Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Do jakiego wieku woziłyście swoje dzieci w gondoli?

Polecane posty

Moje dzieciątko właśnie przesiadło się do spacerówki ma 8 miesięcy i wolałabym żeby jeszcze jeździła w gondoli (zwłaszcza ,że ze względu na obniżone napięcie mięśniowe jeszcze nie siedzi) ale mamy wózek chicco i gondola jest w nim tak mała ,że córcia już się w niej nie mieści

Moj synek jezdzil w gondoli jedynie przez 2 m-ce. Mam wozek icoo plasma i gondola w nim jest malutka, dodatkowo do tego doszegl spiwor z kozuszkiem i kombinezon i maly mial malo miejsca i sie denerwowal. Teraz lezy sobie wygodnie w spacerowce i jest zadowolony ;) Mysle, ze gondola oplaca sie jedynie, gdy dziecko rodzi sie wiosna, lub latem, na zime chyba nie bardzo. Przynajmniej w naszym przypadku, nie byla dlugo wykorzystana.

Gość abuuuuuuuuu
najsmutniejsze jest to ze przylazisz na forum a nawet z kolezankami sie nie przywitasz co za wychowanie

Moja tez tak jak synek shivy miala cos 2-3 miesiace jak ja przenioslam do spacerówki.

Gość michaell
tak jest jak nie zwraca się uwagi na wielkoś gondoli .Nie wyobrażam sobie dziecka 2-3 miesięcznego w spacerówce o tej porze roku.Jakaś dziwna moda obecnie panuje ,że wózki są jak dla lalek a nie dla dzieci urodzonych jesienią czy zimą.Wygoda i bezpieczeństwo dla maluszka to powinien by priorytet w wyborze wozka , a nie moda.

Gość do Shiva 24
Twój syn ma naprawdę na imię COLIN ??????? Od samych urodzin dziecko zostało skrzywdzone, biedactwo....

moja jezdzila w spacerowce latem. Gondole mam tak wielka ze nadal sie do niej miesci tylko ze jest ciezka i nieporeczna sztywna i koszmarna! duzo lepiej bylo w spacerowce rozlozonej na plasko wyscielonej miekkim kocykiem :)

Gość anty_mirena
Kiedykolwiek nie zajrze na kafe i na prawie jakikolwiek temat,to Mamani ZAWSZE tu jest.Dziewczyno nie masz zycia realnego?Małe dziecko , jedno na swiecie,drugie w brzuchu,a ty tylko komputer i komputer???Co na to twoj mąż?Jak wyglada twoj dom,chyba na porzadek narzekac nie mozesz?

ja bede korzystac z gondoli pewnie do marca/kwietnia, później po pierwsze bedzie cieplej, po drugie mala bedzie miała ok. 6 miesiecy i raczej nie bedzie chciała lezec. Co do gondoli to fakt...urodzilam pod koniec pazdziernika wiec gondola niezbedna, ale jak wrzuci sie spiworek, ubierzemy malucha w kombinezon to miejsca malo... Dobrze, ze coreczka nie nalezy do "gigantów" :P a mamie mani mozna tylko pozazdroscic organizacji;) widac dziewczyna swietnie sobie radzi jak ma czas dla siebie. ot co.

Mój mały ma 4 i pół miesiąca i jeździ w gondoli :) wózek mam głęboki z dużą gondolą - Wózkoland. Tak więc nie muszę się martwić chłodem na dworze bo ubrany w kombinezon Kubuś czuje się komfortowo w wózku.

starszy - synek urodził się w marcu i w sierpniu był już w spacerówce na pół leżąc tym bardziej ze było gorąco, córa ur. sie w maju wiec wiedziałam, że w gondoli będzie jeździła całą zimę do wiosny i poszukałąm wózka z długą wygodną gondolką , małą ma dziś prawie 8 miesięcy i dalej w gondoli ale prawie na siedząco jak nie śpi bo brzdyl mały nie chce już lezec

Gość bo teraz te wozki takie
badziewne male robia :O Moj wozek to byl taki, ze dziecko ma w nim duzo miejsca! A nie takie ciasnoty... Bym sie klaustrofobii nabawila :P

do shiva24 imie mojego synka nie musi Ci sie podobac, wazne ze podoba sie nam. Poza tym nie mieszkam w Polsce wiec na szczescie nie musze sie zmagac z taka nietolerancja, jak twoja ;P Jesli mi podobaja sie oryginalne imiona to moja sprawa! A skrzywdzone to jest raczej twoje dziecko, skoro ma taka zlosliwa matke!

