Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kra wrona kra

Sens zycia.

Polecane posty

Gość kra wrona kra

porozmawiajmy o tym kto juz dojrzal i wie ze boga nie ma milosc nie istnieje a pieniadze to nie wszystko, jak zreszta inne rzeczy bo i tak wszyscy kipniemy. Swoja droga moge wysnac toerie ze Ci co przegrali i nie maja dziewczyny szybko te rzeczy pojeli i wiedza ze to na nic.

żyjemy po to aby umrzeć i tyle :classic_cool: ja sie z Tym pogodziłem

Skoro żyjemy, żeby umrzeć, to może warto wykorzystać chociaż ten czas, który nam pozostał?:P

wykorzystać czas który nam pozostał ?? i co chcesz robic?? ja tam mam ochotę zrobić 6 dzici i juz moge umrzeć w spokoju :) nie musze niczego wykorzystywać :P

Juken, no więc to jest Twoim sensem życia. Jeśli potem bedziesz mógł umrzeć ze spokojem, to znaczy, że bedziesz spełniony:)

ale jeżeli nie ma boga i czegoś po to nie ma różnicy co robisz za życia bo i tak czeka cię nicość czy ktoś był szczęsliwy w willi czy nieszczęsliwy pod mostem kończy tak samo

jak nie zrobię 6 bachorków to też nie bedzie zle :P czarni i żółtki zrobią je za mnie :D

Gość a jeśli...kim jesteś
:O

Gość paparapa
ale po co wykorzystać?jak umrzesz to i tak nie będziesz o tym pamietać:D oprócz tej całej prawdy życie jest nudne a fajne są tylko chwile, które w tej całej nudzie i tak stracą sens... a co do tych którzy nigdy nie mieli dziewczyny...oni jeszce nie znają całej prawdy...

a ja wygrałem życie, jeśli nie wierzysz w Boga...ale nawet w tym wypadku uważam, że lepiej jest skorzystać z życia. Jeśli po śmierci już nic Cię nie czeka:P

jak po śmierci nie będę wiedział co działa się za życia to wzorem jakichś tam mnichów mogę zacząć równie dobrze spać w trumnie na jedno wyjdzie pożyjemy, zobaczymy według własnych skromnych możłiwości

a skąd wiesz co cie czeka do śmierci /? dezintegracja czy może reinkarnacja ? Kiedyś Deska próbowała mi wmówić że Filozofia wymyślona przez człowieka jest wszystkim i ponad wszystko ;P a dla mnie jest tylko jedna prawda "z prochu powstałeś i w proch sie obrócisz"

Ach, ta deska:D Ale Juken poruszył pewien temat: każdy wierzy w co innego i zależnie od tego, w co wierzymy, inaczej patrzymy na całą egzystencję:P

Gość paparapa
ja powstałam z jajeczka i plemnika:D hmm to może jednak reinkarnacja...

Niczego takiego nie mówiłam:O Nigdy nie powiedziałabym takiej bzdury. Mówiłam, ze filozofia nie jest oderwana od rzeczywistości, bo częścią filozofii jest np. logika, która stanowi podwaliny wielu innych dziedzin wiedzy. I że filozofia była pierwotną nauką, bo ludzie musieli zawsze przyjmować jakiś tok myślenia. I zanim ktoś potrzebował wymyślać cyfry, to najpierw musiał wpaść na to, że by mu się przydały. Dlatego niemal każdy starożytny matematyk to filozof🖐️

jeżli ktoś ma racje tzn z tych religijnych to serio mamy przesrane :P

Gość paparapa
jak sie nie zorientuja to będzie im wszystko jedno...;) a wy wierzycie w "coś"?

"najgorzej będą mieli ci co po wszystkim zorientują się że źle wybrali no albo się nie zorientują" No, cóż. Ten proces trwa już od wieków i wielu zapewne przekonało się o swojej, takiej czy owakiej, pomyłce:P

Gość paparapa
ja tylko we własne możliwości...mam swoją filozofie

Oj, Juken, za wcześnie, żeby się martwić:P o, deska do nas dołączyła Każdy w coś wierzy:P

pierwotną nauką był instynkt czyli przyroda :/ filozofia to coś wtórnego i mocno teoretycznego, nie jest podstawą niczego

złe sie wyraziłem ciężko coś nazwać nauką , to jest tylko termin wymyślony przez nas

Gość paparapa
a nie można by nazwać własnego instynktu osobistą filozofią?

wybacz mi ze naruszam twoja klapki ślepej wiary w CZYJEŚ teorie, ale twoja postawa to tylko jedna z możliwości przyjęcia życia , jeżeli coś się nie tym nie zgadza to wykorzystujesz negacje aby nie burzyć swojego małego porządku wenętrzengo

\"takiej czy owakiej, pomyłce\" albo się nie przekonało... jeżeli rację mają ateiści :P zresztą :D rację mogą też mieć wszyscy ;) \"jeżli ktoś ma racje tzn z tych religijnych to serio mamy przesrane\" tak tylko może się okazać, że istniejący bóg nagradza za największą ilość postów napisanych na kafe albo zjedzonych gałek lodów cytrynowych :classic_cool: ale to już wyższy poziom absurdu :P