wiecej o przedmiotach, czy wam sie to podoba, jakie są perspektywy na przyszłość? Słyszałam, ze w Polsce biotechnolodzy nie mają łątwo, za to za granicą są poszukiwani. Czy to prawda? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Gość maturrzystka
Nikt? :(

Gość fajny kierunek aleee
praca za granicą. W Polsce nie ma dla nas pracy :(

Gość maturrzystka
dzięki za odzew :) Pierwszy rok - ech, fizyka... Ale w koncu kto powiedział, ze bedzie łatwo... Ja najbardziej boję się tej masy chemii. A skoro praca za granicą to musze się porzadnie wziąć za taki "specjalistyczny" angielski :)

Gość również zainteresowana
Zakamuflowana pomarańczo: A czym sie zajmujesz za granicą, Ty lub twoi znajomi z biotechu? Skończyłas biotech na polibudzie czy na uniwerku? pozdrawiam

Gość również zainteresowana
Co robicie po biotechu?

jezeli moge cos doradzic... Nie idz na biotech, idz na farmacje, albo na analitykę medyczną!!!!!! W biotech to mozna sie bawic , ale nie w Polsce, no chyba ze rozważasz emigracje. W ogole studia sa bardzo trudne. Do wielu zagdanien po prostu brak literatury w jezyku polskim i trzeba korzystac z literatury angielskiej no i mocno bazowac na notatkach z cwiczen i wykladow. Gdybym miala wybierac jeszcze raz wybrałabym inny kierunek.

Gość maturrzystka
Sunflowerko... trochę mnie zmartwiłaś... Jestem przygotowana na emigrację i obawiam się, że już trochę za późno na zmianę... (teraz przygotowuję się do matury, rozszerzona biologia + geografia, na uniw.). Wpisujcie się dalej, mówcie, co sądzicie. Czy naprawdę jest aż tak trudno? :(

Gość maturrzystka
up up

Gość maturrzystka
Hej, odezwijcie się! Ja ostatnio trochę poszukałam i znalazłam kilka kierunków, na które pewnie też będę skłądać... (ochrona środowiska i technologia żywności i żywienie człowieka) Na samą biologię pewnie też się pokuszę. Niestety - problem w tym, że nie dam teraz rady nadrobić chemii i zdać jej na poziomie rozszerzonym. Muszę szukac takich kierunków, na których przy rekrutacji nie biorą pod uwagę chemii :) A więc farmacja i analityka odpada... Odpiszcie coś, czekam na wasze odczucia :) Pozdrawiam.

Powinnaś pójść za swoimi marzeniami... Skoro chcesz wyemigrować i studiować biotechnologie to nie patrze, na to czy one sa trudne ale czy spełnia twoje oczekiwania :) i marzenia

Gość maturrzystka
Ech, chemia.......

Gość malinka__
a wiecie ze po biotechnologii zrobic uprawnienia i pracowac jako analityk medyczny? na mojej uczalni jest taka opcja :)

Gość maturrzystka
ooooo! A jaka to uczelnia? :)

jestem na biotechnologii i jestem bardzo zadowolona bo uwielbiam chemie :) coz na pierwszym roku tak jak pisali gl fizyka i matma, chemia oczywiscie tez ale to byla proscizna... na pozniejszych latach no coz glownie chemia fizyczna, organiczna, biochemia to juz hmm ciezsze przedmioty ale do przejscia :) jesli nie lubisz chemii to odradzalabym, ja jestem na biotech. przemyslowej i naprawde chemie trzeba miec w paluszku...