Dobra to powiedzcie kochane, jaką długość musi mieć gondola żeby była długa? Bo aż jestem ciekawa, a jeszcze mam dużo czasu na zmianę decyzji. Pokażcie może jakieś długie wózki

Gość mamaKasiuni
czy ktoś tu ma 3 miesięczne dziecko?

Gość mamaKasiuni
interesuje mnie baerdzo czy u takiego dzicka powinno zarosnąc już ciemączko

Wogóle to jakbyście mogły mi powiedzieć, czy skupiać się na kupieniu wózka z dobrą gondolą, czy nie trzeba. Skoro dziecko urodzi się koncem lipca, to co przez całą zimę w gondoli? Jakoś mi się nie chce wierzyć, ze taki maluszek usiedzi potem w tej gondolce.

Gość mamaKasiuni
moje dziecko nie nawidzi gondoli, jedynie nosidełko toleruje bo w nim wszystko widzi a w gondoli czuje się chyba jakoś dziwnie i płacze

Gość bo teraz te wozki takie
Wozek ktory mialam ja, moj brat i moje dzieci (znaczy sie ma on 30 lat juz ponad :D ) jest super. Nigdy bym nie zamienial na te "wypasione nowosci" jakie teraz widze ;) Dziecko ma w srodku duzo przestrzeni zyciowej ;) I ma 2 gory :) Z buda i spacerowy ;) Nie ma to jak PRLowskie wozki :D

Mysle, ze na lato wozek z gondola jest o.k. Bo malenstwo ma w nim duza spowode, ale moj 3,5m-czy babys juz sie dzwiga do siadania, wiec w gondolce raczej by dlugo nie pojezdzil, nawet gdyby mial w niej sporo miejsca... Mam ten wozek http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=6747755 i jestem baaaaaaaardzo zadowolona a gondolka jakby niepatrzyc nie jest duzo drozsza od wkladu do wozka (dla noworodkow), wiec na te pierwsze 2m-ce warto bylo. http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=4922987

mama kasiuni ciemiaczko tylne zrasta sie od 2-8m-ca zycia przednie duzo pozniej miedzy 10-18m-cem

mamo Kasi - moja córa ma 3 miesiące i ciemiączko nie jest zarosnięte. okokokoko - Mutsy nie ma zbyt dużej gondoli, ale moi sąsiedzi wozili córeczkę urodzoną w maju aż do wiosny i jakimś cudem sie zmieściła. Moja przesiądzie sie na spacerówkę w wieku ok. 6 miesięcy. Wózek fajny, ale nie polecam jeśli ktoś zamierza go wnosić po schodach. Złożony stelaż też zajmuje bardzo dużo miejsca. Dobieraj wiec wózek pod wzgledem potrzeb, związanych też z wielkoscią bagażnika, dostępem do windy, wielkoscią gondoli na zimę, koła - piankowe lepiej sprawdzają się na równych chodnikach, ale są lżejsze. Na nierównościach bardziej trzęsie. I fotelik - mutsy rozkłąda sie w 3 pozycjach, w tym na płasko, ale w porównaniu do maxi cosi jest jakby "chudszy", mam wrażenie że maxi cosi jest bezpieczniejszy. Mutsy ma za to tańszą bazę do montowania w samochodzie. takie tam moje przemyślenia, moze przydzadzą sie jak bedziesz dokonywała wyboru :)

mój młody jak miał 5-6 miesiięcy,wózek miałam quinny 3xl więc gondola była duża:)

okokokokokok - duże gondole mają na przykład Roan Marita czy Mikado Ox-ford. Mikado: 35x80cm Roan: 35x81cm. Musicie zawsze pytać sprzedawców, czy podają wewnętrzne czy zewnętrzne wymiary gondoli, bo lubią naciągać fakty.

ja synka do spacerowki przesiadlam jak mial 8 mies i siedzial juz stabilnie wg mnie duza gondole ma tez bebecar - polecam ten wozek :) wymiary w srodku 36x82cm

co do mutsy ja mialam wersje spacerowa i z gondola i mysle ze gondola szalu nie robi, jest mala i bardzo waska to samo siedzisko, malutkie strasznie stelaz szeroki a siedzisko waskie - jezeli ktos widzial ten wozek n zywo albo posiadal go to wie o czym mowie :)